Klimaat Panama

Het klimaat in Panama is een tropisch klimaat. Dit betekent dat het in Panama het gehele jaar door warm is. Panama kent echter wel een zomer en een winter. De zomer in Panama loopt van december tot april en is tevens het droge seizoen. Gedurende deze maanden valt er in Panama (en dan met name in zuiden van het land) nauwelijks regen. Dit is dan ook de beste tijd om Panama te bezoeken, met name als u van plan bent om wandeltochten te gaan maken.

De winter loopt in Panama van half april tot en met november. In de winter valt de meeste neerslag. De neerslag valt dan echter met name in korte, hevige, tropische buien, die vaak maximaal een uur duren. Omdat de luchtvochtigheid in Panama heel hoog is, vooral tijdens het regenseizoen, is de warmte drukkend en zweet u snel. De buien zorgen dan ook voor wat verfrissing, en worden in de regel gevolgd door een heldere hemel.

Qua temperatuur maakt het overigens niet zoveel uit of u Panama in de zomer of de winter bezoekt; het hele jaar door is het zo tussen de 21°C en 35°C in het laagland, en tussen de 10°C en 18°C in de bergen. Ook ’s nachts koelt het niet veel af en is het nog wel een graad of 25.

footer-image neem contact met ons op