Oman & Dubai, combinatiereis

Deze Oman & Dubai, combinatiereis voert u langs de belangrijkste hoogtepunten van dit bijzondere gastvrije land Oman. Laat u compleet verrassen door de schoonheid van de vele cultuurschatten en natuurreservaten. Begin of sluit uw reis af in Dubai, de stad van de oneindige mogelijkheden. Een walhalla voor wie van shoppen houdt!
DAG TOT DAG PROGRAMMA
Dag 1, Vertrek – Aankomst in Oman
Dag 2, Muscat – vrij te besteden
Dag 3, Muscat – Nizwa – Bahla – Jabrin – Nizwa
Dag 4 Nizwa –  Wahiba
Dag 5, Wahiba – Wadi’s en Turtles – Ras Al Hadd
Dag 6, Ras Al Hadd – Sur – Muscat
Dag 7, Muscat – vrij te besteden
Dag 8, Muscat Citytour
Dag 9, Muscat – vrij te besteden
Dag 10, Muscat – Dubai
Dag 11, Dubai – vrij te besteden
Dag 12, Dubai – vrij te besteden – terugreis
Dag 13,Thuiskomst*

*Reisduur en reisschema kunnen worden aangepast


Oman & Dubai, combinatiereis

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis


Dag 1, Vertrek – Aankomst in Oman

Vandaag vertrekt u naar Oman. Na aankomst wordt u van harte welkom geheten en naar uw hotel voor de komende nacht gebracht.
U verblijft in een 4* hotel, inclusief ontbijt.

Dag 2, Muscat
Deze  dag heeft u vrij te besteden en kunt u even helemaal bijkomen van uw reis hier naar toe en wennen aan het andere klimaat.

Dag 3, Muscat – Nizwa – Bahla – Jabrin – Nizwa
Vanmorgen neemt u de 4×4 huurauto in ontvangst of wordt u opgehaald door uw chauffeur en begint u de reis per 4-wheel drive richting Nizwa. Het is een reis naar het verleden, door de Sumail Gap, dat de West en Oost Hajars verdeelt en naar de oude hoofdstad van Oman, Nizwa, bekend om zijn zilver Souq en zijn grote ronde fort. U bezoekt het beroemde ronde fort in Nizwa en maak wandeling door het Nizwa Souq, die beroemd is vanwege de zilveren artikelen. U nuttigt de lunch in een lokaal restaurant, welke is inbegrepen. Hierna gaat de reis verder naar Bahla en wordt een fotostop gemaakt bij Fort Bahla dat momenteel wordt gerenoveerd. Verderop wordt gestopt bij Jabrin, waar u een van de meest prachtige kastelen van Oman bezoekt met zijn beschilderde plafond, kerkers en verborgen passages.

U keert terug naar Nizwa in de avond voor een overnachting in een 4* hotel, inclusief ontbijt.

Dag 4 Nizwa –  Wahiba
U verlaat Nizwa in de ochtend richting de Wahiba Sands, en passeert de bedoeïenensteden Sinaw en Ibra, die bekend staan als de toegangspoort tot de Sharqia regio. Hier ziet u de ruïnes van de oude handelsgemeenschap van Al Mansfah in de buurt Ibra. Na de lunch die u heeft in een lokaal restaurant en is inbegrepen, reist u verder en  bereikt u het golvende gouden zand van Wahiba. De grote Wahiba Sands zijn 200 kilometer lange duinen en 100 km breed en lopen ten zuiden van de Oost Hajar naar de Arabische Zee. Hier geniet u van de spectaculaire rit over de gouden zandduinen. De zonsondergang mag niet gemist worden! In het kamp geniet u van een heerlijk BBQ diner (inbegrepen)! U verblijft deze nacht in een tent met eigen sanitair in de schitterende woestijn. Overnachting in 4* desert camp in een tent met privé badkamer, inclusief diner en ontbijt.


Dag 5, Wahiba – Wadi’s en Turtles – Ras Al Hadd of Ras al Jinz

Vanmorgen na het ontbijt reist u richting de betoverende Wadi Bani Khalid (een wadi is een rivierdal). Onderweg hier naartoe rijdt u langs dorpjes met eindeloze dadel plantages. Dan komt u aan bij de mooie wadi, waar de natuurlijke zwembaden met heerlijke water al op u wachten! Het water is diep genoeg om even lekker te zwemmen. Nadat u hier even lekker bent bijgekomen, reist u door naar Sur (the Old East African Port), een rustig stadje aan de zee met traditionele woningen.

