Andean Highlights

Deze korte rondreis “Andean Highlights” neemt u mee langs de verschillende hilghlights van Andes met zijn witte bergtoppen

DAG TOT DAG PROGRAMMA VOORBEELDREIS
Dag 1, Aankomst in Bogotá
Dag 2, Bogotá
Dag 3, Villa de Leyva
Dag 4, Bogotá – Armenia
Dag 5, Armenia
Dag 6, Armenia – San Agustín
Dag 7, San Agustín
Dag 8, San Agustín – Bogotá*
*Reisduur en reisschema kunnen naar uw wens worden aangepast


Uitgebreide omschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Aankomst in Bogotá
Vandaag komt u aan in Bogotá, de hoofdstad van Colombia. U wordt van harte welkom geheten op de luchthaven door uw gids en naar uw hotel voor de komende nacht gebracht. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u bijkomen van uw reis en wennen aan het andere klimaat en het tijdsverschil.
Drie overnachtingen in Bogotá, inclusief ontbijt.

Dag 2, Bogotá
Na een welverdiende nachtrust en een fijn ontbijt is het tijd om nader kennis te maken met Bogotá. U begint met een wandeling naar het Plaza de Bolívar, het centrale plein met zijn overheidsgebouwen. U wandelt verder naar het nabij gelegen koloniale oude centrum van de stad, “Candelaria”, waar u de echte sfeer van Colombia zult proeven. U ziet de San Francisco kerk en de wereldberoemde Museo del Oro, waar u meer dan 30.000 pre-Colombiaanse gouden producten aantreft. Uiteraard mag een ritje met de kabelbaan naar Monserrate vandaag niet ontbreken. U heeft vanuit de kabelbaan een werkelijk adembenemend uitzicht over de stad.

Dag 3, Villa de Leyva
Vandaag vertrekt u al vroeg richting het noorden waar u na een rit van ongeveer 2 uur aankomt bij een van de belangrijkste nationale monumenten van Colombia, de “Boyacá Bridge”. Op deze brug won Simón Bolívar zijn battle tegen de Spaanse kolonisten. U brengt een bezoek aan Ráquira, een typisch dorpje met kleurrijke smalle huisjes, beroemd om zijn keramiek en aardewerk. Na aankomst in Villa de Leyva, brengt u een bezoek aan het hoofdplein en ervaart u de magie die dit plaatsje uitstraalt met zijn prachtig behouden koloniale centrum. Tegen het einde van de middag keert u terug naar Bogotá.

Dag 4, Bogotá – Armenia
U verlaat Bogotá en rijdt naar de adembenemende landschappen van de Cocora Vallei. Wandelend of te paard is het hier extra genieten van het mooie uitzicht, wellicht is dit het mooiste gebied van Colombia. In de middag bezoekt u een koffie plantage waar u van dichtbij ziet hoe het koffieproces in elkaar steekt. Ook is er een botanische tuin met vele vlinders waar u een kijkje kunt nemen.
Twee overnachtingen in Armenia, inclusief ontbijt.

Dag 5, Armenia
Na het ontbijt trekt u verder de Cocora Vallei. Dit geweldig mooie gebied herbergt het nationale symbool van Colombia, de “Palma de Cera“, ofwel een van de hoogste palmboom soorten ter wereld. Onderweg terug naar Armenia bezoekt u het pittoreske plaatsje Salento, wat geheel in het teken van de koffie staat.

Dag 6, Armenia – San Agustín
U vliegt vandaag via Bogotá naar Neiva waarna een vijf uur durende rit langs de Magdalena Rivier u naar San Agustín brengt. Op het omliggende platteland van het prettige boerendorpje liggen een van de meest belangrijke archeologische overblijfselen van het continent, welke uiteraard centraal staan voor uw bezoek aan dit gebied. Twee overnachtingen in San Agustín, inclusief ontbijt.

Dag 7, San Agustín
De dag begint met het bezoek aan het “San Agustín Archeological Park”, Mesitas A – B – C – en D, de “Fuente Ceremonial de Lavapatas” en het Archeologisch Museum. In de middag bezoekt u het nabij gelegen dorpje San José de Isnos met zijn prachtige uitzicht op de omliggende landschappen en de Salto del Mortiño waterval. Tegen het einde van de middag arriveert u weer in San Agustín waarna u de rest van de middag en avond het vrij te besteden heeft.

Dag 8, San Agustín – Bogotá*
Te paard vertrekt u richting de El Tablón en La Chaquira archeologische sites, of u maakt vandaag een trip naar Magdalena, naar het smalste punt van de gelijknamige rivier. U keert dan weer terug naar Neiva voor uw vlucht naar Bogotá, waar deze prachtige rondreis helaas tot een einde komt.
*Reisduur en reisschema kunnen naar uw wens worden aangepast


Tarief op aanvraag


Inclusief
– Meet & assist op de luchthaven
– Vervoer volgens programma in goed verzorgde en uitgeruste wagens
– Overnachtingen in accommodaties naar wens, inclusief ontbijt
– Begeleiding van een tweetalige, lokale gids
– Alle excursies volgens programma
– Entree gelden voor genoemde excursies

Exclusief
– Internationale vluchten
– Binnenlandse vluchten
– Overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten € 15,- per persoon
– Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken
van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op