Noordelijk Brazilië, voor de avontuurlijke levensgenieter

Tijdens de avontuurlijke tocht door het Noordelijk Brazilië, voor de avontuurlijke levensgenieter gaat u op een traditionele boot op ontdekkingsreis door de Amazone, wandelt u over koele witte zandduinen, struint u door antieke koloniale steden, slaapt u in eeuwenoude pousada’s en sluit u af in een relaxt strandplaatsje met de mooiste zonsondergang van Brazilië. En dat alles in een heerlijk klimaat en dito eten. Alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie door het noorden van Brazilië!

DAG TOT DAG PROGRAMMA VOORBEELDREIS
Dag 1,                               Aankomst in Manuas
Dag 2 ,                             Manaus
Dag 3, 4 en 5,                 Amazone Expiditie per boot
Dag 6,                              Belem
Dag 7 en 8,                     Ihla de Marajo
Dag  9,                             Belem
Dag 10 en 11,                  Sao Luis
Dag 12,                            Lencois Maranhenses duinen trekking
Dag 13,                            Baxa Grande
Dag 14,                            Atins
Dag 15, 16 en 17,            Tutoia – Delta van Parnaíba
Dag 18 en 19,                 Jericoacoara
Dag 20,                           Terugreis
Dag 21,                            Thuiskomst*
* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Noordelijk Brazilië

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

Boottocht over de Amazone, Brazilië

Dag 1, Heenreis – Manaus
Vandaag vertrekt u voor uw prachtige rondreis door Brazilië. U stapt in Amsterdam op het vliegtuig en arriveert nog dezelfde avond in Manaus. Hier wordt u hartelijk welkom geheten en naar uw hotel gebracht voor de nacht. U verblijft twee nachten in Manaus, inclusief ontbijt.

Dag 2, Manaus
Diep in het oerwoud van de grootste provincie van Brazilië ligt Manaus, een stad met bijna 1.5 miljoen inwoners en hiermee de hoofdstad van de Amazone. Manaus is gesticht in de tweede helft van de 17de eeuw, voor vele jaren was de stad praktisch geïsoleerd van de buitenwereld. Tegen het einde van de 19de eeuw, werd met de rijkdom, vergaard door de rubberexport, vele luxe gebouwen in Europese stijl gebouwd.  Orkesten en Europese opera traden regelmatig op in het Amazonas Theatre, een van de grootste symbolen van economische vooruitgang. Deze dag kunt u op het gemak acclimatiseren en kennis maken met Manaus. U krijgt een rondleiding door deze stad aan de rand van de jungle en ziet onder meer de belangrijkste toeristische attracties zoals het Amazonas Theatre, de markt en de haven van Manaus.

Dag 3, Manaus – Amazone Expeditie*
Vandaag start uw Amazone avontuur! U stapt in de haven van Manaus op een authentieke Amazone boot waarmee u de komende  dagen door de jungle zult varen en maakt u leuke excursies. U stapt aan boord en vertrekt stroomopwaarts op de Rio Negro door ’s werelds grootste wirwar van rivieren en jungle, de Anavilhanas Archipel. Vanaf het observatie dek heeft u een prachtig uitzicht op deze wildernis. Beide oevers zijn bedekt met dicht regenwoud. Zwem met  roze rivierdolfijnen, zie de apen en ontelbare exotisch vogels en met geluk groter wild. U verblijft 3 nachten* aan boord en geniet hier ook de maaltijden.
U slaapt in een hangmat op het dek of in een privé cabin.
* Verlengen is mogelijk

Dag 4, Amazone Expeditie
Een culturele dag vandaag. U vaart met de boot dieper de Amazone in en komt op afgelegen plekken waar de Paricatuba gemeenschap leeft. Hier ziet u ook historische ruïnes van volkeren die eeuwen geleden leefden. In de avond gaat u genieten van een heerlijk diner bij zonsondergang op een afgelegen strand. Meer avontuur dan in deze omgeving zult u niet vinden! Hierna keert u weer terug naar de boot voor de overnachting.

meeing_of_the_waters_brazilie_treasury_travel
Twee rivieren komen bijeen in de Amazone

