Steden Brazilië

Manaus
Diep in het oerwoud van de grootste provincie Brazilië Amazone ligt Manaus, een stad met bijna 1.5 miljoen inwoners en hiermee de hoofdstad van de Amazone. De stad is indrukwekkend vanwege zijn schoonheid, ecologische parken en veel groene gebieden die eindeloos lijken…het is een land van tegenstellingen, oogverblindende weelderige natuur met een hightech industrieel centrum en overblijfselen van een glorieus verleden.

Manaus is gesticht in de tweede helft van de 17de eeuw, voor vele jaren was de stad praktisch geïsoleerd van de buitenwereld. Vanaf de 19de eeuw begon de rubberexport en het ruwe materiaal latex dat gewonnen wordt uit de rubberbomen in de jungle, in trek te komen. Hiermee werd Manaus interessant voor de zakenwereld over de gehele wereld.

Tegen het einde van de 19de eeuw, werd met de rijkdom, vergaard door de rubberexport, vele luxe gebouwen in Europeesche stijl gebouwd. Midden in het hart van de jungle! Orkesten en Europeesche opera bedrijven traden regelmatig op in het Amazonas Theatre, een van de grootste symbolen van economische vooruitgang. Toen de rubberexport voor een lange tijd instortte, raakte Manaus in de vergetelheid. Het herstelde zijn economie, gestimuleerd door het instituut van een Free Zone in 1957. Vandaag de dag zijn hier vele bedrijven gevestigd, zij maken gebruik van de state of art technologie om elektronica, computer en communicatie middelen te produceren.

Salvador
Dankzij de vele unieke kenmerken is Salvador een van de toeristische hoofdattracties van Brazilië geworden. De hoofdstad van Bahia, beroemd om zijn historie, de erfenissen achtergelaten door bewoners van andere continenten, zijn smeltkroes van rassen en culturen, zijn verschillende geloven en gastvrije bewoners, is voor vele jaren een interessant studieobject voor vele onderzoekers uit de gehele wereld.

De straten van het historische centrum van Salvador brengt de reiziger terug naar het begin van de geschiedenis van Brazilië. Gidsen, studenten en lokale bevolking leggen u uit hoe de stad tot stand is gekomen. Tot 1763 was Salvador de hoofdstad voor de Portugese Kroon in Amerika, en was hiermee de belangrijkste toegang tot de Zuidelijke halfrond tot de 19de eeuw.Salvador wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van Brazilië. Het is de geboorteplaats van vele prominente personen in de artistieke wereld, zowel lokaal als wereldwijd.

Toerisme en culturele activiteiten zijn de belangrijkste bronnen voor inkomsten. Salvador heeft vele natuurlijke schoonheid, u vindt er ruim 50 kilometer prachtige kustlijn en vele ecologische parken.

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro staat ook wel bekend als “Wonderfull City”. De hoofdstad van Brazilië biedt vele bezienswaardigheden dat de stad wereldberoemd heeft gemaakt.

Wie heeft er niet gehoord van het Carnaval in Rio? Het is het meest populaire feest van de hele wereld. Wie kent Sugar Loaf Mountain niet met het alom bekende witte beeld van de Christ Redeemer? Copacabana en Ipanema met hun prachtige witte stranden, nog twee namen die iedereen kent. Of wat dacht u van Tijuca National Park? Dat is Rio de Janeiro en nog veel meer…Het klimaat in de stad is warm en aangenaam het gehele jaar door, dus Rio de Janeiro kent geen seizoenen en is het hele jaar door een geweldige stad om te bezoeken.

Iedereen die Rio de Janeiro bezoekt komt er al snel achter dat de dagen hier te kort zijn. Er is altijd wel iets te beleven in Rio, exposities, theater voorstellingen, dans- en muziekoptreden en vele sport activiteiten. Uiteraard biedt deze wereldstad een keur aan culturele centra, ontelbare musea, kerken, beroemde zoetwaren, oude auto’s en vele mooie gouden stranden.

