Natuurlijk Brazilië, voor de ware natuurliefhebber

Puur natuur! Voor de ware natuurliefhebber bieden wij de reis “Natuurlijk Brazilië, voor de ware natuurliefhebber” aan. Wilde dieren in het moerasgebied van de Pantanal, de oorverdovende watervallen van Foz de Iguazu en exotische flora en fauna in Fernando de Noronha. Dit alles in een mooie rondreis door een van de mooiste landen van Zuid Amerika, Brazilië…natuurlijk…
DAG TOT DAG PROGRAMMA VOORBEELDREIS
Dag 1, Aankomst in Rio de Janeiro
Dag 2 en 3, Rio de Janeiro
Dag 4, Rio de Janeiro – Foz do Iguaçu
Dag 5 en 6, Foz do Iguaçu
Dag 7, Foz do Iguaçu – Cuiaba – Pantanal
Dag 8 en 9, Pantanal
Dag 10, Pantanal – Cuiaba – Recife – Olinda
Dag 11, Olinda – Recife – Fernando de Noronha
Dag 12 en 13, Fernando de Noronha
Dag 14, Fernando de Noronha – Recife – Olinda
Dag 15, Olinda – Recife – Rio de Janeiro – Terugreis
Dag 16, Thuiskomst*
* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Zicht over Rio de Janeiro Brazilie Suikerbrood
Zicht over Rio de Janeiro vanaf het Suikerbrood

 
Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Aankomst in Rio de Janeiro
Vandaag vliegt u naar één van de mooiste steden van Brazilie, “Cidade Maravilhosa”, Rio de Janeiro. Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door uw chauffeur en naar uw accommodatie bij het beroemde strand Copacabana gebracht.

Dag 2 en 3, Rio de Janeiro
Twee vrije dagen om de vele bezienswaardigheden van deze misschien wel mooist gelegen stad ter wereld te bezoeken. Zonder de Suikerberg en de Corcovado te hebben beklommen zou u bezoek aan het mooie Rio de Janeiro niet compleet zijn. Neem daarom de tandradbaan naar het zevenhonderd meter boven zeeniveau gelegen Corcovado en ga naar de Suikerberg met de kabelbaan.

Ga daarnaast met het trammetje naar de wijk Santa Teresa, bezoek het centrum van de stad met de kegelvormige kathedraal en het Teatro Municipal. Ga zeker koffie drinken in het prachtige café “Confeitaria Colombo” en bekijk een voetbalwedstrijd in het bekende Maracana-stadion. Relax op de beroemde stranden waar alles draait om zien en gezien worden. Het strand is in Rio een “way of life”; nergens ter wereld zijn zand en zee zo verbonden met het sociale leven als in deze stad. Gewoon met een drankje in het zand of bijvoorbeeld een workshop golfsurfen. En voor de durfal: de mooiste hangglider vlucht ter wereld (zegt men) gaat in het zuiden van Rio vanaf de Pedra da Gávea naar het Sáo Conrado-strand.

Dag 4, Rio de Janeiro – Foz do Iguaçu
Vandaag brengt uw lokale chauffeur u naar het vliegveld en vliegt u naar het zuiden van Brazilië, Foz do Iguaçu. Bij aankomst op de luchthaven staat uw lokale chauffeur voor u klaar. U overnacht de komende nachten in fijn hotel gelegen in het Braziliaanse Foz do Iguaçu. Het hotel heeft een centrale ligging en winkels en restaurants op loopafstand.

Rondreis door zuid Brazilie
Foz de Iguaçu, Braziliaanse kant


Dag 5 en 6, Foz do Iguaçu

‘s Werelds meest indrukwekkende watervallen staan deze twee dagen op het programma. U komt één deze dagen ook even in Argentinië. Het Argentijnse deel biedt uitgebreide wandelmogelijkheden, vanaf de Braziliaanse zijde heeft u het mooiste overzicht over het vallende water. Tijdens uw bezoek aan de watervallen maakt u een boottocht onder het vallende water (Gran Aventura), zeer spectaculair!

