Steden Oman

Muscat
De hoofdstad Muscat is één van de steden in Oman en een bron van geschiedenis en cultuur. Het is de belangrijkste haven- en handelsstad van Oman. Muscat beschikt over uitstekende wegen, moderne winkels, musea, parken en vele authentieke soukhs waar u allerhande koopwaar zult aantreffen. Test hier uw vaardigheden om te onderhandelen met de markthandelaren. Bewonder daarnaast het magnifieke paleis van sultan Qaboos bin Said.

Salalah
De provinciehoofdstad van Dhofar in het zuiden van Oman. Trekpleisters van deze stad zijn de parelwitte stranden, maar u vindt in deze stad ook een flink portie cultuur. Zo kunt u een bezoek brengen aan de ruïnes van Al-Balid, zo’n 5 km van Salalah vandaan. Salalah is een prima uitvalsbasis om de omgeving in de streek Dhofar te bekennen.

Sur
De provinciehoofdstad van de regio Ash Shariqiyah. In het verleden was Sur een gevestigde handelsstad met Oost-Afrika. Vandaag de dag is het de handelsgeest in Sur nog te merken, veel inwoners van deze stad zijn handelaren. ’s Ochtends is het een drukte van belang in het stadscentrum als de vissers terug komen van het meer en de vangst aan wal brengen. Dit is heel leuk om al die bedrijvigheid eens mee te maken. ’s Middags is er veel jeugd op het strand te vinden om te hand- en voetballen. Tegenwoordig is de stad bekend om het bouwen van dhow’s, een zeilschip.

Ras Al Hadd/ Ras al Jinz
Rad Al Hadd en Ras al Jinz zijn bekend om de prachtige stranden en de schildpadden die daar broeden. U kunt deze schildpadden met uw eigen ogen zien als u in Ras Al Hadd bent, wat zeker een aanrader is!

Ubar
Ubar ligt in de provincie Dhofar en is bekend als de verzonken stad. Deze ruïnestad was ooit een belangrijke handelspost voor wierookkaravanen. Deze verzonken stad kunt u bezoeken met een gids en wandel door en langs de ruïnes van deze ooit belangrijke handelsstad.
Het leven in Oman wordt voornamelijk bepaald door de Islam. Dit is eigenlijk aan alles in het land terug te zien. De kleding is een punt waar u dit goed door kunt zien. Mannen dragen vaak witte lange gewaden en vrouwen een jurk met broek eronder met een hoofddoek. Handen en gezicht van de vrouwen is vaak wel zichtbaar. De feestdagen zijn voornamelijk islamitisch op 1 dag na: 19 november, de Geboortedag van de Sultan.

Nizwa
De provinciehoofdstad Nizwa is één van de grootste steden van Oman en rijk aan cultuur en historie. Het meest bekend is het Nizwa fort. Dit fort is omgeven door traditionele markten waar de lokale bevolking handel drijft in lokale en geïmporteerde producten. Het hoogtepunt waar u echt een kijkje moet gaan nemen is de dierenmarkt op vrijdag. Veel bedoeïenen komen dan naar Nizwa met hun geiten en schapen om ze te verhandelen. In de vele souks van de stad wordt ook veel kwalitatief hoogwaardig zilver en koper verhandeld. Probeer op deze markt af te dingen als u wat wilt kopen, het wordt zelfs als een belediging gezien als u dit niet probeert.

Ibra
Ibra is één van de oudste steden in Oman en ligt in de regio Ash Sharqiyah. Ibra was ooit een centrum van handel, onderwijs en religie. Deze oude stad was in het verleden beroemd om de bijzondere paarden en zijn berijders. Nu kunt u een bezoek brengen aan het dorp Al Mansfah, dit dorp vol met ruïnes van herenhuizen was ooit eigendom van rijke kooplieden. Daarnaast kunt u de woensdagmarkt bezoeken, dat die dag geheel door vrouwen wordt gerund.

Bat
In deze plaats vindt u de gemeenschapsgraven, zogeheten bijenkorfgraven. Deze indrukwekkende bouwwerken staan sinds 1988 op de UNESCO werelderfgoed lijst. De bijenkorfgraven in Bat zijn beter bewaard en spectaculair om te zien. U vindt Bat op de weg naar Nizwa en zeker een bezoek waard!

footer-image neem contact met ons op