Highlights van Brazilië rondreis

De Highlights van Brazilië rondreis is een reis vol passie, indrukken en natuurlijke schoonheid. U begint deze reis in Salvador, waar u swingend op het drum en slagwerk door de historische straten manoeuvreert. Daarna verder naar de Amazone die zich ontketent in een wervelende groene wereld gevolgd door een verblijf in de Pantanal met een overvloed aan dierenleven voordat u het donderde geraas van de Iguazu watervallen meemaakt. Uw verblijf in de bruisende stad Rio de Janeiro maakt deze afwisselende rondreis compleet

DAG TOT DAG PROGRAMMA
Dag 1,   Vertrek – Aankomst in Salvador
Dag 2,   Salvador citytour, vrije middag
Dag 3,   Salvador – Manaus – Amazone cruise
Dag 4,   Amazone cruise
Dag 5,   Amazone cruise
Dag 6,   Amazone cruise – Manaus
Dag 7,   Manaus – Panatanal
Dag 8,   Pantanal
Dag 9,   Pantanal
Dag 10, Pantanal – Foz do Iguaçu
Dag 11,  Foz do Iguaçu
Dag 12,  Foz do Iguaçu
Dag 13 , Foz do Iguaçu – Rio de Janeiro – Buzios
Dag 14,  Buzios citytour
Dag 15,  Buzios
Dag 16,  Buzios – Rio de Janeiro citytour
Dag 18, Rio de Janeiro
Dag 19, Rio de Janeiro – terugreis
Dag 20, Thuiskomst*
* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Highlights van Brazilië rondreis

Uitgebreide omschrijving voorbeeldreis


Dag 1, Heenreis – aankomst Salvador de Bahia

Vandaag vliegt u naar één van de mooiste landen in Zuid Amerika, Brazilië.
U arriveert dezelfde dag in Salvador de Bahia. Bij aankomst wordt u welkom geheten en krijgt u een transfer naar uw hotel in het centrum van de stad.

Twee overnachtingen in Salvador, inclusief ontbijt

Dag 2, Salvador de Bahia
Salvador, een van de mooiste steden van Brazilië en de wieg van de Afro – Braziliaanse cultuur die veel toegevoegde waarde aan het land heeft toegebracht. De stad Salvador staat bekend als ‘de meest Afrikaanse stad buiten Afrika’. De Afrikaanse ´roots´ vindt je hier overal terug. Bijvoorbeeld in de vechtdans capoeira, in de in witte gewaden vol kralenkettingen gehulde verkoopsters van lokale specialiteiten, de verering voor de Afrikaanse goden van de candomblé en het vele drum en slagwerk dat u overal in de straten hoort. Brazilie met een Afrikaans sausje!

Vanmorgen is het tijd voor een kennismaking met deze stad! U leert het echte ‘Vida Bahiana’ oftewel het leven van de bewoners het beste kennen met een bezoek aan de markt van Sao Joaquim, het historische centrum en andere sites die de cultuur en kunst van deze stad laten zien. De middag is vrij te besteden of kunt u deelnemen van optionele excursies zoals het verder ontdekken van de wijk Pelourinho om een kijkje te nemen in de Afrikaanse of Braziliaanse geschiedenis. De middag heeft u vrij te besteden.

Dag 3, Salvador de Bahia – Amazone
Vanmorgen wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de nationale luchthaven gereden. Hier stapt u op de vlucht naar Manuas in het hart van de Amazone jungle. Na aankomst in de jungle metropool, wordt u door onze lokale chauffeur naar de haven gereden waar u aan boord van een Clipper stapt.

Drie overnachtingen op een Clipper (traditionele Amazone boot), inclusief excursies en alle maaltijden.U verblijft in een privé cabin met airconditioning

Dag 4, Amazone
´s Ochtend vroeg peddelt u in een kano door de smalle kreken. Dit is de beste periode om vogels te spotten, de gids zal u van alles kunnen vertellen over de grote variëteit aan verschillende vogels die de Amazone rijk is. Na het ontbijt trekt u te voet het bos in, de gids zal daarbij ingaan op de vele medicinale krachten van vele plantensoorten en hoe te overleven in de Amazone.

