Wijnreis Chili & Argentinië, proeven & beleven

De Wijnreis Chili & Argentinië, proeven & beleven is een rondreis die een ware must is voor wijnliefhebbers. De reis brengt u langs verschillende wijngaarden in Argentinië en Chili waar u zult overnachten op een wijnbodega’s en volop kunt proeven van de heerlijke wijnen en lokale lekkernijen. Iedere streek in deze landen hebben hun eigen keuken, dus uw smaakpapillen zullen zeker verwend gaan worden op deze prachtige culinaire ontdekkingsreis!
DAG TOT DAG PROGRAMMA VOORBEELDREIS
Dag 1, Santiago de Chile
Dag 2, Santiago de Chile
Dag 3, Santiago de Chile – Mendoza
Dag 4, Mendoza
Dag 5, Mendoza
Dag 6, Mendoza – Salta
Dag 7, Salta
Dag 8, Salta – Cachi
Dag 9, Cachi – Cafayate
Dag 10, Cafayate
Dag 11, Cafayate – Tucumán
Dag 12, Tucumán – Buenos Aires
Dag 13, Buenos Aires
Dag 14, Buenos Aires
Dag 15, Buenos Aires – terugreis
Dag 16, Thuiskomst*
* Deze voorbeeldreis kan geheel aan uw wensen worden aangepast


Wijnreis Chili & Argentinië

UITGEBREIDE OMSCHRIJVING VOORBEELDREIS


Dag 1, Heenreis – Santiago de Chile

Vandaag arriveert u in Santiago de Chile, de hoofdstad van Chili.
Overnachting in Santiago de Chile, inclusief ontbijt.

Dag 2, Santiago de Chile
Vandaag gaat u de echte Chileense wijncultuur beter leren kennen! Het grootste wijnveld van Chili wordt bezocht en het twee na grootste ter wereld, Concha y Toro genaamd. Er wordt u veel over de geschiedenis en zijn wijnen verteld en dat allemaal onder het genot van een overheerlijk wijntje. Overnachting in Santiago de Chile, inclusief ontbijt.

Dag 3, Santiago de Chile – Mendoza
In de loop van de dag stapt u op het vliegtuig* voor uw vlucht naar Mendoza, Argentinië. Welkom in het ‘Land van de Zon en de Goede Wijn’, zoals de inwoners hun regio zelf noemen. Overnachting in Mendoza, inclusief ontbijt.

*Als alternatief kunt u op dag 2 aan het einde van de middag met de nachtbus vanuit Santiago vertrekken om de volgende ochtend op het busstation in Mendoza aan te komen, vanwaar u wordt opgehaald en naar uw hotel wordt gebracht.

Dag 4, Mendoza
U gaat het wijngebied van Mendoza vandaag ontdekken. U bezoekt een olijvenfabriek en de meest bekende bodega´s van de Luján de Cujo regio. Professionele gidsen leggen uitbundig uit over de architectuur van de wijnmakerijen, het wijnproces en hoe een wijn geproefd dient te worden. Een leuk alternatief voor vandaag is het maken van een mountainbike tour langs de wijnbodegas! Overnachting in Mendoza, inclusief ontbijt.

Dag 5, Mendoza
Het echte leven in deze wijnstreek gaat u beleven tijdens uw verblijf in het elegante landhuis van Chacras de Coria Lodge. Hier wordt u volledig ondergedompeld in de unieke cultuur van het Mendozaanse leven, met uitmuntende gastronomie en natuurlijk voortreffelijke wijn! Overnachting in Mendoza, inclusief ontbijt.

Dag 6, Mendoza – Salta
U vliegt vandaag door naar Salta, één van de belangrijkste steden in noordwesten van Argentinië. Salta heeft één van de weinige pleinen van Argentinië die sinds de onafhankelijkheid in 1816 vrijwel niet meer veranderd is qua architectuur. Salta wordt liefkozend de ‘mooie dame’ genoemd en ook het klimaat is heerlijk, daar het namelijk altijd lente is. Overnachting in Salta, inclusief ontbijt.

Dag 7, Salta
Een dag om vrij te besteden. Verken deze best bewaarde parel van het noorden op uw gemak. Het centrum is overzichtelijk en goed te belopen, vol met gezellige cafés en terrasjes. Vanaf de berg Cerro San Bernardo kan men van een indrukwekkende uitkijk over de stad Salta genieten. Overnachting in Salta, inclusief ontbijt.


