Compleet Argentinië, highlights rondreis

De rondreis “Compleet Argentinië, highlights rondreis”  is een geweldige reis waarbij alle highlights in Argentinië aan bod komen, van noord tot zuid. Ontdek Buenos Aires, Ushuaia, El Calafate, Puerto Madryn, Iguaçu. Pracht combinatie van natuur en cultuur

DAG TOT DAG PROGRAMMA VOORBEELDREIS
Dag 1, Heenreis – aankomst Buenos Aires
Dag 2, Buenos Aires
Dag 3, Buenos Aires – Ushuaia
Dag 4, Ushuaia
Dag 5, Ushuaia
Dag 6, Ushuaia – El Calafate
Dag 7, El Calafate
Dag 8, El Calafate
Dag 9, El Calafate – Puerto Madryn
Dag 10, Puerto Madryn
Dag 11, Puerto Madryn – Bariloche
Dag 12, Bariloche
Dag 13, Bariloche
Dag 14, Bariloche – Salta
Dag 15, Salta
Dag 16, Salta
Dag 17, Salta – Iguazú
Dag 18, Iguazú
Dag 19, Iguazú
Dag 20, Iguazú – Buenos Aires
Dag 21, Buenos Aires – terugreis
Dag 22, Thuiskomst*
* Deze voorbeeldreis kan geheel naar uw wensen worden aangepast


Compleet Argentinië

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis
Buenos Aires

Dag 1, Heenreis – aankomst Buenos Aires
Vandaag arriveert u in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië.
Overnachting in Buenos Aires, inclusief ontbijt.

Dag 2, Buenos Aires
Een prachtige dag voor een privé stadstour door de historische hoofdstad van Argentinië. Het centrum van deze miljoenenstad beschikt over de meest interessante wijken, ieder met hun eigen karakter. De sfeer van een grote stroom migranten in de 16e eeuw vanuit met name Spanje, Italië en Frankrijk kunt u goed terugvinden in de verschillende wijken, in het Spaans “barrio´ genoemd.
Overnachting in Buenos Aires, inclusief ontbijt.

Dag 3, Buenos Aires – Ushuaia
Vandaag reist u per vliegtuig af naar de meest zuidelijke stad van Argentinië én ter wereld, Ushuaia. Deze stad is gelegen op Vuurland, het is een levendig plaatsje met veel houten huizen en omgeven door prachtige natuurgebieden zoals het Tierra del Fuego Nationaal Park. In dit woeste en mysterieuze gebied krijgen bezoekers werkelijk het gevoel dat ze aan het einde van de wereld zijn beland.
Overnachting in Ushuaia, inclusief ontbijt.


Dag 4, Ushuaia

Deze dag zal in het teken staan van een mooie trekking door het Tierra del Fuego Nationaal Park en vuurland_tierra_del_fuegovoert u langs adembenemende landschappen met bergen, bossen en meren. U maakt een mooie trekking door het gebied, onder andere langs het beroemde Beagle Kanaal, Lago Roca, Río Lapataia en Bahía Lapataia, het eindpunt van de wegen in Zuid-Amerika. Hier vindt u een grote diversiteit aan natuurschatten waarover de gids u alles zal vertellen. Overnachting in Ushuaia, inclusief ontbijt.

Dag 5, Ushuaia
Vandaag gaat u een mooie boottocht maken over het beroemde Beagle kanaal. Terwijl u van het excellente panorama geniet, vaart u door Paso Chico dat het begin vormt van dit mythische kanaal. Vlakbij deze plaats is het Sea Lions Island gelegen, waar u een unieke gelegenheid heeft zeeleeuwen van dichtbij te aanschouwen. Overnachting in Ushuaia, inclusief ontbijt.

Dag 6, Ushuaia – El Calafate
U vliegt door naar El Calafate. Aangekomen in Patagonië bent u in een totaal andere wereld beland! Hier staat u midden in de Patagonische hoogvlakten, omgeven door een wonderschoon landschap van hooggebergte, gletsjers en ijs. Prachtig gelegen op de Patagonische hoogvlakte aan het azuurblauwe Lago Argentino en beginpunt van een bezoek aan de Perito Moreno gletsjer.
Overnachting in El Calafate, inclusief ontbijt.

