Wandelvakantie Jordanie, eco, klasse gemiddeld

Tijdens deze prachtige wandel rondreis “Wandelvakantie Jordanie, eco, klasse gemiddeld” door Jordanië maakt u niet alleen kennis met de indrukwekkende cultuur, maar bezoekt u ook de vele natuurreservaten en zult u een verrassende kant van Jordanië zien.
DAG TOT DAGPROGRAMMA
Dag 1,Heenreis – Amman
Dag 2, Amman – Ajloun
Dag 3, Ajloun
Dag 4, Ajloun –  Azraq
Dag 5, Azraq – Amman
Dag 6, Amman – Dode Zee omgeving
Dag 7, Dode Zee
Dag 8, Dode Zee omgeving
Dag 9, Dode Zee omgeving – Aqaba
Dag 10, Aqaba – Wadi Rum
Dag 11 en 12, Wadi Musa, Petra
Dag 13, Petra – Dana
Dag 14, Dana – Kerak omgeving
Dag 15, Terugreis *

* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Eco avontuur Jordanië, wandelvakantie klasse gemiddeld

Dag tot dag programma voorbeeldreis

Noord Jordanië


Dag 1, Heenreis – aankomst Amman, Jordanië

Vandaag begint u aan uw sportieve reis naar Jordanië. Na aankomst in Amman wordt u welkom geheten en naar uw hotel gebracht.
Een overnachting in Amman, inclusief ontbijt.

Dag 2, Amman – Ajloun
U wordt naar het Ajloun natuurgebied gebracht waar u aan uw eerste wandeling gaat beginnen! Het pad leidt door bossen vol vijgen-en perenbomen, enorme eikenbomen en de bijzondere oosterse aardbeibomen. De stenen muurtjes die de vallei doorkruisen bewaken gewassen van de boeren in zowel de winter tegen regen en wilde zwijnen.

Regelmatig is er tijd om te ontspannen met een vers kopje Arabisch thee dat ter plaatse voor u gekookt wordt door de gids. Ontspan in de schaduw voordat de klim naar de ruïnes op heuveltop gaat beginnen, de beloning is groot; een prachtig uitzicht op de groene omgeving . De wandeling bevat een lokaal bereide picknick lunch in de buurt van de ruïnes. Na de lunch bezoekt u Ajloun Castle, dit enorme fort werd gebouwd door Izz al-Din Usama , een commandant en neef van Salah ad – Din al – Ayyubi ( Saladin ) , in het jaar 1184-1185 . Het fort wordt beschouwd als een van de weinige gebouwen om het land in het westen te beschermen tegen Bisan .
Twee overnachtingen in Natuurreservaat in tenten of bungalows, inclusief ontbijt en diner.

Dag 3, Ajloun
Vandaag maakt u wandelingen met twee klimmen in Ajloun omgeving. De adembenemende locaties en routes zijn geschikt voor beginners tot moeilijk.

Dag 4, Ajloun – Azraq
Vandaag gaat u op weg naar Azraq wetland, een unieke kostbare oase in het hart van de oostelijke woestijn van Jordanië, behouden tussen een kalkstenen woestijn in het westen en een basalt woestijn in het oosten. Dit gebied onderscheidt zich door weelderige moerassen en natuurlijk waterbronnen die glinsterende zwembaden en beken vormen waaraan Azraq zijn naam te danken heeft, Azraq is het Arabische woord voor ‘blauw’. U maakt een mooie, gemakkelijke wandeling door het Azraq natuurreservaat. Het is mogelijk een optionele wandeling door de basaltstenen woestijn van Azraq te maken, hier loopt u over de enorme stenen waar u vele prehistorische rotstekeningen zult ontdekken. Hier en daar passeert u een verlaten ruïne in het ruige landschap.
Een overnachting in Azraq, inclusief ontbijt en diner.