In de middag wordt een bezoek gebracht aan het Anavilhanas National Park, een van ’s werelds grootste binnenlandse eilandengroep.

Dag 5, Amazone
Na het ontbijt stapt u in een kleinere boot om op piranha’s te vissen waarna u een kleine, aan de oever van de rivier gelegen community bezoekt en meer zult leren over de gewoonten en levensstijl van de indianen-bevolking. In de middag zult u een bijzonder ervaring beleven, zwemmen met roze rivierdolfijnen. Uit eigen ervaring kunnen wij u vertellen dat dit onvergetelijk is!

Dag 6, Amazone – Manaus
In de ochtend bezoekt u Lago January, een mooie plek om het wildlife in de regio te observeren. U daalt deels de rivier af waar u het bijzondere “Encondtro de Aguas” zult zien. Hier komen het zwarte en bruine water van de Rio Negro en Rio Solimoes bijeen zonder in elkaar te vermengen.
Helaas komt er hierna een einde aan het Amazone avontuur en wordt u vanaf de haven naar uw hotel voor de komende nacht gebracht.

Een overnachting in  Manuas, inclusief ontbijt.

Dag 7, Manaus – Cuíaba – Pantanal
Vandaag is het alweer tijd om de schitterende jungle in het Amazone gebied achter te laten en gaat uw reis verder naar de Pantanal. U vliegt naar Cuíaba , bij aankomst op de luchthaven wordt u weer hartelijk welkom geheten en naar uw Lodge gebracht over de Transpantaneira Highway. Highway klinkt snel maar deze prachtige weg is alles behalve dat! Deze weg bestaat uit een stoffige zandweg met 125 houten bruggetjes waarbij u onderweg vele dieren zult zien zoals alligators, capibara’s, emoe’s en meer. U verblijft drie nachten midden in de natuur.

Drie overnachtingen in de Pantanal, inclusief excursies en alle maaltijden.

pantaneira-cowboy-transpantaneira-highway-pantanal-mato-grosso-brazilie
Een Pantaneira op de Transpantaneira Highway

 

Dag 8 en 9, Pantanal
Twee volle dagen in de overweldigende natuur van de Pantanal. De komende dagen maakt u met een ervaren, Engelssprekende gids, excursies door de Pantanal. Afhankelijk van uw interesse en de weersomstandigheden gaat u te voet, te paard en per kano het gebied in. Met de kano bezoekt u de lagunes met hun weelderig begroeide oevers. Met een beetje geluk ziet u reuzen otters, kaaimannen, capibara’s en misschien zelfs een miereneter. En natuurlijk zal het vissen op piranha’s niet ontbreken. De openheid van het gebied maakt het tot een ideale plek om dieren te spotten.

Dag 10, Pantanal – Iguaçu
Vandaag brengt uw chauffeur u naar het vliegveld en vliegt u verder naar het zuiden naar Foz do Iguaçu. Bij aankomst op de luchthaven staat uw chauffeur weer voor u klaar om u naar uw hotel te brengen.

Drie overnachtingen in  Iguazu, inclusief ontbijt.

Dag 11 en 12, Foz do Iguaçu
‘s Werelds meest indrukwekkende watervallen staan deze twee dagen op het programma. U komt één deze dagen ook even in Argentinië. Het Argentijnse deel biedt uitgebreide wandelmogelijkheden, vanaf de Braziliaanse zijde heeft u het mooiste overzicht over het vallende water.

Tijdens uw bezoek aan de watervallen kunt u optioneel een boottocht onder het vallende water (Gran Aventura), zeer spectaculair!


Dag 13, Foz do Iguaçu – Rio de Janiero – Buzios

U vliegt vandaag naar Rio de Janiero waarna u aansluitend naar Buzios gereden wordt.