Dag 7, El Calafate
Een geweldige excursie staat u te wachten! U wordt opgehaald en vertrekt richting het Nationaal Park ´Los Glaciares’, alwaar u uitgebreid van het imposante zicht op de Perito Moreno gletsjer kunt genieten. Met een boot wordt u vervolgens naar het vertrekpunt van de minitrekking op het ijs gebracht. Er worden speciale ijzers ondergebonden waarmee u over het ijs kunt lopen. Geniet van de stilte en het bizarre landschap. Overnachting in El Calafate, inclusief ontbijt.

Dag 8, El Calafate
Vandaag vaart u tussen de gletsjers door  met een geweldig uitzicht op de beroemde Upsala gletsjer! Daarna vaart u door het Cristina Kanaal en komt u aan bij Estancia Cristina waar u een bezoek brengt aan het Museo Costumbrista en een begeleide wandeling gaat maken naar de Caterina rivier. Overnachting in El Calafate, inclusief ontbijt.

Dag 9, El Calafate – Puerto Madryn
De reis vervolgt zich! U wordt naar de luchthaven gebracht en vliegt naar Trelew. Bij aankomst staat uw huurauto al voor u klaar en kunt u door het prachtige landschap naar uw hotel in Puerto Madryn rijden. Puerto Madryn is pittoresk gelegen aan een baai, ¨Golfo Nuevo¨ genaamd, met een mooi strand, een wandelpromenade en heeft het talloze leuke restaurantjes en winkeltjes. Het is de toeganspoort tot Península Valdes en één van de belangrijkste toeristische plaatsen van Patagonië. Overnachting in Puerto Madryn, inclusief ontbijt.

Dag 10, Puerto Madryn
Een goed idee is om naar Península Valdés te gaan om de absolute schoonheid van dit prachtige natuurreservaat te gaan ontdekken. Península Valdés staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en biedt een overweldigende variëteit aan fauna, zoals pinguïns, walvissen, zeeleeuwen en orca’s.  Bij Punta Canter en Punta Norte kunt u zeehonden en zeeleeuwen bekijken en bij Valdes Creek kunt u stoppen om een kleine pinguïnkolonie te bezoeken. Overnachting in Puerto Madryn, inclusief ontbijt.

Dag 11, Puerto Madryn – Bariloche
Vandaag heeft u nog de tijd om Punta Tombo te bezoeken waar zich de grootste continentale pinguïnkolonie van het gebied bevindt. Hier broeden jaarlijks (afhankelijk van het jaargetijde) maar liefst tussen de 1.000.000 en de 1.200.000 Magellan pinguïns. Zeer indrukwekkend! Later deze dag reist u per nachtbus verder naar Bariloche. Overnachting in comfortabele nachtbus.


Dag 12, Bariloche

U heeft deze dag heerlijk de tijd om bij te komen van de lange reis en op uw gemak de prachtige stad te bezichtigen. Hoewel Bariloche één van de belangrijkste steden van Patagonië geworden is, heeft het de geest van een bergdorpje bewaard, waar de pure lucht de bezoeker hartelijk ontvangt en de echte Alpijnse architectuur in de hele stad te bewonderen is. Bariloche is gedurende het winterseizoen een belangrijke wintersportplaats, echter de prachtige omgeving van Bariloche biedt buiten het wintersportseizoen geweldige mogelijkheden tot vele activiteiten, zoals wandelen, paardrijden, sky-diven en kanovaren. Overnachting in Bariloche, inclusief ontbijt.

Dag 13, Bariloche
Vandaag reist u af naar het eiland Isla Victorica. Dit eiland is het grootste van het meer en is een prachtig natuurpark waar de enige zoetwater cormorans leven. Daarna gaat de boottocht verder naar Puerto Quetrihue, waar het beroemde bos van de Arrayanes bezocht kan worden, dat tot natuurlijk monument uitgeroepen is. Na de rondwandeling keert u terug naar Puerto Pañuelo. Overnachting in Bariloche, inclusief ontbijt.

Dag 14, Bariloche – Salta
Per vliegtuig reist u vandaag verder naar de plaats Salta in het Noorden van Argentinië, waar u een totaal ander landschap van Argentinië zult zien. Salta wordt liefkozend de ‘mooie dame’ genoemd en ook het klimaat is heerlijk, daar het namelijk altijd lente is. Een zachte 20-25 graden het hele jaar door! Overnachting in Salta, inclusief ontbijt.

Dag 15, Salta
Om de stad beter te leren kennen maakt u vandaag een stadstour. De hoogtepunten die aan u voorbijkomen zijn: het Güemes monument; de Cerro San Bernardo, waar u kunt genieten van een fantastische uitzicht over de stad, San Lorenzo, een pittoreske wijk vlakbij het centrum, en de Artisan markt, waar u allerlei handwerkzaamheden kunt vinden van de gehele provincie. Overnachting in Salta, inclusief ontbijt.

