Steden Panama

Panama City
Vanuit de lucht geeft deze metropool u, terwijl u uitkijkt over de steden in Panama al een apart gevoel. De stad met zijn vele wolkenkrabbers is aan drie kanten omringd door oerwoud, aan de zuidzijde grenst de stad aan de Pacifische Oceaan. Ook als u door deze stad rijdt zult u verbaasd staan hoe de stad ineens overgaat in jungle.

De stad heeft zeer veel te bieden, om te beginnen met Panama Vieja, het oudste gedeelte van de stad. In dit uit de 16de eeuw stammende gedeelte van Panama City treft u de restanten aan van het oorspronkelijke Panama. De Spanjaarden hebben de oude stad voor het grootste gedeelte geplunderd, maar gelukkig zijn er nog een paar ruïnes bewaard gebleven. In het naast de ingang gelegen nieuwe museum kunt u veel interessants zien over de geschiedenis van Panama. Iets minder oud is Caso Viejo, dit gedeelte stamt uit de 17de eeuw en heeft een schat aan koloniale gebouwen die u kunt bewonderen. Er staan een aantal prachtige kathedralen en zelfs het presidentiële paleis kunt u aan de buitenkant bezichtigen. Tijdens uw wandeling passeert u vast en zeker de Causeway, een trap met aan de top een schitterend uitzicht over de Oceaan en de skyline van Panama City. De moderne stad is erg aantrekkelijk om te winkelen. Zo heeft de stad twee hypermoderne, overdekte winkelcentra waar u na het shoppen nog een film kunt gaan kijken in één van de bioscopen waar de nieuwste films worden gedraaid.

Portobelo
Op slecht een uurtje rijden van Panama City langs het beroemde Panama Kanaal bereikt u het historische plaatsje Portobelo. In de wateren rondom Portobelo hebben eeuwen geleden vele piraten geplunderd en gevochten. Hiervan zijn onder water nog scheepswrakken te vinden tot uit de 16de eeuw! Gelukkig nodigt de oceaan tegenwoordig uit tot het beoefenen van watersport zoals surfen, zwemmen, duiken en snorkelen. De onderwaterwereld is hier zo ontzettend mooi, schitterende koraalriffen met grotten, puntige rotsen en vele zeedieren maken de Oceaan zeer aantrekkelijk om onderwatersporten te beoefenen.

Het stadje Portobelo is een erg historische plaats. Zo vindt u er de restanten van twee oude Spaans forten, Castillo Santiago Gerónomo en Castillo Santiago de Gloria. Beiden kijken uit over de Oceaan, nu met zwijgende kanonnen maar volgens de bewoners nog steeds met een wakend oog. Dit ‘culturele patrimonium van de wereld’ staat vermeld op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

footer-image neem contact met ons op