Natuur Panama

National Park Rio Chagres
De natuur in Panama is geweldig, Niet ver van de hoofdstad begint de Rio Chagres die tot diep in de jungle voert. Er omheen ligt het uitgestrekte National Park Rio Chagres ter grootte van 129.000 hectare. Dit park is opgericht met tot doel het in stand houden van de het regenwoud en het beschermen van het drinkwater dat hier onttrokken wordt ten behoeve van de grote steden. Maar de Rio Chagres biedt meer! Zo is deze jungle het leefgebied van de Embèra Indianen, een mooi en gastvrij volk dat eeuwen geleden uit de jungle van Colombia naar Panama gevlucht is. Zij verwelkomen u graag in hun dorp met dans en eten, het stamhoofd verteld u met passie over de geschiedenis van zijn volk. Het is zelfs mogelijk om bij deze stam te overnachten en zelf het leven in de jungle te ervaren. Om het dorp te bereiken vaart u per kano een uur over de rivier terwijl u grote kans maakt om alligators, rivierdolfijnen en otters te zien. Vanuit het dorp worden diverse excursies georganiseerd zoals het afdalen van de snelstromende rivier in een rubber band of het beklimmen van een waterval!

Darién
Darién ligt diep in de jungle, tegen de grens van Colombia. De gemakkelijkste en snelste manier om er te komen is per propellervliegtuigje dat u naar La Palma vliegt, hier aangekomen stapt u in een kano welke u naar Sambu brengt. U zult afwisselend per voet en per kano een weg banen door de veelal ongerepte natuur. Tijdens deze ruige tocht door de ongerepte natuur van de Darién jungle komt u vele dier- en plantensoorten tegen. In dit gedeelte van de jungle kunt u overnachten bij het Wounaan Indian Village, deze handwerkkunstenaars verwelkomen u graag in hun dorp.

San Blas Archipel
Deze bestemming is werkelijk onvergetelijk! U waant zich echt in een paradijs, 365 kleine bewoonde en onbewoonde eilandjes met witte stranden en wuivend palmbomen, helder blauw water met koraalriffen en de kleurrijkste vissen en niet te vergeten; rust! Op deze archipel is het mogelijk te overnachten in cabañas op enkele van de kleine eilandjes. Hier wordt u niet gestoord door televisie of telefoon, nee hier is het compleet onthaasten. Met een boek in uw hangmat, snorkelend in het heldere water of gewoon relaxen op het strand. Het kan hier allemaal. Mocht het u toch te rustig zijn, er worden excursies gemaakt naar andere eilandjes, zo kan er een bezoek gebracht worden aan de oorspronkelijke bewoners van de eilanden, de Kunas Indianen, een schuchter maar vriendelijk Indianenvolk met zeer kleurrijke gewaden.

Bocas del Toro Archipel
“Maak je niet druk”, dit is het motto van de Creoolse bevolking van Isla Colon in de Bocas del Toro Archipel. Geef u over aan deze relaxte houding en u zult merken dat het helemaal niet verkeerd is zoals deze mensen leven. Geniet hier van de prachtige omgeving die vooral voor strand- en watersportliefhebbers veel te bieden heeft. Zo zijn er verschillende natuurparken te bezoeken die u per boottocht over de lagune kunt bereiken. Uit de hele wereld komen hier surfers naar toe om op de ruige golven van de Caribische Oceaan te surfen, voor duikers is het onderwaterleven hier zeer bijzonder. Zo is er een meters hoge muur van koraal, liggen er scheepswrakken en zult u vele kreeften/langoester, krabben, murenen en grote stingray’s tegenkomen. Buiten het regenseizoen, dat loopt van april tot november, worden er zelfs regelmatig manta’s, walvissen en haaien gesignaleerd.

Chiriquí
De provincie Chiriqui grenst aan Costa Rica en heeft weer een totaal eigen identiteit. Ondanks dat er aan de Pacifische kust schitterende stranden zijn, staat Chiriqui vooral bekend om zijn groene hooglanden. Vooral het plaatsje Boquete is een bestemming die niet mag ontbreken tijdens uw reis door Panama. Hier vindt u een verscheidenheid aan excursiemogelijkheden. De beroemde Rio Chiriqui leent zich uitstekend om te raften. De rivier is dan ook zeer bekend onder de raft fanaten over de hele wereld. De mensen die iets minder avontuurlijk zijn kunnen zich hier ook helemaal uitleven met onder andere een ongekend mooie paardrijdtocht over de heuvels, steeds hoger tot men vanaf de top bij helder weer de beide oceanen kan zien liggen! Of een heerlijke wandeltocht door de sprookjesachtige nevelwouden van Boquete, wandelend door de wolken en speurend naar de zeldzame Quetzal vogel die hier huisvest, of een pittige hike naar de vulkaan Baru die hoog boven het dorpje uittornt. En wat absoluut niet mag ontbreken is een bezoek aan één van de koffieplantages, ervaar zelf hoe echte koffie smaakt!

Las Perlas Archipel
Een archipel van Parels, deze naam heeft de eilandengroep in de Golf van Panama met recht verdiend. Witte stranden in felblauw water, met een ongekende flora en fauna waar u geen genoeg van kunt krijgen tijdens wandelingen over de eilanden. Het is mogelijk om op de eilanden te overnachten en deel te nemen aan zeiltochten, te snorkelen of te duiken terwijl de dolfijnen om u heen zwemmen. Voor de geoefende duiker is de Golf van Panama een walhalla, voor degene die er over denken een gecertificeerd duikbrevet te halen, hier is uw kans om in een onvergetelijk mooie onderwaterwereld uw diploma te halen.

footer-image neem contact met ons op