Dag 16, Salta
Vanuit Salta brengt u vandaag een bezoek aan Salinas Grandes, oftewel, de Grote Zoutvlakten. Salinas Grandes vormt de derde grootste zoutvlakte ter wereld, waar de gehele omgeving is veranderd in een wit landschap tegen een strak blauwe hemel. Na uw bezoek aan de zoutvlakten  keert u terug via een spectaculaire bergweg en onderweg passeert u het dorpje Purmamarca, gelegen in de beroemde Humahuaca vallei.

Quabrada de Humahuaca is een schitterend natuurgebied, met onder andere de diepe kloof van het Altiplano (Hoog Plateau) die gevormd is door jaren van wind en regen. Hier heeft u nog een prachtig uitzicht op de Cerro de los Siete Colores (de Heuvel van de Zeven Kleuren), voordat u terugkeert naar Salta. Overnachting in Salta, inclusief ontbijt.

Dag 17, Salta – Iguazú
Per vliegtuig reist u vandaag verder naar het plaatsje Puerto Iguazú. Iguazú staat bekend om de zeer indrukwekkende watervallen die zich bevinden op de grens van Brazilië en Argentinië. Het zijn niet de hoogste, maar wel de breedste ter wereld!
Overnachting in Puerto Iguazú, inclusief ontbijt.

Dag 18, Iguazú
Vandaag beleeft u met zekerheid een van de hoogtepunten van uw reis door Argentinië. Onder leiding van een professionele gids wandelt u langs de watervallen aan de Argentijnse kant. Ervaar de alles verstommende geluiden van de watervallen, te midden van het 2.000 hectare natuurreservaat. De omgeving is overdadig bedekt met planten en bloemen en u vindt er een grote hoeveelheid aan vlindersoorten. Overnachting in Puerto Iguazú, inclusief ontbijt.

Dag 19, Iguazú
Deze dag staat in teken van een bezoek aan de watervallen van de Braziliaanse kant! Samen met een professionele gids rijdt u richting Brazilië naar het Foz do Iguaçú Nationaal Park, één van de grootste vegetatie reservaten van Brazilië. U loopt aan de Braziliaanse kant over de paden langs de watervallen en heeft een fenomenaal panorama uitzicht over San Martín Island en de zeer indrukwekkende watervallen Bozzeti, Two Sisters, San Martín en de Three Musketiers. Overnachting in Puerto Iguazú, inclusief ontbijt.

Dag 20, Iguazú – Buenos Aires
U wordt opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht. U vliegt weer terug naar de hoofdstad van Argentinië, Buenos Aires. Bij aankomst wordt u via een transfer naar het hotel gebracht waar u eerder ook heeft overnacht. U kunt de rest van de dag gebruiken om een gedeelte van de stad te bezoeken die u nog niet gezien heeft of gewoon lekker te genieten van het zomerse weer in één van de parken waar de stad rijk aan is. Overnachting in Buenos Aires, inclusief ontbijt.

Dag 21, Buenos Aires – terugreis
Helaas zit deze geweldige reis er alweer op en wordt u opgehaald bij het hotel en naar de internationale luchthaven van Buenos Aires gebracht voor uw terugvlucht naar huis.

Dag 22, Thuiskomst*
*Deze voorbeeldreis kan geheel aan uw wensen worden aangepast


Landarrangement vanaf EUR 2.495,= per persoon

Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen.
Het tarief is exclusief internationale en nationale vluchten.


Inclusief
– Meet & assist op alle luchthavens in Argentinië.
– Transfers van/naar nationale en internationale luchthavens in Argentinië.
– Transfers van/naar hotels.
– Overnachtingen in vermelde budget en/of comfort accommodaties, inclusief vermelde maaltijden.
– Alle genoemde excursies zoals vermeld in de offerte onder begeleiding van een Engelssprekende gids.
– 3 Dagen autohuur in Puerto Madryn (een Chevrolet Corsa of gelijkwaardig) inclusief vrij  aantal kilometers per dag, CDW verzekering en belastingen.
– 1 nachtbus zoals vermeld in de offerte.

Exclusief
– Intercontinentale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– 6 Lokale vluchten zoals vermeld in de offerte. De tickets kunnen wij voor u verzorgen
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies en fooien.
– Entreegelden bij de Nationaal Parken.
– Benzine, parkeergelden en andere autokosten.
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op