Cultuur Brazilië

Salvador
Dankzij de vele unieke kenmerken is Salvador een van de toeristische hoofdattracties van Brazilië geworden. De hoofdstad van Bahia, beroemd om zijn historie, de erfenissen achtergelaten door bewoners van andere continenten, zijn smeltkroes van rassen en culturen, zijn verschillende geloven en gastvrije bewoners, is voor vele jaren een interessant studieobject voor vele onderzoekers uit de gehele wereld.

De straten van het historische centrum van Salvador brengt de reiziger terug naar het begin van de geschiedenis van Brazilië. Gidsen, studenten en lokale bevolking leggen u uit hoe de stad tot stand is gekomen. Tot 1763 was Salvador de hoofdstad voor de Portugese Kroon in Amerika, en was hiermee de belangrijkste toegang tot de Zuidelijke halfrond tot de 19de eeuw.

Salvador wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van Brazilië. Het is de geboorteplaats van vele prominente personen in de artistieke wereld, zowel lokaal als wereldwijd.Toerisme en culturele activiteiten zijn de belangrijkste bronnen voor inkomsten. Salvador heeft vele natuurlijke schoonheid, u vindt er ruim 50 kilometer prachtige kustlijn en vele ecologische parken.

Recife
Recife wordt ook wel het Venetië van Brazilië genoemd vanwege de vele bruggen, kanalen en rivieren. De hoofdstad van Pernambuco is een mix van heden en verleden. Verborgen tussen een muur van moderne gebouwen ligt de patio de São Pedro, prachtige koloniale huizen uit de 18de en 19de eeuw, allemaal rondom de imposante kathedraal van São Pedro gebouwd. De oude gevangenis is omgebouwd tot een populair cultureel centrum met vele winkels waar u kleding, tapijten, borduurwerken en aardewerk kunt kopen. Een mooie uitstap is een boottocht over de rivieren en kanalen bij maanlicht!

Olinda
Olinda is een pareltje, hoog boven Recife kijkt ze met trots uit over de drukke stad en de kustlijn. Olinda heeft een schat aan historische koloniale gebouwen. Vanaf de tuin van de kathedraal heeft u een geweldig uitzicht over de emerald groene zee en de kleinere huisjes die tegen de berghelling aangebouwd zijn. Olinda, wat “O mooi!” betekend in het Portugees, is een typisch voorbeeld van de Portugese kolonisatie in Brazilië. Olinda is sinds 1982 te vinden op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

footer-image neem contact met ons op