Dag 8, Salta – Cachi

Met uw huurauto rijdt u naar het plaatsje Cachi, het magische ligt aan de voet van de Cachi berg; haar sneeuw bedekte bergtoppen reiken tot 6320 meter hoogte. Het dorp is gekenmerkt door haar witte koloniale huizen die aan nauwe keistraatjes liggen. Overnachting in Cachi, inclusief ontbijt.

Dag 9, Cachi – Cafayate
Vandaag vervolgt u uw weg van Cachi naar het zuiden. Het dorre landschap verandert langzaam naar gigantische wijngaarden, totdat u arriveert in één van de meest belangrijke dorpen in de Calchaquí Vallei: Cafayate. Overnachting in Cafayate, inclusief ontbijt.

Dag 10, Cafayate
Een vrije dag om van Cafayate en zijn spectaculaire omgeving te genieten. Zo kunt u ervoor kiezen een bodega te bezoeken en een typische Cafayate wijn te proeven, een ontspannende wandeling langs de Quilmes ruines te maken of de markt te bezoeken waar men handgemaakte spullen verkoopt.
Overnachting in Cafayate, inclusief ontbijt.

Dag 11, Cafayate – Tucumán
U rijdt door naar Tucumán. San Miguel de Tucumán staat bekend als ´El jardin de la Republica´ (de Tuin van de Republiek). In de lente en zomer staat het dorp vol met prachtige bloemen en planten die u in de mooie parken, gezellige straten en op de overvolle balkons kunt bewonderen. Overnachting in Tucumán, inclusief ontbijt.


Dag 12, Tucumán – Buenos Aires

U wordt naar de luchthaven gebracht vanwaar u naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires vliegt. Bij aankomst wordt u weer verwelkomd en naar uw hotel in het centrum van de stad gebracht. Overnachting in Buenos Aires, inclusief ontbijt.

Dag 13, Buenos Aires
U maakt een interessante citytour. Op de fiets ziet u de stad op een originele manier aan u voorbij glijden. Buenos Aires is een kosmopolitische stad waar de invloed van de grote aantallen immigranten die hier in het verleden naartoe zijn gekomen goed te zien is.

Als alternatief kunt u kiezen voor een privé stadstour door de historische hoofdstad van Argentinië. U gaat dan per minibusje langs alle bezienswaardigheden van de stad waarbij u uitleg krijgt van een professionele gids. Overnachting in Buenos Aires, inclusief ontbijt.

Dag 14, Buenos Aires
Een vrije dag! Buenos Aires biedt een overvloed aan mogelijkheden. Leuk is om meer van de hippe wijk Palermo te ontdekken met haar exclusieve boetiekjes, goede restaurants, leuke bars en gezellige terrasjes. Overnachting in Buenos Aires, inclusief ontbijt.

Dag 15, Buenos Aires – terugreis
Uw mooie reis door Chili en Argentinië is helaas ten einde gekomen. Vandaag wordt u opgehaald bij het hotel en naar de internationale luchthaven van Buenos Aires gebracht voor uw terugvlucht naar huis.

Dag 16, Thuiskomst*
* Deze voorbeeldreis kan geheel aan uw wensen worden aangepast


Prijsindicatie
Landarrangement vanaf EUR 1.895,= per persoon, gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen.
Het tarief is exclusief internationale en nationale vluchten. Deze kunnen wij uiteraard voor u verzorgen.


Inclusief
– Meet & assist op alle luchthavens in Argentinië & Chili.
– Transfers van/naar nationale en internationale luchthavens in Argentinië & Chili.
– Transfers van/naar hotels.
– Overnachtingen in vermelde budget en/of comfort accommodaties in Argentinië & Chili, inclusief  vermelde maaltijden.
– Alle genoemde excursies zoals vermeld in de offerte onder begeleiding van een Engelssprekende gids.
– Lokale vluchten zoals vermeld in de offerte
– 4 Dagen autohuur van Salta naar Tucumán (een Chevrolet Corsa of gelijkwaardig) inclusief vrij aantal kilometers per dag, CDW verzekering en belastingen.

Exclusief
– Intercontinentale vluchten
– Niet genoemde maaltijden, optionele excursies en fooien.
– Vertrekbelasting uit Argentinië & Chili.
– Entreegelden bij de Nationaal Parken.
– Benzine, parkeergelden en andere autokosten.
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten).
– Eventuele inentingen.
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op