Natuur Jordanië

Wadi Mujib
Komende vanuit het noorden wordt u overweldigd door een onvergetelijke aanblik van de natuur in Jordanië, de Wadi Mujib. Deze diepe kloof met zijn (bijna) droge rivierbedding biedt geweldige excursiemogelijkheden! Het is mogelijk om de kloof te lopen vanaf dit punt tot aan de Dode Zee. Tijdens deze zware, maar unieke hike komt u veel natuurschoon tegen. U loopt tussen de immens hoge rotswanden over de voormalige rivierbedding waar u af en toe nog een verfrissende duik kunt nemen in één van de waterpoelen die de kloof rijk is. Honderden vogels, Ibixen en andere diersoorten zult u hier tegenkomen. Deze wandeling is het zwaarste, voor de sportievelingen onder u die het toch wat rustiger aan willen doen zijn er verschillende opties om de kloof te bezoeken. In de winter is de kloof, in verband met regenval, gesloten. Wilt u er meer over weten, informeer er gerust naar bij ons!

Dana
Een onverwacht stuk natuurschoon ligt u hier te wachten. Er zijn verschillende mogelijkheden om hier te overnachten, in Rumanna Camp verbljft u in een tent, in het Dana Guesthouse verblijft u in een prachtige stenen Eco Lodge aan de rand van Wadi Dana of in het luxe Feynan Eco Lodge die aan het einde van Wadi Dana gelegen is, ver in het natuurreservaat. Dagen kunt u hier doorbrengen en de prachtigste wandelingen maken over de vele paden die door het natuurpark voeren terwijl u geniet van de honderden bijzondere (roof)vogelsoorten, hagedissen, de Nubische ibix, lynxen, hyena’s en zelfs de grijze wolf kunt u hier tegenkomen. De paden zijn er in drie verschillende categorieën, van makkelijk tot zwaar zodat u zelf kunt kiezen op welke manier u van dit natuurschoon wilt genieten. U waant zich hier echt in een paradijs!

Wadi Rum
U weet niet wat u ziet, de prachtige feloranje kleur van het zand in deze woestijn!
Hier kunt u kiezen uit verschillende opties, een dagtour door de woestijn met een bezoek aan het paleis van Lawrence of Arabia en waar ook de gelijknamige film is opgenomen. Tijdens de hobbelige rit zult u prehistorische wandschilderingen, wilde kamelen en natuurlijke bruggen tegenkomen. Om de woestijn nog intenser te beleven is een nacht onder de sterrenhemel een must. U slaapt hier in een Tented Camp, maar menigeen zal ’s avonds onder de blote hemel om naast het kampvuur slapen, een onvergetelijk avontuur.

Hammamat Ma’in
Hier vindt u natuurlijke warmwaterbronnen en watervallen, een geweldige plek om te relaxen voor de bewuste mens!

De Dode Zee
De laagste plek ter wereld, waar geen onderwaterleven mogelijk is door het uiterst hoge zout- en mineralengehalte. Maar deze natuurlijke elementen geven het water en de Dode Zee producten hun curatieve krachten. De kust rond de Dode Zee biedt hotels met vele faciliteiten zoals spa’s, therapeutische klinieken, thermale baden, restaurants en sportcentra. De spa’s bieden ook thermische behandelingen zodat men die met een gevoel van welzijn en volledigheid zal verlaten. Bovendien hebben sommige Hot Springs, zoals Zarqa ‘ Ma’in (Zara), Afra en al-Himma als extra aantrekkingskracht de historische architectuur waarin zij zich bevinden.

footer-image neem contact met ons op