Citadel Amman


Dag 5, Azraq – Amman

Op de terugweg naar Amman zult u de woestijn kastelen bezoeken. Verspreid over de woestijn vindt u verschillende kastelen als een stil bewijs van het begin van de Islamitisch – Arabische beschaving. Deze ogenschijnlijk geïsoleerde paviljoenen , karavanserais, afgelegen badhuizen en de jachtpaleisjes waren op een bepaald moment geïntegreerd in  landbouw en handel complexen. Meestal gebouwd door de Omajjaden ( 661-750 AD ) de toen Islamitische Arabieren die er in slaagde de rand van de woestijn te transformeren naar goed bewaterde nederzettingen. In de middag krijgt u een citytour door Amman aangeboden.
Een overnachting in Amman, inclusief ontbijt

Dag 6, Amman – Dode Zee
Vandaag staat een hele dag in de natuur op uw programma in de omgeving van de Dode Zee. Een mix van wandelen, canyoning en hot springs in een prachtige kloof, onderweg ziet u een aantal eeuwenoude graven. De klim naar de hot springs is pittig, maar na aankomst kunt u uw spieren laten ontspannen in het heerlijke water van de bronnen.
Twee overnachtingen aan de Dode Zee, inclusief ontbijt en diner.

Dag 7, Dode Zee
Vandaag heeft u vrij te besteden en kunt u ontspannen aan de Dode Zee, zonder twijfel de meest unieke plek ter aarde meer dan 400m onder de zeespiegel. Het laagste punt op het gezicht van de aarde , dit uitgestrekte water ontvangt een aantal inkomende rivieren, waaronder de rivier de Jordaan . Zodra het water van onder andere de rivier de Jordaan de Dode Zee bereikt kan nergens meer heen, het water verdampt, met achterlating van een dichte, rijke cocktail van zouten en mineralen die de industrie, de landbouw en de geneeskunde voorzien van een aantal mooie producten. De Dode Zee wordt geflankeerd door de bergen in het oosten en de glooiende heuvels van Jeruzalem naar het westen, met een bijna wereldvreemde schoonheid.

je kunt daar gewoon over straat lopen zonder lastig gevallen te worden. Ook als vrouw alleen
Zonsondergang aan de Dode Zee, Jordanië


Dag 8, Dode Zee omgeving

Canyoning & kamperen in een Wadi (=rivierbedding). U wandelt door een prachtige Wadi met prachtige natuurlijke hangende tuinen, smalle kloven en warmwaterbronnen. De bovenloop is uitgesleten in wit kalksteen, waardoor er een natuurlijke speeltuin van reusachtige rotsblokken is ontstaan. Een dramatische verandering van omgeving wordt weergegeven langs de benedenloop , waar de wadi zich een weg heeft gesneden door de spectaculaire canyon in rode zandsteen. Het stroomgebied van deze Wadi strekt zich uit over 3.200 vierkante kilometer, veel groter dan de meeste van de wadi’s in dit gebied. Er stroomt hier ongeveer 20 miljoen kubieke meter water per jaar door. Door de hoge temperturen in de zomermaanden groeit hier een zeldzame tropische boom, Dalbergia Sissoo die nergens anders in Jordanië kan groeien.

De wandeling is 20 kilometer met volledige uitrusting, onderweg loopt u langs magische plekken en door wat wordt beschouwd; het natuurlijke waterpretpark van Jordanië. Midden in dit prachtige gebied zult u komende nacht in een tent kamperen.
Een overnachting in de basic tent, inclusief alle maaltijden.

Dag 9, Dode Zee omgeving – Aqaba
De wandeling van dag 8 zet zich in de vroege ochtend nog even voort in dit prachtige gebied. Na afloop gaat de reis verder naar Aqaba waar u de middag kunt bijkomen van het avontuur in de Wadi. Een overnachting in Aqaba City of Tala Bay, inclusief ontbijt.

Dag 10, Wadi Rum
Vandaag arriveert u in Wadi Rum Wadi Rum, een beschermd gebied van 720 vierkante kilometer vol woestijnwildernis in het zuiden van Jordanië. Enorme bergen van zandsteen en graniet die tot een hoogte van 1700 meter en meer bereiken. Smalle ravijnen en kloven zijn diep uitgesneden in de bergen en vele verbergen eeuwenoude rotstekeningen geëtst door de volkeren van de woestijn. Bedoeïenstammen leven nog steeds in de woestijn van Rum en hun grote geitenharen tenten zijn een speciaal kenmerk van het landschap .

