Natuur Brazilië

Iguaçu
Foz de Iguaçu is gelegen in het uiterste westen van de provincie Parana, aan de grens met Brazilië en Argentinië. Samen met de Argentijnse steden Cuidad Del Est en Puerto Iguazu is het een van de grootste culturele en toeristische plekken van Zuid Amerika.

Het woord “iguazu” betekent “groot water” afgeleid uit het Tupi-Guarani. Het is een perfecte naam voor de grootheid van de watervallen van Iguaçu, één van ’s werelds grootste natuurlijke wonderen, met 275 watervallen met een hoogteverschil van 60 meter! Elk jaar stromen duizenden Brazilianen en toeristen over de hele wereld naar de watervallen om het onwerkelijke natuurschoon met eigen ogen te aanschouwen.
De grootste attractie is de Gargata di Diabo, Devil’s Throat, aan de Argentijnse kant. Het is mogelijk om met een boot over de rapids van de watervallen te varen tijdens de opwindende Macuco Safari.

Maar Foz de Iguaçu heeft nog meer te bieden zoals het Iguaçu National Prak, een van de meest mooiste ecologische reservaten ter wereld, dat zich uitstrekt over 225 hectare en erkend is door UNESCO als Natural Heritage of Humanity. Het heeft tevens een Visitor’s Centre, een elektrische bus en de Canoas Port, een gedeelte waar met souvenirs kan kopen en heerlijk kan eten in een restaurant met een geweldig panorama. Voor de golfliefhebbers onder u is een heuse internationale golfbaan! Verder vindt u er een interessant Ecomuseum, het Guarani Woods Zoo en de Three Borders Landmark waar Brazilië, Argentinië en Paraguay elkaar ontmoeten.

Amazone gebied
Het Amazone gebied is het de meest onaangetaste en onontdekte gebied van de wereld is. Helaas is er in Brazilië heel wat woud gekapt. Gelukkig is de regering er nu achter dat dit oerwoud van onschatbare waarde is van hun land maar ook voor de gehele wereldbevolking. Dagelijks worden er nog nieuwe ontdekkingen gedaan in de immens grote jungle. Het tropische regenwoud dat wij kennen als de Amazone dekt nog maar de helft van het Braziliaanse territorium en is verantwoordelijk voor het produceren van de helft van de gehele zuurstof op onze planeet! Het is het thuis van meer dan 2.000 verschillende vissoorten. 1.800 vogelsoorten, 250 verschillende soorten zoogdieren en een diversiteit aan overige dieren en insecten. De poort naar de Amazone is Manuas, ook wel het Parijs van de jungle genaamd.

Pantanal
De Pantanal is een gebied dat meer dan 100.000 vierkante kilometer ongerepte wildernis en natuurlik leven bestrijkt. Tijdens het regenseizoen staat het grootste deel onder water. In deze groene zee blijven dan nog een klein aantal “eilanden’ zichtbaar waar men geïsoleerde Fazendas en Pousadas vindt. Op Fazendas fokken de bewoners vee. Het woord Pousadas betekent letterlijk “rustplaats”.

Ondanks het feit dat men zou verwachten dat het ritme van het stijgende en zakkende water het bijna onmogelijk maakt voor dieren om in de Pantanal te leven, biedt het gebied een grote variëteit aan landschappen met vele bewoners. Vele verschillende ecosystemen zijn ontstaan met een enorme biodiversiteit. Met zoveel water is de Pantanal bovenal een paradijs voor vissen en vogels, hierdoor is het tevens een paradijs voor vissers, ornithologen en vogelspotters. Het is ook de habitat voor vele andere diersoorten, hier kunt u onder andere krokodillen, jaguars, tapirs, apen, verschillende hertensoorten, capibaras, miereneters en anaconda’s tegen komen!

footer-image neem contact met ons op