Dag 7, Foz do Iguaçu – Cuiaba – Pantanal
Vandaag wordt u naar het vliegveld van Foz do Igauçu gebracht van waaruit u naar Cuiaba vliegt. In Cuiaba staat de gids uit de Pantanal voor u klaar. U zet koers naar de Pantanal. De pousada waar de komende dagen wordt verbleven ligt op ca. 2 uur rijden van Cuiába, diep in de Pantanal. In de directe omgeving van deze accommodatie krioelt het van het leven. Kaaimannen, apen, capibara’s, papegaaien, toucans, piranha’s en anaconda’s zijn slechts enkele voorbeelden van het rijke dierenleven in de Pantanal.

Dag 8 en 9, Pantanal
Twee volle dagen in de overweldigende natuur van de Pantanal. De komende dagen maakt u met een ervaren, Engelssprekende gids, excursies door de Pantanal. Afhankelijk van uw interesse en de weersomstandigheden gaat u te voet, te paard en per kano het gebied in. Met de kano bezoekt u de lagunes met hun weelderig begroeide oevers. Met een beetje geluk ziet u reuzenotters, kaaimannen, capibaras en misschien zelfs een miereneter. En natuurlijk zal het vissen op piranha’s niet ontbreken. De openheid van het gebied maakt het tot een ideale plek om dieren te spotten.

Dag 10, Pantanal – Cuiaba – Recife – Olinda
Vandaag gaat u terug naar Cuiaba waar u op het vliegtuig stapt naar uw volgende bestemming, Recife. In Recife wacht uw lokale chauffeur u op. Deze zal u naar het nabij gelegen koloniale plaatsje Olinda brengen.

reuze-rivier-otter-pantanal-brazilie
Reuze rivier otter in de Pantanal

 

Dag 11, Olinda – Recife – Fernando de Noronha
In de ochtenduren heeft u even tijd om het stadje Olinda te verkennen, waarna u door uw lokale chauffeur naar het vliegveld wordt gebracht. De vlucht van Recife naar Fernando de Noranha duurt ongeveer 1 uur. Vanzelfsprekend is er een transfer naar het hotel. U overnacht de aankomende dagen in een heuse Pousada.

Dag 12 en 13, Fernando de Noronha
Het eiland is slechts toegankelijk voor een beperkt aantal toeristen vanwege zijn unieke ecosysteem. Dit is de plek bij uitstek om te genieten van mooie stranden en een prachtige onderwaterwereld. U heeft hier twee dagen de tijd om alles te doen wat u wilt. Er zijn volop mogelijkheden om te duiken, te snorkelen, te wandelen en een buggy te huren. Het eiland is ook uitstekend voor het spotten van o.a. dolfijnen en verschillende vogels. Het TAMAR-schildpadden project is een zeker bezoekje waard.

Dag 14, Fernando de Noronha – Recife – Olinda
In de ochtend wordt u door uw lokale chauffeur naar de luchthaven gebracht en vliegt u terug naar Recife. U overnacht wederom in Olinda in een Pousada.

Dag 15, Olinda – Recife – Rio de Janeiro – Terugreis
Op u laatste dag in Brazilië wordt u in de ochtend naar de luchthaven van Recife gebracht en vlieg u terug naar Rio de Janeiro. Daar kan u nog u laatste “Caipirinha” drinken en souvenirs kopen voordat uw vlucht vertrekt.

Dag 16, Thuiskomst*
Helaas, uw Brazilië vakantie is tot een einde, u arriveert vandaag weer thuis.
* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast

koloniale stad Paraty in zuid Brazilie
Oude straten en historie in koloniaal Brazilië

 


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Vanaf EUR 2.195,= per persoon*/**

*Gebaseerd op verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer
**Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Alle overnachtingen in goede accommodaties op basis van een tweepersoonskamer, logies en ontbijt.
– Tijdens het verblijf in Pantanal zijn alle maaltijden inclusief, drankjes lokaal te betalen
– Bezoek aan de Braziliaanse en Argentijnse zijde van de watervallen + Gran Aventura boottocht;
– Entreegelden Parken Foz do Iguaçu
– Dagelijks excursieprogramma in Pantanal bv Engelstalige gids, inclusief excursies te paard, te voet en per kano
– Transfers zoals beschreven

Exclusief
– Intercontinentale vluchten
– Binnenlandse vluchten Rio de Janeiro- Foz do Iguaçu- Cuiaba- Recife- Fernando de Noronha- Recife-Rio de Janeiro.
– Entreegelden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, niet genoemde maaltijden en fooien.
– Benodigde inentingen.
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op