Steden Argentinië

Buenos Aires
Buenos Aires is met recht de poort tot zijn magnifieke land Argentinië en tot Zuid Amerika. Het is de hoofdstad van Argentinië met meer dan 9 miljoen inwoners. Het is de meest mondaine en actieve stad van Zuid Amerika waar de variëteit van de Argentijnse bevolking goed tot zijn recht komt. Buenos Aires is een moderne stad dat gelukkig de oude tradities en mooie bezienswaardigheden heeft weten te bewaren. De ambiance van de stad fascineert door de vele verschillende bewoners in iedere buurt, de gastvrijheid en de ruime keuze aan winkels en restaurants. Buenos Aires is de geboorteplaats van de Tango, passie, sensueel en drama zijn aanwezig in ieder dansvoorstelling die een deel zijn van een intens en gevarieerd cultureel leven.

Bariloche
De architectuur van deze pittoreske stad doet u waarschijnlijk denken aan de karakteristieke huizen in de Zwitserse Alpen, hierdoor heeft het de bijnaam Argentine Switzerland gekregen. Bariloche is ideaal gelegen bij een van de beste skioorden van Argentinië, Cathedral Mountain. Deze stad is tevens het startpunt voor de Lake Crossing naar de Chileense grens. Bariloche, gelegen in het hart van de Nahuel Huapi National Park, is omringd door immense bergen, kristalheldere meren, eeuwenoude Coihue- en Cypresbossen in een sprookjesachtig landschap. De omgeving is een paradijs voor vlieg-vissen, jagen, hiking, raften en vele soorten adventure sport die u dichter bij de natuur brengen.

El Calafate
El Calafate, klein en charmant stadje dat gelegen is aan de oevers van het Argentine Lake is dé plaats om te verpozen als u de omgeving wilt verkennen. Doordat noordelijk en dichtbij het meer gelegen is, beschermd door de bomen heeft het een zacht klimaat. In tegenstelling tot het nabij gelegen plateau.

Ushuaia – Vuurland
Tierra del Fuego Island is de laatste provincie van Argentinië, gescheiden van het vaste land door de Strait of Magellan. De hoofdstad, Ushuaia, ligt op de ruige oevers van het Beagle Channel en omringd door bergen, wordt als de meest zuidelijke stad ter wereld beschouwd. Ushuaia is de poort naar Antartica. Hier vertrekken vele ijsbrekers en cruiseschepen richting het witte continent iedere zomer. Vlakbij ligt het Tierra del Fuego National Park dat bescherming biedt aan een wijde variëteit van flora en fauna. Diersoorten als de rode vos, guanacos, bevers, condors en eenden treft u hier aan. De kust en het eilanden zijn de habitat voor zeewolven, de Magallani pinguïns en verschillende aalscholversoorten.
Tierra del Fuego Island is de laatste provincie van Argentinië, gescheiden van het vaste land door de Strait of Magellan. De hoofdstad, Ushuaia, ligt op de ruige oevers van het Beagle Channel en omringd door bergen, wordt als de meest zuidelijke stad ter wereld beschouwd. Ushuaia is de poort naar Antarctica. Hier vertrekken vele ijsbrekers en cruiseschepen richting het witte continent iedere zomer. Vlakbij ligt het Tierra del Fuego National Park dat bescherming biedt aan een wijde variëteit van flora en fauna. Diersoorten als de rode vos, guanacos, bevers, condors en eenden treft u hier aan. De kust en het eilanden zijn de habitat voor zeewolven, de Magallani pinguïns en verschillende aalscholversoorten.

footer-image neem contact met ons op