Cultuur Oman

Het leven en de cultuur in Oman wordt voornamelijk bepaald door de Islam. Dit is eigenlijk aan alles in het land terug te zien. De kleding is een punt waar u dit goed door kunt zien. Mannen dragen vaak witte lange gewaden en vrouwen een jurk met broek eronder met een hoofddoek. Handen en gezicht van de vrouwen is vaak wel zichtbaar. De feestdagen zijn voornamelijk islamitisch op 1 dag na: 19 november, de Geboortedag van de Sultan.

Nizwa
De provinciehoofdstad Nizwa is één van de grootste steden van Oman en rijk aan cultuur en historie. Het meest bekend is het Nizwa fort. Dit fort is omgeven door traditionele markten waar de lokale bevolking handel drijft in lokale en geïmporteerde producten. Het hoogtepunt waar u echt een kijkje moet gaan nemen is de dierenmarkt op vrijdag. Veel bedoeïenen komen dan naar Nizwa met hun geiten en schapen om ze te verhandelen. In de vele souks van de stad wordt ook veel kwalitatief hoogwaardig zilver en koper verhandeld. Probeer op deze markt af te dingen als u wat wilt kopen, het wordt zelfs als een belediging gezien als u dit niet probeert.

Ibra
Ibra is één van de oudste steden in Oman en ligt in de regio Ash Sharqiyah. Ibra was ooit een centrum van handel, onderwijs en religie. Deze oude stad was in het verleden beroemd om de bijzondere paarden en zijn berijders. Nu kunt u een bezoek brengen aan het dorp Al Mansfah, dit dorp vol met ruïnes van herenhuizen was ooit eigendom van rijke kooplieden. Daarnaast kunt u de woensdagmarkt bezoeken, dat die dag geheel door vrouwen wordt bedreven.

Bat
In deze plaats vindt u de gemeenschapsgraven, zogeheten bijenkorfgraven. Deze indrukwekkende bouwwerken staan sinds 1988 op de UNESCO werelderfgoed lijst. De bijenkorfgraven in Bat zijn beter bewaard en spectaculair om te zien. U vindt Bat op de weg naar Nizwa en zeker een bezoek waard!

footer-image neem contact met ons op