U maakt vandaag een prachtige wandeling door een Canyon in de woestijn, gevolgd door een 4×4 jeepsafari.
Een overnachting in Wadi Rum in een tent, inclusief ontbijt en diner.

wadi rum woestijn natuurlijk jordanie
Wadi Rum woestijn


Dag 11, Wadi Rum – Wadi Musa, Petra

U verlaat de woestijn en wordt naar Little Petra ( Beda ) gebracht.
Hier maakt u een prachtige wandeling vanaf Little Petra over het ruige terrein naar de majestueuze verborgen stad Petra. U “komt binnen” binnen via een achterdeur waarbij u eerst een adembenemend zicht op Ed Deir, het voormalige klooster, zult krijgen.  Vervolgens gaat de wandeling langs vele tombes en ruïnes naar de mooiste tempel van Petra, de Treasury.

Petra, Wonder in de Woestijn is zonder twijfel de meest waardevolle schat van Jordanië. Het is een grote, unieke stad , uitgehouwen in de steile roze rotswanden door de Nabateeërs, een ijverige Arabische volk die zich hier meer dan 2000 jaar geleden vestigden en maakt van Petra een belangrijk knooppunt die handelsroutes naar China, India en Zuid-Arabië, Egypte, Syrië, Griekenland en Rome met elkaar verbonden.
Twee overnachtingen in Wadi Musa, inclusief ontbijt

Dag 12, Wadi Musa, Petra
Vandaag heeft u vrij te besteden en kunt u Petra op uw eigen tempo verder bewonderen.

Dag 13, Wadi Musa – Dana
U arriveert in Dana Natuurreservaat, het grootste natuurreservaat van Jordanië met meer dan 300 vierkante kilometer, vier verschillende bio-geografische zones van het Koninkrijk. In het oosten worden hoogtes bereikt tot 1500 meter om vervolgens diepe dalen, canyons en kloven te vormen in de verhogingen van Wadi Araba. Dana is een van de meest biologisch en historisch rijke gebieden in Jordanië . Het gebied is een van de oudste continu bewoonde gebieden ter wereld en heeft neolithische dorpen, oude kopermijnen, Romeinse aquaducten en Byzantijnse kerken. De gevarieerde landschappen, wildlife en culturen bieden een micro – paradijs voor avonturiers , geschiedenisliefhebbers, archeologen, wandelaars en natuurliefhebbers .
Overnachting in Dana Natuurreservaat kamp, inclusief ontbijt en diner.

Wandelen in Wadi Dana natuurlijk jordanie
Wandelen in Wadi Dana


Dag 14, Dana – Kerak omgeving

Vandaag gaat u op weg naar Kerak waar u gaat canyoning nog een Wadi. De wandeling gaat door een rivierbedding waar u zeker natte voeten zult gaan krijgen. De rotsen worden gesierd met palmbomen, mos afzetting en hier een daar een waterval. Halverwege de wadi is een hoogteverschil waarbij u een klein stukje met touwen dient af te dalen. De wadi eindigt bij de Dode Zee. Na afloop gaat de reis naar Madaba waar u in het beste restaurant van Jordanië uw reis zult afsluiten met een heerlijke lokale maaltijd.
Een overnachting in hotel in Madaba, inclusief ontbijt.

Dag 15, Terugreis

Let op: dit avontuur als beoordeling fysiek gemiddeld.
Meer activiteiten kunnen worden toegevoegd op aanvraag zoals speleologie , technische canyons , sportklimmen meerdere dagen wandelen , abseilen etc.


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement “tarief op aanvraag”, gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer.
Het tarief is exclusief internationale tickets.

Klik hier voor vrijblijvende informatie of een offerte aanvraag


Inclusief
– Visum voor Jordanië, vooraf aan te vragen via Treasury Travel, ontvangst bij aankomst
– Jordan Pass inclusief entreekaarten voor 40 bezienswaardigheden
– Transfers van/naar de luchthaven in Jordanië
– Overnachtingen in vermelde accommodaties, inclusief genoemde maaltijden
– Transfers in Jordanië
– Wandelingen onder begeleiding van een professionele Engelssprekende gids

Exclusief
– Internationale vluchten, welke wij uiteraard voor u kunnen verzorgen
– Niet genoemde maaltijden, (optionele) excursies, entreegelden en fooien
– Bij huurauto: borg (credit card) en brandstof, afkoop eigen risico, huurauto
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken
van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op