Noord Argentinië & Córdoba, wijnen, watervallen & tango

Maak kennis met Noorden van Argentinië tijdens de reis “Noord Argentinië & Córdoba, wijnen, watervallen & tango” met onder andere de onvergetelijke woeste watervallen van Iguaçu, de wijnstreek Salta vol fruitige wijnen, Córdoba en uiteraard Buenos Aires met de verleidelijke tango
DAG TOT DAG PROGRAMMA VOORBEELDREIS
Dag 1: Heenreis – Aankomst Buenos Aires
Dag 2, Buenos Aires, citytour per fiets
Dag 3, Buenos Aires – Iguazú, bezoek watervallen
Dag 4, Iguazú, bezoek watervallen
Dag 5, Iguazú – Salta, vrij te besteden
Dag 6, Salta – Tilcara, ontvangst huurauto, dagen vrij te besteden
Dag 7, Tilcara – Purmamarca
Dag 8, Purmamarca – Salta
Dag 9, Salta – Cafayate
Dag 10, Cafayate
Dag 11, Cafayate – Tafí del Valle
Dag 12, Tafí del Valle – Tucumán – Córdoba, inleveren huurauto
Dag 13, Córdoba
Dag 14, Córdoba, excursie Villa Carlos Paz
Dag 15, Córdoba, trekking door Quebrada del Condorito Nationaal Park
Dag 16, Córdoba – Buenos Aires
Dag 17, Buenos Aires, Tango & Diner Show
Dag 18, Buenos Aires – terugreis
Dag 19, Thuiskomst*
* Deze voorbeeldreis kan geheel aan uw wensen worden aangepast


Noord Argentinië & Córdoba

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

Tango show in Buenos Aires
Tango show in Buenos Aires


Dag 1, Heenreis – Aankomst Buenos Aires

Een prachtige dag voor een privé stadstour door de historische hoofdstad van Argentinië. Het centrum van deze miljoenenstad beschikt over de meest interessante wijken, ieder met hun eigen karakter. De sfeer van een grote stroom migranten in de 16e eeuw vanuit met name Spanje, Italië en Frankrijk kunt u goed terugvinden in de verschillende wijken, in Spaans ´barrio´ genoemd.
Overnachting in Buenos Aires, inclusief ontbijt.

Dag 2, Buenos Aires
Tijd voor een actieve fietstour om deze bruisende metropool beter te leren kennen! De fietstour begint en eindigt bij het historische plein San Martin en laat vele interessante plaatsen van de stad zien, zoals Plaza de Mayo, waar veel politieke demonstraties gehouden worden en waar het regeringsgebouw ´Casa Rosada´ (Het Roze Huis) van Argentinië is gelegen. Ook de Cabildo (het oude gemeentehuis) en de kathedraal zijn hier te vinden. Verder bezoekt u de oude volks wijk La Boca, fietst u door de tangowijk San Telmo met haar vele antiekwinkels en staat de moderne havenwijk Puerto Madero ook op het programma. Overnachting in Buenos Aires, inclusief ontbijt.

Dag 3, Buenos Aires – Iguazú
Per vliegtuig reist u vandaag verder naar het plaatsje Puerto Iguazú. Iguazú staat bekend om de zeer indrukwekkende watervallen die zich bevinden op de grens van Brazilië en Argentinië. Het zijn niet de hoogste, maar wel de breedste ter wereld! Deze dag staat in teken van een bezoek aan de watervallen van de Braziliaanse kant! Samen met een professionele gids rijdt u richting Brazilië naar het Foz do Iguaçú Nationaal Park, één van de grootste vegetatie reservaten van Brazilië. U loopt aan de Braziliaanse kant over de paden langs de watervallen en heeft een fenomenaal panorama uitzicht over San Martín Island en de zeer indrukwekkende watervallen Bozzeti, Two Sisters, San Martín en de Three Musketiers. Overnachting in Puerto Iguazú, inclusief ontbijt.

Iguacu watervallen Argentinië
Iguaçu watervallen Argentinië

 

Dag 4, Iguazú
Vandaag loopt u met een professionele gids langs de watervallen aan de Argentijnse kant. Ervaar de alles verstommende geluiden van de watervallen, te midden van het 2.000 hectare natuurreservaat. U kunt over de loopbrug tot aan de rand van de watervallen lopen, tot aan de ‘Duivelskeel’ en daar het naar beneden stortende water bekijken. Het donderende geraas zal u het spreken onmogelijk maken en erg droog zult u het ook niet houden!

U kunt vandaag ook de Gran Aventura excursie maken. Tijdens deze excursie rijdt u met een grote 4×4 truck een 8 kilometer lang circuit door het Nationaal Park om vervolgens in een snelle motorboot te stappen en de Iguazú rivier te bevaren. Aan het eind wacht een ontmoeting met de Gargante del Diablo (de Duivelskeel) en San Martin watervallen. U vaart tegen de stroom in tot vlakbij het bulderend geweld van tonnen watermassa’s die van grote hoogte naar beneden vallen. Overnachting in Puerto Iguazú, inclusief ontbijt.