Dag 5, Amazone Expeditie
Deze ochtend begint met een opfrissend bad in de rivier. Na het ontbijt gaat u naar Caboclo dorp waar u de Anavilhanas gemeenschap zult ontmoeten. In het ecologische reserve heeft u de gelegenheid om te zwemmen in de rivier en de bijzondere roze dolfijnen te ontmoeten! De middag staat er een ontdekkingsreis door de jungle op het programma onder leiding van een lokale gids. Onder begeleiding leert u echte survival skills en leert u verschillende jachttechnieken die de indianen al eeuwenlang op dezelfde manier uitoefenen.


Dag 6, Amazone – Manaus – Belem

Deze ochtend kunt u nog van een welverdiende duik genieten. Daarna reist u stroomafwaarts naar het Rubberplantage Museum, waar u meer leert over deze historie die zo van belang is geweest voor de regio. Hierna verlaat u de jungle en wordt u met een transfer naar de luchthaven van Manaus gebracht. U vliegt met een binnenlandse vlucht naar Belem. Belem ligt aan de monding van de Amazone rivier. Belem is de economische motor en de belangrijkste haven van het Amazone gebied. Het is een boeiende stad met een uniek cultureel erfgoed van de inheemse bevolking en met een centrum met een koloniale charme. Na aankomst in uw hotel wordt u door uw gids meegenomen voor een eerste kennismaking met Belem.
U verblijft een nacht in Belem, inclusief ontbijt.

Dag 7, Belem – Ilha de Marajo
Deze ochtend wordt u naar de haven van Belem gebracht vanwaar u met de ferry, over de weg en uiteindelijk met de speedboot naar uw Fazenda in Ilha de Marajo wordt gebracht. Deze fazenda staat midden in een natuurgebied en in deze labyrint van rivieren is een prachtig wetland landschap ontstaan. U wordt de komende dagen ondergedompeld in het Braziliaanse leven op het platteland.
U verblijft twee nachten op Ilha de Marajo in een authentieke boerderij, op basis van volpension.

Dag 8, Ilha de Marajo
Hier kunt u genieten van de natuur en een leven vol avontuur. U kunt hier op water buffels en paarden rijden, vee drijven als een echte cowboy en de mooiste tochten per kano maken (afhankelijk van het seizoen). U kunt deze dag ook op Piranha’s vissen, Amazone-vogels observeren, en andere wilde dieren spotten zoals apen, alligators, capibara’s en slangen.

rondreis_noord_brazilie_treasuy_travel
Noordelijk Brazilië

Dag 9, Ilha de Marajo – Belem
U keert vandaag weer per speedboot, met de auto en met de ferry terug naar Belem. Hier heeft u de rest van de dag vrij te besteden.
U verblijft een nacht in Belem, inclusief ontbijt.

Dag 10, Belem – Sao Luis
U wordt vandaag naar het vliegveld gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Sao Luis. Bij aankomst in Sao Luis wordt u naar uw pousada gebracht welke in het historische stadscentrum ligt. Het oude stadscentrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
U verblijft twee nachten in Sao Luis, inclusief ontbijt.

Dag 11, Sao Luis
Deze dag gaat u Sao Luis beter leren kennen. U bezoekt de belangrijkste interessante plekken van Sao Luis, zoals Jansen Lagoon, de Igreja da Se, de Rua do Sol en de Igreja / Convento do Carmo. In het oude stadscentrum gaat u te voet verder naar de muziekschool van Maranhão, de Tulhas markt en het Casa do Maranhão bezoeken. De middag heeft u vrij te besteden en kunt u de stad op eigen gelegenheid gaan bezoeken.

Dag 12, Sao Luis – Barreirinhas – Lencois Maranhenses Dunes
Vandaag staat er een 4 Daagse trekking op u te wachten. U verlaat Sao Luis na het ontbijt en u wordt naar Barreirinhas gebracht, waar een 4-wheel drive auto voor u klaar staat waarmee u naar de beroemde witte duinen in het Lençóis Maranhenses National Park zult gaan. Vanaf hier gaat u wandelen door een landschap van witte duinen en helder blauwe lagunes.  U kunt hier ook een duik nemen in 1 van de natuurlijke zwembaden. Overnachting in een tent op basis van volpension.

