Natuur Argentinië

Iguazu – Falls
Een van de grootste wereldwonderen op onze planeet vindt u in Paraná bij Foz do Iguaçu en Puerto Iguazú in de provincie Misiones. Het prachtige gebied ligt exact op de grens van Argentinië en Brazilië. Het is vijf maal groter dan zijn beroemde Amerikaanse neef Niagara. De 275 individuele watervallen van Foz do Iguaçu strekken zich uit over de rivier de Iguaçu over een lengte van 2.9 kilometer. De meest indrukwekkende is de Devil’s Throat, de grootste waterval ter wereld gezien het volume aan water dat per seconde naar beneden dendert. De watervallen zijn een onvergetelijk spektakel het gehele jaar door en kan van zowel de Argentijnse als de Braziliaanse kant bewondert worden. De watervallen en het reservaat behoren sinds 1986 tot World Heritage Site van UNESCO.

Calafate
Los Glaciares National Park, biedt één van de meest ongelofelijke uitzichten van de Aarde en is wereldberoemd vanwege de Perito Moreno Gletsjer. Deze gletsjer vormen samen met 12 andere gletsjers de Patagonian Continental Ice Field dat afloopt naar de Atlantische kant om daar in de Viedma en de Argetino Lakes op te lossen…

Alle uitzichten bij Calafate zijn adembenemend, Mount Fiz Roy en Torre met hun enorme aantrekkingskracht op bergbeklimmers uit de gehele wereld, kristalheldere meren met ongelofelijk gevormde ijsbergen welke in de diepblauwe meren drijven en de majestueuze Patagonische woestijn. UNESCO heeft dit reservaat tot Natural Heritage of Humaity verklaard. El Calafate, klein en charmant stadje dat gelegen is aan de oevers van het Argentine Lake is dé plaats om te verpozen als u de omgeving wilt verkennen. Doordat noordelijk en dichtbij het meer gelegen is, beschermd door de bomen heeft het een zacht klimaat. In tegenstelling tot het nabij gelegen plateau.

Andes / Cuyo
Aan de voet van de Andes ligt Mendoze, één van de mooiste provincies van Argentinië. De hoogste bergpiek van Amerika vindt u hier, de Aconcagua, een gigantische massieve rots met een hoogte van 6.962 meter. Klimroutes zijn een attractie voor vele bergbeklimmers van over de hele wereld. Het land staat bekend als “Land van goed zon en wijn” en is de meeste belangrijkste wijnregio in Argentinië. De regio staat onder wijnliefhebbers wereldwijd bekend om zijn prachtige wijnen van hoge kwaliteit. Een nacht doorbrengen op een exclusieve wijn “finca” is echt een must als u dit gebied gaat verkennen. Een nacht aan de voet van de Andes in een prachtige ambiance zult u als onvergetelijk ervaren.

De Andes Rangeen de Atlantische kust zijn het mooist in Patagonië, een van de weinige maagdelijke gebieden van onze planeet. Oeroude en stille wouden met autochtone flora liggen aan de oevers van de meren en lagunes. Op de top van de heuvels en bergen rijzen granieten bergpieken naar de hemel met op de voorgrond ijsvlakten die langzaam overgaan in de meren, dit alles is van ongekende schoonheid…

Bariloche
Barilcohe is gelegen in het hart van de Nahuel Huapi National Park, is omringd door immense bergen, kristalheldere meren, eeuwenoude Coihue- en Cypresbossen in een sprookjesachtig landschap. De omgeving is een paradijs voor vlieg-vissen, jagen, hiking, raften en vele soorten adventure sport die u dichter bij de natuur brengen.

Ushuaia – Vuurland
Tierra del Fuego Island is de laatste provincie van Argentinië, gescheiden van het vaste land door de Strait of Magellan. De hoofdstad, Ushuaia, ligt op de ruige oevers van het Beagle Channel en omringd door bergen, wordt als de meest zuidelijke stad ter wereld beschouwd. Ushuaia is de poort naar Antartica. Hier vertrekken vele ijsbrekers en cruiseschepen richting het witte continent iedere zomer. Vlakbij ligt het Tierra del Fuego National Park dat bescherming biedt aan een wijde variëteit van flora en fauna. Diersoorten als de rode vos, guanacos, bevers, condors en eenden treft u hier aan. De kust en het eilanden zijn de habitat voor zeewolven, de Magallani pinguïns en verschillende aalscholversoorten.

footer-image neem contact met ons op