Dag 5, Iguazú – Salta
Per vliegtuig reist u vandaag verder naar de plaats Salta in het Noorden van Argentinië, waar u een totaal ander landschap van Argentinië zult zien. Salta wordt liefkozend de ‘mooie dame’ genoemd en ook het klimaat is heerlijk, daar het namelijk altijd lente is. Een zachte 20-25 graden het hele jaar door!  Overnachting in Salta, inclusief ontbijt.

Dag 6, Salta – Tilcara
Met uw huurauto gaat u op weg naar het noorden, naar het plaatsje Tilcara, één van de kleine, typische nederzettingen van het extreme noordwesten van Argentinië en is gelegen in de Quebrada de Humahuaca vallei. Tilcara ligt op 2.465 meter boven zeeniveau en door het milde en droge klimaat komt u hier wilgen, populieren, vossen en condors tegen. Het dorp, met haar lage adobe huizen en steile straten, biedt u een spectaculair zicht op het Quebrada de Humahuaca ravijn en staat bol van de Indiaanse cultuur. Overnachting in Tilcara, inclusief ontbijt.


Dag 7, Tilcara – Purmamarca

U reist vandaag naar Purmamarca, gelegen in de beroemde Humahuaca vallei. De Quabrada de Humahuaca is een schitterend natuurgebied, met onder andere de Purmamarcadiepe kloof van het Altiplano (Hoog Plateau) die gevormd is door jaren van wind en regen. In Purmamarca heeft u een prachtig uitzicht op de Cerro de los Siete Colores (de Heuvel van de Zeven Kleuren) en kunt u de kleurrijke Indianenmarkt bezoeken. Geniet van de vriendelijkheid van de lokale bevolking, de lokale delicatessen, de zon, de stilte en de prachtige kleuren die deze omgeving rijk zijn. Overnachting in Purmamarca, inclusief ontbijt.

Dag 8, Purmamarca – Salta
U rijdt terug naar Salta waar u de rest van de dag vrij heeft te besteden. Verken deze best bewaarde parel van het noorden op je gemak. Het centrum is overzichtelijk en goed te belopen. Het zit vol met gezellige cafés en terrasjes. Ook kan men vanaf de berg Cerro San Bernardo van een indrukwekkende uitkijk over de stad Salta genieten. Op het centrale plein van de stad vindt u het MAAM museum, een archeologisch museum waar u meer te weten kunt komen over de Inca cultuur. Overnachting in Salta, inclusief ontbijt.

Dag 9, Salta – Cafayate
Via Cachi rijdt u vandaag naar Cafayate. Het magische dorpje Cachi ligt aan de voet van de Cachi berg; haar met sneeuw bedekte bergtoppen reiken tot 6320 meter hoogte. Het dorp is gekenmerkt door haar witte koloniale huizen die aan nauwe keistraatjes liggen. Daarnaast beschikt Cachi over een erg belangrijk Antropologisch Museum, waar de geschiedenis van de inheemse bevolking is tentoongesteld door bijna 5.000 objecten. Na een bezoek aan Cachi vervolgt u uw weg naar Cafayate. Het dorre landschap verandert langzaam naar gigantische wijngaarden, totdat u arriveert in één van de meest belangrijke dorpen in de Calchaquí Vallei: Cafayate. Overnachting in een bodega in Cafayate, inclusief ontbijt.


Dag 10, Cafayate

Een vrije dag om van Cafayate en zijn spectaculaire omgeving te genieten. Zo kunt u ervoor kiezen een bodega te bezoeken en een typische Cafayate wijn te proeven, de Las Conchas Gorge (kleurrijke bergen en interessante erosie formatie) beter te onderzoeken of een ontspannende wandeling langs de Quilmes ruines te maken. Verder kunt u de markt bezoeken waar men handgemaakte spullen verkoopt. Of breng een bezoek aan het archeologische museum Rodolfo Bravo. Ook geeft de omgeving genoeg mogelijkheden tot het maken van een trekking, bijvoorbeeld door de ruïnes van Divisadero. Overnachting in een bodega in Cafayate, inclusief ontbijt.

Dag 11, Cafayate – Tafí del Valle
U rijdt vandaag naar het plaatsje Tafí del Valle. Een prachtige route waarbij u onderweg de Ruines van Quilmes tegenkomt. Deze precolumbiaanse indianen stad heeft volgens de overlevering het langst stand gehouden tegen de Spaanse overheersing. Tafí del Valle is een charmant bergdorpje waarvan de oorspronkelijke naam ´Taktillakta´ in de inheemse taal van de Diaguita Indianen ´Dorp met een Geweldige Entree´ betekent. Het dorp wordt omringd door bergen, groene valleien en fruitbomen en biedt uitstekende mogelijkheden tot het maken van trekkings door het hooggebergte, paardrijden en het bezoeken van de valleien. Overnachting in Tafí del Valle, inclusief ontbijt.