Buzios is een aantrekkelijk badplaatsje, eigenlijk is het meer een uitgegroeid vissersdorp. Hier zult u geen massatoerisme aantreffen. Oorspronkelijk werd Buzios geregeld bezocht door Europese piraten en slavenhandelaars, wat voor een kleurrijke bloedlijnen heeft gezorgd in deze regio. U vindt er dan ook verschillende bevolkingsgroepen. Buzios is beroemd om zijn unieke combinatie van rustieke charme, harmonie, ongelooflijke schoonheid en stijlvolle boetieks en restaurants. U zult hier vast en zeker de komende dagen heerlijk ontspannen.

Drie overnachtingen in Buzios, inclusief ontbijt.

Dag 14 en 15, Buzios
Er zijn 23 stranden in Buzios om uit te kiezen, dus zorg ervoor dat u weet waar u naar toe wilt die dag voor een dag in de zon. Een van de meest bekende stranden is Praia de Geriba, hier zijn de beste restaurants. Een leuke tip is Fish Bone Café, waar u lekker kunt loungen en genieten met een drankje. Dit strand is ook bekend om zijn goede golfen, niet verwonderlijk dus dat hier ook veel surfers komen. Het volgende strand, Praia da Ferradura is een groot strand, waar u verschillende watersporten kunt beoefenen. U ziet hier veel jet skiërs, surfers en duikers en kraampjes met eten, drinken en massages.

Dag 16, Buzios – Rio de Janeiro
U wordt naar Rio de Janeiro teruggereden. De stad met een magische aantrekkingskracht op vele toeristen en uitgangspunt van vele excursies. ‘s Middags stapt u samen met uw gids op de metro om echt kennis te maken met het leven in Rio. Te voet verkend u een deel van de stad langs het historische, culturele en commerciële deel met als hoogtepunt de Kathedraal en de buurt Saara. U stopt tevens om te proeven van de heerlijke Carioca drankjes en geniet van een lunch in een van de oudste restaurants in Brazilië.

Drie overnachtingen in Rio de Janiero, inclusief ontbijt.

Dag 17, Rio de Janeiro
In de ochtend maakt u onder begeleiding de belangrijkste en interessantste excursie van Rio, een bezoek aan Pao d’Açúcar – Sugarloaf Mountain. Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht over de skyline van Rio de Janeiro. Verder bezoekt u het beroemde Sambódormo, het stadion waar de Rio Carnaval plaatsvindt. De middag heeft u vrij te besteden en kunt u bijvoorbeeld een excursie maken naar de Favela Rochina.

Dag 18, Rio de Janeiro
Vandaag heeft u vrij te besteden. U kunt optionele excursies maken zoals een bezoek aan Christ Corcovado, het National Park of Tijuca of een bezoek aan de botanische tuinen. Een andere mogelijkheid is een dagexcursie buiten de stad, een bezoek aan Pertópolis of Niteroi.

Dag 19, Rio de Janiero – terugreis
Op u laatste dag in Brazilië wordt u in de ochtend naar de luchthaven gebracht vanwaar u weer huiswaarts vliegt.

Dag 20, Thuiskomst
*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Vanaf EUR 3.695,= per persoon*/**

*Landarrangement gebaseerd op een verblijf met twee personen in een tweepersoonskamer
**Dit tarief is exclusief inter(nationale) tickets.


Inclusief
– Meet & assist op de luchthaven
– Transfers van en naar de luchthavens
– Alle overnachtingen in standaard accommodaties op basis een tweepersoonskamer, inclusief ontbijt
– Verblijf in de jungle lodge in de Amazone en Pantanal op basis van vol pension
– Excursieprogramma onder begeleiding in de Amazone en Pantanal o.b.v. een Engelssprekende gids
– Bezoek aan de Braziliaanse en Argentijnse zijde van de watervallen o.b.v. privé gids
– Entreegelden voor Nationale Parken Foz do Iguacu

Exclusief
– Intercontinentale en binnenlandse vluchten, deze kunnen wij voor u verzorgen
– Gran Aventura boottocht (Argentijnse zijde van de watervallen)– Dranken lokaal te betalen
– Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien
– Uitgaven van persoonlijke aard
– Reis- en/ of annuleringsverzekering bij de Europeesche Verzekeringen (via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op