Lençóis-Maranhenses- noord brazlie
Wandelen over de witte duinen van Lençóis Maranhenses in Noord Brazilië

Dag 13, Lencois Maranhenses Dunas – Baixa Grande
Deze ochtend wordt u waarschijnlijk wakker met een prachtige zonsopgang boven de duinen. U heeft deze ochtend verder nog genoeg tijd om te genieten van dit bijzondere natuurspektakel. U maakt ook nog een wandeling waarbij u onderweg weer in de lagunes kunt zwemmen. Hierna arriveert u bij Baixa Grande, waar een gemeenschap leeft. U overnacht in hangmatten in een vissersdorpje, op basis van volpension.

Dag 14 en 15, Baixa Grande – Atins
Na het ontbijt wandelt u in ongeveer 3 uur door de duinen naar het plaatsje Rio Negro. Op het strand staat de 4WD auto weer op u te wachten die u naar het vissersdorpje Atins brengt. Hier heeft u de middag en de volgende dag vrij te besteden om lekker te ontspannen op het strand. U verblijft twee nachten in een Pousada in Atins, inclusief ontbijt.

Dag 16 en 17, Atins – Tutoia – Delta of Parnaiba
Na het ontbijt gaat u per speedboot naar Caburé. Hier ziet u ook weer prachtige duinen die beter bekend staan als de kleine Lençóis Maranhenses. Vervolgens gaat u per speedboot weer verder naar de Parnaiba rivier waar u gaat overnachten in een Pousada midden in de vruchtbare delta. U gaat vandaag de Delta van Parnaiba ontdekken per kano en deze nacht kunt u dieren spotten in de rivier zoals kaaimannen en slangen. Dag 17 heeft u vrij te besteden. U verblijft twee nachten in een Pousada, inclusief ontbijt.

Dag 18, Parnaiba – Jericoacoara
U sluit de reis af aan de prachtige noordoostkust bij Jericoacoara. U wordt eerst met de boot naar Parnaiba gebracht, en hier stapt u weer in de 4WD waarmee u dwars door duinen en mangroves, over rivieren en oceaanmondingen naar Jericoacoara wordt gebracht. U overnacht twee nachten in een sfeervolle pousada,  inclusief ontbijt.

rondreis_noord_brazilië_treasury_travel
Per open jeep door het noorden van Brazilië

Dag 19, Jericoacoara
Deze dag heeft u vrij te besteden in Jericoacoara. Dit liefelijke dorpje heeft zijn magische sfeer weten te behouden en de wegen zijn hier nog steeds van zand. Het Nationaal Park is absoluut een bezoek waard. U vindt hier enorme duinen, en een kalme oceaan. Kitesurfen wordt voornamelijk beoefend op het Prea strand, op slechts 15 km van Jericoacoara.

Dag 20, Jericoacoara – Vertrek
Helaas, vandaag is het alweer tijd om dit prachtige land te verlaten. U wordt naar het vliegveld van Fortaleze gebracht, vanwaar u weer naar huis vliegt. U arriveert de volgende dag weer thuis.

Dag 21, Thuiskomst*
* Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast

rondreis_vakantie_noord_brazilie_treasury_travel_per_jeep
Over stranden en duinen, Noord Brazilië

Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Vanaf EUR 5.595,= per persoon

Landarrangement gebaseerd op een verblijf met twee personen in een tweepersoonskamer
Dit tarief is exclusief  vliegtickets.


Inclusief
– Alle overnachtingen in goede accommodaties op basis van vermelde maaltijden. Tijdens het verblijf in de Amazone en trekking zijn alle maaltijden inclusief
– Beschreven excursies inclusief entreegelden
– Transfers zoals beschreven

Exclusief
– Intercontinentale en binnenlandse vluchten, deze kunnen wij uiteraard voor u verzorgen.
– Vertrekbelasting uit Brazilië.
– Optionele excursies, persoonlijke uitgaven, niet genoemde maaltijden en fooien.
– Benodigde inentingen.
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op