U bezoekt hier de haven en de souq en het Arabisch Zeilschip waarvan wordt aangenomen dat het behoorde aan de legendarische Sindbad. Hier ziet u ook hoe deze schepen nog met de hand gemaakt worden. De lunch heeft u onderweg in een lokaal restaurant, waarna u nog een bezoek brengt aan een typisch Omaans dorp, voordat u arriveert op uw eindbestemming voor vandaag, Ras Al Hadd. Hier checkt u na aankomst in, en in de avond staat er een speciale ontmoeting op het programma! Hier kunt u de nestelgewoontes van de bekende groene schildpadden observeren!

U overnacht in het 3* Hotel, inclusief ontbijt.

Dag 6, Ras Al Hadd of Ras al Jinz – Sur – Muscat
Na het ontbijt vervolgt u uw reis langs de kust waar u een stop maakt bij Qalhat. Daar kunt u het graf van Bibi Miriam bezoeken, het enige overgebleven bouwwerk na de inval van de Portugezen in 1503. De route gaat verder over de Jabel Bani Jabir, waar u onderweg de pre Islamitische ruines kunt bewonderen. U reist via Salmal Village naar Fins Beach voor de picknick lunch, inclusief. Ook is er even de gelegenheid om hier te zwemmen en te relaxen. Hierna brengt u een bezoekje aan Bimah, een dorpje bekend om zijn geologische karst formatie, en is een waar schilderachtig plaatsje! Aan het eind van de middag komt u aan in Muscat, waar u de komende nachten verblijft in een 5* hotel, inclusief ontbijt.

Dag 7, Muscat
Deze dag heeft u vrij te besteden. Mocht u graag nog wat ondernemen in Muscat, dan is de Dolphin Watch Tour zeker een aanrader!


Dag 8, Muscat Citytour

Vanmorgen na het ontbijt maakt u een citytour door de interessante stad Muscat. Uw tour begint met een bezoek aan de Grote Moskee. Hierna rijdt u verder naar Muttrah, bezoekt u de vis en groente Souq en de Muttrah Souq. Voel u vrij om u te mengen met de menigte. Tijdens het bezoek aan de Muttrah Souq vindt u een mix van oud en nieuw, geluiden en geuren zijn in overvloed. Hierna gaat de tour verder langs de Corniche voordat fotostop gemaakt wordt bij het Paleis van de Sultan welke geflankeerd wordt door de 16-eeuwse Portugese forten van Jalali en Mirani. Om een goede indruk van dit mooie land te krijgen brengt u tenslotte nog een bezoek aan het Bait Al Zubair Museum voor een mooie weergave van Omaanse cultuur en geschiedenis. Hierna keert u terug naar het hotel.

Dag 9, Muscat
Deze dag heeft u nog vrij te besteden.

Dag 10, Muscat – Dubai
Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Dubai. Na aankomst wordt u bij de luchthaven opgehaald en naar uw hotel gebracht. U verblijft de komende twee nachten in een 4* hotel, inclusief ontbijt.

Dag 11, Dubai
Deze dag is vrij te besteden in Dubai.

Dag 12, Dubai
Deze dag is vrij te besteden. U wordt afhankelijk van uw vlucht naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

Dag 13,Thuiskomst*

*Reisduur en reisschema kunnen worden aangepast


Het tarief voor deze voorbeeldreis is op aanvraag
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement tarief op aanvraag, gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer.
Het tarief is exclusief internationale tickets.

Klik hier voor vrijblijvende informatie en/of offerte aanvraag


Inclusief
– Meet & assist op de luchthaven bij aankomst
– Transfers van/naar de luchthaven in Muscat
– Transfer naar de luchthaven in Dubai
– Overnachtingen in vermelde accommodaties, inclusief genoemde maaltijden
– In de offerte genoemde excursies, inclusief entreekaarten
– Transfers en tours per airconditioned mini-van en 4 wheel drive
– Engelssprekende gids/ chauffeur, behalve op de vrij te besteden dagen
– Limonade en water tijdens de autoritten en excursies

Exclusief
– Internationale vluchten
– Visum Dubai (let u erop dat u geen stempel van Israël in uw paspoort heeft staan om problemen bij binnenkomst te voorkomen)
– Visum Oman
– Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien
– Late check-out in het hotel in Dubai: eventueel vooraf aan te vragen, prijs op aanvraag
– Dolphin Watch Tour, ca. EUR 50,- per volwassene (kinderen gratis), vooraf te reserveren
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken
van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op