Cultuur Jordanië

Jerash
De best bewaarde ruïnestad van het Midden Oosten! Neem vooral de tijd om deze bijzondere en indrukwekkende stad te bewonderen. Na langs de poort van Hadrianus en het Hypodrome te zijn gelopen komt u bij de ingang van Jerash, het vroegere Gerasa dat door de Grieken onder leiding van Alexander de Grote gebouwd is. Terwijl u over het antieke plaveisel van de Romeinse weg loopt zal deze oude stad met zijn Amfitheaters, het gigantische Forum en vele tempels uw hart veroveren.

Petra
Petra, de verborgen stad vol tempels, het Amfitheater, rotswoningen, paleizen en tombes. Na een korte rit te paard of per koets komt u bij de Siq aan. Een kloof die zich een weg baant door het roze gesteente van Petra. De wandeling door de Siq is ongeveer 1.200 meter, deze meters zult u ongemerkt afleggen vanwege alle schoonheid die u onderweg tegenkomt.

Op een onverwacht moment zult u een glimp opvangen van de eerste en tevens mooiste tempel van Petra, El Khazneh of the Treasury. De naam van ons bedrijf is aan dit prachtige gebouw ontleend.

Laat deze beauty op u inwerken, de eerste maal dat u met the Treasury geconfronteerd wordt is de mooiste, geniet hiervan! Hierna kunt u aan uw ontdekkingsreis door dit ongelooflijk mooie gebied gaan beginnen. Geen angst, u zult op de terugweg nog afscheid van de Treasury kunnen nemen. De weg door de Siq is de enige uitgang. Aan alle kanten wordt u omringd door tempels en grotten, de onwerkelijke kleurenpracht van de rotsen maken het geheel helemaal als in een sprookje. Beklim de 600 treden naar de Grote Offerplaats en geniet van het uitzicht op Mount Aroun waar de tombe van Aaron in de zon staat te schitteren.

Laat u uitdagen voor de wandeling naar Ed Deir ofwel the Monastry. Na 1000 treden komt u bij dit immense bouwwerk aan. Terwijl u bij komt van de klim kunt u onder het genot van een kopje Arabische thee of koffie genieten van dit voormalige klooster. Als u uitgerust bent, neem dan de moeite om de omgeving van Ed Deir te verkennen, vanaf dit hoge punt kijkt u over de bergen van Petra helemaal tot aan Israel.

Om echt volledig van Petra te genieten en alles goed op u in te kunnen laten werken raden wij u aan om hier meerdere dagen te verblijven.

Ajloun
Vanaf Jerash bereikt u in twintig minuten Ajloun in het hoger gelegen heuvellandschap. Aan de rand van de kleine stad Aljun staat de burcht Qalaát ar-Rabad. Een kasteel dat niet door Kruisvaarders gebouwd is, maar door hun Arabische tegenstanders. Vanaf de heuvel heeft men een schitterend uitzicht over de omgeving.

Bethany, de Baptism Site
De plaats aan de Heilige rivier de Jordaan, de plaats van Johannes de Doper en waar Jezus gedoopt zou zijn. Hier kunt u zelf u handen wassen met het Heilig water uit de Jordaan op enkele meters afstand van Israel.

Madaba en Mount Nebo
Deze plaatsen zijn gemakkelijk met elkaar te combineren gezien de kleine afstand tussen de twee. Mount Nebo heeft een bijzondere uitstraling, hier heeft Mozes het Beloofde Land voor de eerste maal mogen aanschouwen. Als u even de tijd neemt en de omgeving rustig in u opneemt zult u de energie die deze plaats uitstraalt zelf kunnen ervaren. Paus Johannes Paulus de Tweede heeft deze plaats een bezoek gebracht en ter ere van deze gelegenheid is er een schitterend kunstwerk geplaatst.

In het nabij gelegen dorp Madaba kunt u een bezoek brengen aan verschillende kerken, de Mariakerk, de kerk van de profeet Elias en de Sint-Joriskerk, deze laatste biedt onderdak aan één van de meest waardevolle vroegchristelijke getuigenissen; de oudste landkaart van het Heilige Land.

Woestijnkastelen
Als u richting de Irakese grens rijdt komt u een aantal indrukwekkende Qasr’s ofwel kastelen tegen. Drie hiervan zijn zeker het bezichtigen waard, Qasr Kharana, het bestbewaarde woestijnkasteel, het luxueuze jachtslot Qasr Amra en Qasr Azraq met zijn solide, drie ton zware stenen deur. Het uit de 8ste eeuw stammende Qasr Kharana is het meest imposante kasteel van de drie en ligt op 35 kilometer van Amman. Het enorme bouwwerk met zijn 140 meter lange muren is nooit helemaal voltooid, ondanks dit is het een schitterend complex met vele kamers, reusachtige gewelven en een twintigtal halfronde torens.

Qasr Amra is een stuk kleiner maar heeft ondanks zijn geringe afmeting een enorm belangrijke rol gespeeld als kasteel. Binnen in het gebouw kunt u zich vergapen aan de vele fresco’s.

Op 250 kilometer van de Irakese grens en 50 kilometer van de grens met Saoedi- Arabië grens ligt Qasr Azraq. Azraq is de laatste grote nederzetting op deze route. Het door de Romeinen opgetrokken bouwwerk bestaat geheel uit basalt en stamt uit de 3de eeuw. Honderden jaren later hebben de Omajjaden het gebouw verder uitgebreid. De 3 ton zware en scharnierende ‘voordeur’ is nog steeds in gebruik, probeert het zelf maar eens uit, laat u verrassen en ontdek zelf dat dit kunstwerk na al die eeuwen nog steeds functioneert!

Kerak
Sinds 1142 trotseert het kruisvaarderkasteel alle vijandelijke aanvallen en tornt de enorme citadel hoog boven Kerak uit. De hoge vesting neemt het volledige plateau van de berg in beslag, 250 meter! U kunt hier heerlijk ronddwalen door het labyrint van kleine vertrekken, galerijen en geheime gangen tussen de torens en de muren. Vanaf het kasteel heeft u een schitterend uitzicht over de mooie omgeving.

Umm Qais
Ook hier maakt u weer kennis met een stuk historie, het vroegere Gadara. Slenterend over de antieke weg wordt u ook hier aan beide zijden van de weg verrast door de imponerende gebouwen, beeldhouwwerk en zuilen.
Van alle uit basalt opgetrokken ruïnes is het Amfitheater toch wel de bijzonderste. Vanaf de banken in het theater kunt u genieten van het zicht op de Golan hoogvlakte en het Meer van Galilea.

footer-image neem contact met ons op