Praktische informatie Argentinië

Reisdocumenten
Voor uw reis naar Argentinië heeft u nodig:
• Een paspoort dat bij aankomst in Argentinië nog minimaal 6 maanden geldig is

Visum
Voor een verblijf in Argentinië voor de duur van maximaal 90 dagen is voor Nederlanders en Belgen geen visum vereist.

Gezondheid en vaccinaties
Voor informatie omtrent vaccinaties raden wij u aan contact op te nemen met uw plaatselijke GG&GD of uw huisarts. Of kijk voor meer informatie op www.klmtravelclinic.nl

Geldzaken
De munteenheid in Argentinië is de Argentijnse Peso (ARS). De peso is onderverdeeld in 100 centavos en wordt uitgegeven in munten van 5, 10, 25 en 50 centavos en van 1 peso en biljetten van 2, 5, 10, 20, 50 en 100 peso. De makkelijkste manier om aan peso te komen is om contante Euro’s en/of dollars mee te nemen en in Argentinië om te wisselen. Euro’s en dollars zijn gemakkelijk in te wisselen bij banken en wisselkantoren.

Pinnen
In de meeste grote en middelgrote steden in Argentinië zijn pinautomaten aanwezig, waar u terecht kunt met je pinpas met Maestro- of Cirrus-logo.

Credit Card
In Argentinië kunt u over het algemeen goed terecht met Visa, Master Card en American Express creditcards. Zeker in de wat grotere toeristische plaatsen worden creditcards door de banken geaccepteerd.

Reischeques
Travellers cheques kunt u wisselen bij banken, wisselkantoren en in sommige hotels. Cheques in US Dollars worden over het algemeen het meest geaccepteerd. Het kan vaak lastig zijn om travellers cheques te wisselen in de wat kleinere plaatsjes. Het is overigens belangrijk om de lijst met chequenummers altijd apart van uw travelcheques te bewaren. In dit geval heeft u, in geval van verlies of diefstal, de nummers van de cheques nog en kunt u via de alarmcentrale van de bank van uitgifte het geld terugkrijgen.

Openingstijden
De banken in Argentinië zijn over het algemeen geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur ’s ochtends tot 15.00 uur ’s middags.

Fooien
Het geven van fooien is in Argentinië heel gebruikelijk. In restaurants en hotels verwacht men over het algemeen een fooi van ongeveer 10% van de rekening, al is dit soms al in de rekening opgenomen onder “servicekosten “. Taxi chauffeurs verwachten meestal geen fooi. Ook door reisleiding, gidsen en chauffeurs en bij eetstalletjes, in het café etc. wordt een kleine fooi erg gewaardeerd. Het loon ligt voor veel mensen onder het bestaansminimum, ze kunnen elke fooi hard gebruiken.

Taal
De officiële taal van Argentinië is Spaans. Naast Spaans worden er in Argentinië ook inheemse talen gesproken. De belangrijkste hiervan zijn het Guaraní, dat vooral in het noordoosten wordt gesproken, en het Quechua, dat vooral in het noordwesten wordt gesproken. Veel Argentijnen spreken hiernaast ook een beetje Engels. Ook met Frans en Duits kunt u op sommige plaatsen terecht. Mocht u de Spaanse taal niet machtig zijn, raden wij u aan een Spaans woordenboekje mee te nemen.

Voltage
De netspanning in Argentinië is 220 volt, met stopcontacten van het Nederlandse type.

Tijdsverschil Argentinië
In Argentinië is het in onze winter vier uur vroeger dan in Nederland en in onze zomer vijf uur.

Beste reistijd
– Argentinië algemeen: voorjaar (oktober – half december) en het najaar (april – half juni)
– Patagonië en Vuurland: (december-maart)
– Noorden en westen: hele jaar door

Kleding
Wij raden u aan om katoenen of linnen kleding te dagen, niet te strak om het lichaam. Daarnaast moet u zich beschermen tegen de zon en insecten. Neemt u ook wat warme kleding mee, aangezien het in het binnenland in de avond erg af kan koelen. Zorg voor stevige wandelschoenen.

Niet vergeten!
– Geldig paspoort
– Internationaal rijbewijs bij selfdrive
– Kopie internationaal rijbewijs en kopie paspoort
– Vaccinatieboekje
– Zoutoplossing of diarreeremmers
– Antimuggenmiddel met DEET  (vaak ter plaatse goedkoper te verkrijgen)
– Overhemd met lange mouwen tegen muggenbeten
– Fleece trui, licht in gewicht voor frisse avonden
– Katoenen, niet strak zittende kleding
– Afritsbroek
– Goede wandelschoenen of sandalen
– Paraplu en/of regenponcho
– Verloop- of wereldstekker
– Zonnebril en/of een pet
– Zonnebrandmiddel
– Reisgidsen/boeken/land en wegenkaarten
– Zaklantaarn
– Reiswekker
– Verrekijker
– Fototoestel/filmcamera

Ambassade van Argentinië
Javastraat 20
2585 AN Den Haag
Tel. nr.: 070-3118411

footer-image neem contact met ons op