Dag 12, Tafí del Valle – Tucumán – Córdoba
Van Tafí del Valle rijdt u door naar Tucumán. San Miguel de Tucumán staat bekend als ´El jardin de la Republica´ (de Tuin van de Republiek). Door het subtropische klimaat vindt u hier weelderige bomengroei van ceder- laurier en palmbomen. In de omgeving vindt u een breed scala aan land-
schappen, van berggebied naar laagvlaktes, woestijnen en bosgebieden. U levert de huurauto weer in bij het autoverhuurkantoor in het centrum van de stad en gaat op eigen gelegenheid naar het busstation, vanwaar u ´s avonds met een comfortabele nachtbus naar Córdoba reist. Overnachting in Comfortabele nachtbus.

Dag 13, Córdoba
Córdoba is een gezellige stad met veel leuke restaurantjes en barretjes. Maak een wandeling naar de Plaza San Martin, waar in het midden het standbeeld van de bekende generaal te zien is. Ook is de kathedraal aan dit plein een bezienswaardigheid, een imposant bouwwerk in grotendeels barokke stijl met een Romaans aandoende koepel. Om de hoek bij het plein, gaat u de peatonal Déan Funes in, waar cafeetjes, boetiekjes, boekenwinkels en winkelpassages zijn. Plazoleta Rafael Garcia is ook de moeite waard; met al die brommertjes, studenten, terrasjes en cafés, waant u zich een beetje in Italië! Overnachting in Córdoba, inclusief ontbijt.

MINOLTA DIGITAL CAMERA


Dag 14, Córdoba

U gaat vandaag een leuke excursie maken naar de plaats Villa Carlos Paz, wat midden in het beroemde Sierra gebied ligt. Via de route ´Weg van de 100 Bochten´ welke langs de Suquía Rivier loopt, komt u uit bij de San Roque dam. Hier maakt u een korte stop zodat u zich kunt verwonderen over het immense uitzicht over het meer. Daarna zet u de reis voort naar Villa Carlos Paz, waar u een stadstour krijgt en ook wat vrije tijd om zelf wat interessante plekjes te bezoeken. Overnachting in Córdoba, inclusief ontbijt.

Dag 15, Córdoba
Vandaag heeft u de interessante optie om een trekking door het Quebrada del Condorito Nationaal Park te gaan maken. Gedurende de trekking gaat u via bergweggetjes het berggebied ontdekken en vogels spotten. De gids legt ondertussen uitgebreid uit over de flora en fauna van het gebied.
Overnachting in Córdoba, inclusief ontbijt.

Dag 16, Córdoba – Buenos Aires
U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar de hoofdstad van Argentinië. Bij aankomst staat uw chauffeur al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. U verblijft in hetzelfde hotel waar u aan het begin van de reis ook heeft overnacht. Overnachting in Buenos Aires,  inclusief ontbijt.

Dag 17, Buenos Aires
Een vrije dag! Buenos Aires biedt een overvloed aan mogelijkheden.
In de avond gaat u genieten van een spectaculaire Tango & Diner Show! Vooraf heeft u de mogelijkheid om eerst zelf de danspassen van deze elegante dans onder de knie te krijgen tijdens een tangoles, om daarna de echte professionals te bewonderen in een fantastische show vol met passie, onder het genot van een smaakvol drie-gangen diner. Overnachting in Buenos Aires, inclusief ontbijt.

Dag 18, Buenos Aires – terugreis
Helaas is uw schitterende reis door Argentinië ten einde gekomen. Op de juiste tijd wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de internationale luchthaven van Buenos Aires gebracht voor uw terugvlucht naar huis.

Dag 19, Thuiskomst*
* Deze voorbeeldreis kan geheel aan uw wensen worden aangepast


Landarrangement vanaf EUR 1.895,= per persoon

Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen.

Het tarief is exclusief internationale en nationale vluchten.


Inclusief
– Meet & assist op alle luchthavens in Argentinië.
– Transfers van/naar nationale en internationale luchthavens in Argentinië.
– Transfers van/naar hotels.
– Overnachtingen in vermelde budget en/of comfort accommodaties in Argentinië, inclusief vermelde maaltijden.
– Alle genoemde excursies zoals vermeld in de offerte onder begeleiding van een Engelssprekende gids.
– 6 Dagen autohuur van Salta naar Tucumán (een Chevrolet Corsa of gelijkwaardig) inclusief vrij aantal kilometers per dag, CDW verzekering en belastingen.
– 1 Nachtbus zoals vermeld in de offerte.

Exclusief
– Intercontinentale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– 3 Lokale vluchten zoals vermeld in de offerte. Deze kunnen wij voor u verzorgen
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies en fooien.
– Entreegelden bij de Nationaal Parken.
– Benzine, parkeergelden en andere autokosten.
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op