São Paulo
São Paulo is gesticht door de gelijknamige priester São Paulo en is het belangrijkste economische centrum van Brazilië. São Paulo is met recht een smeltkroes van rassen en etnische bevolking. Hierdoor is het de drie na grootste Italiaanse stad buiten Italië, de grootste Japanse stad buiten Japan, de drie na grootste Libanese stad buiten Libanon en de grootste Portugese stad buiten Portugal! In de laatste eeuw is er hard gewerkt aan een goede economische infrastructuur waardoor een wereldwijd netwerk is ontstaan. São Paulo biedt vele gelegenheden voor ontspanning en is een paradijs voor culinaire liefhebbers.

Recife
Recife wordt ook wel het Venetië van Brazilië genoemd vanwege de vele bruggen, kanalen en rivieren. De hoofdstad van Pernambuco is een mix van heden en verleden. Verborgen tussen een muur van moderne gebouwen ligt de patio de São Pedro, prachtige koloniale huizen uit de 18de en 19de eeuw, allemaal rondom de imposante kathedraal van São Pedro gebouwd. De oude gevangenis is omgebouwd tot een populair cultureel centrum met vele winkels waar u kleding, tapijten, borduurwerken en aardewerk kunt kopen. Een mooie uitstap is een boottocht over de rivieren en kanalen bij maanlicht!

Olinda
Olinda is een pareltje, hoog boven Recife kijkt ze met trots uit over de drukke stad en de kustlijn. Olinda heeft een schat aan historische koloniale gebouwen. Vanaf de tuin van de kathedraal heeft u een geweldig uitzicht over de emerald groene zee en de kleinere huisjes die tegen de berghelling aangebouwd zijn. Olinda, wat “O mooi!” betekend in het Portugees, is een typisch voorbeeld van de Portugese kolonisatie in Brazilië. Olinda is sinds 1982 te vinden op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Natal
Het hele jaar door is dit een geweldige bestemming om uw strandvakantie door te brengen, het is hier het hele jaar door zomer! Natal is gelegen in Rio de Grande Do Norte. Zodra u zuidelijk van Natal komt, verschijnt het ene mooie strand na het andere. Na een oude en nauwe weg van 80 kilometer komt u in het paradijs Pipa. Zowel Natal als Pipa zijn een goed uitgangspunt om een meerdaagse reis door het binnenland van de North East te maken.

Pipa
Pipa is een geweldige plaats voor diegene die houden van prachtige stranden, heerlijke oceaan en een gezellig uitgaansleven. Pipa biedt het allemaal. Er kan gezwommen worden tussen de wilde dolfijnen, een kanotocht gemaakt worden over de lagune van Pipa of gewoon relaxen op een van de vele stranden. Een andere, leukere en snellere manier om in Pipa te komen is per buggy. Langs de kust razen de kleine open buggy’s naar de pond die de korte oversteek naar Pipa maakt. De oversteek duurt ongeveer een kwartier en de hele rit van Natal naar Pipa ruim een uur. Onderweg wordt er gestopt voor een heerlijke lunch en kan een bezoek gebracht worden aan de grootste cashewnotenboom ter wereld!

Fortaleza
Fortaleza wordt geprezen en bezongen in vele liedjes en gedichten als de “Blonde Bruid van de Zon”. Over de gehele lengt van de stad loopt de kustlijn. Het Iracema strand is een Boheemse enclave met vele bars die gevestigd zijn in de vele mooie gebouwen uit het begin van de 20ste eeuw. Hier vindt u een kolonie van vissers in Mucuripe, met hun boten, jagadas genaamd. Hier kunt u volop de beroemde Forro dans zijn en meedoen op de opzwepende muziek van de North East regio.

Ouro Preto
Deze historische steden stammen uit de tijd van de goudzoekers en zijn populaire bestemmingen in Minas Gerias. Met de kerken, huizen en monumenten die nog steeds goed bewaard zijn de steden Ouro Preto, Congonhas do Campo, São João del Rei, Tiradentes en Diamantina ook bekend als het “gouden circuit”. Meer dan 500 grotten en holen, gevormd door de actie van water over de kalkstenen rotsen, zijn gecatalogiseerd in de steden van Minas Gerias. Er zijn maar slecht drie van deze grotten opengesteld voor het publiek, Lapinha, Maquina en Rei do Mato. De overigen grotten zijn alleen door wetenschappers te betreden.

footer-image neem contact met ons op