Colombia Amazonas, cruise door de jungle

Geniet van onze Colombia Amazonas, cruise door de jungle tour. Vanaf het schip geniet u optimaal van de verrassende wereld van de Amazone Rivier.


Dag 1, Leticia – Río Amazonas
U wordt vandaag bij uw hotel of de luchthaven van Leticia opgehaald en naar Santa Rosa gebracht, net buiten het centrum, waar u aan boord gaat van het schip M/V/ Río Amazonas. Inscheping is om 12.30 uur. Aan boord wordt u hartelijk welkom geheten door de kapitein en zijn bemanning, en krijgt u een korte introductie over het programma aan boord. Dan begint u aan uw tocht opwaarts naar Iquitos in Peru.

Dag 2, Río Amazonas
Na uw eerste nacht aan boord en uw heerlijk ontbijtje is het tijd voor uw eerste excursie. U maakt een boottocht langs Río Staquari waar u in een rustig meer uw visserskunsten kunt vertonen. In de middag brengt u een interessant maar indrukwekkend bezoek aan het San Pablo hospitaal, waar mensen voor lepra behandeld worden. Wanneer de avond invalt, zult u de Amazone op een heel andere manier kunnen ervaren, tijdens een wandelingetje langs de Río Mayaruna. Luister tijdens het wandelen naar de geluiden uit de Amazone, en als u geluk heeft kunt u in de avond alligators op hun prooi zien jagen. Dit is de Amazone!

Dag 3, Río Amazonas
Vanmorgen is er een korte stop nabij Pijuayal bij de Peruaanse grens, waar de documenten worden gecheckt, voordat u weer verder gaat over de Ampiyacu River naar de inheemse dorpjes Bora en Huitoto. U maakt uitgebreid kennis met de bewoners van de dorpjes en leert meer over hun levensstijl, onder meer door een traditionele dansvoorstelling. Ook maken deze inheemse bewoners van de Amazone allerlei producten die u kunt kopen.

Dag 4, Río Amazonas – Iquitos
Vanmorgen komt u aan in Iquitos, waar u na aankomst van boord gaat en naar uw hotel voor de komende nacht wordt gebracht. U verblijft vannacht niet aan boord, maar in Iquitos Jungle Lodge.  Het schip wordt ondertussen klaargemaakt voor uw reis terug naar Leticia. Iquitos is de grootste stad in het regenwoud van Peru en is niet over de weg bereikbaar. Iquitos wordt omgeven door drie rivieren en is een belangrijke handelsplaats voor tropisch hardhout maar heeft daarnaast ook een rum-, bier- en olie-industrie.

Dag 5, Iquitos – Río Amazonas
Na het ontbijt wordt u weer terug naar de haven gebracht waar u inscheept voor uw tocht terug naar Leticia.

Dag 6,  Río Amazonas
Vandaag staat u vroeg op om zoveel mogelijk vogels te kunnen bestuderen! U zult de verscheidenheid aan vogels en levendigheid van de Amazone ’s morgens vroeg goed kunnen ervaren. Verder vandaag brengt u een bezoek aan het oudste Peruaanse dorpje in de Amazone genaamd Peva en maakt u een hike door de dichte tropische jungle in het gebied van de Shishita Rivier.

Dag 7,  Río Amazonas
Ook vandaag is het vroeg opstaan voor een wandeling door de jungle. Maar de moeite wordt ook weer vandaag beloont! De wandeling brengt u als eerste bij de grootste water lelie ter wereld, namelijk de Victoria Regia. Daarna wandelt u verder en komt u aan bij een lagune, waar talloze piranha’s zwemmen. In de middag komt u aan bij de missionaris dorpjes die verspreid liggen om het Caballococha meer. En als afsluiter van deze geweldige week staat er in de avond nog een bezoek aan de alligators op het programma. De glinsterende ogen van deze roofdieren schitteren in de duisternis en zullen uw tocht door de Amazone onvergetelijk maken…

Dag 8, Río Amazonas – Leticia/ Tabatinga
Al vroeg in de ochtend arriveert u in Leticia of Tabatinga waar u van boord gaat. U wordt naar uw hotel of de luchthaven gebracht voor uw volgende avontuur in Colombia.

M/V Río Amazonas
Dit schip heeft een capaciteit van 44 passagiers en biedt cabins met airconditioning. Vanaf het schip geniet u optimaal van de verrassende wereld van de Amazone Rivier. Ook de diner ruimte en de bibliotheek aan boord zijn voorzien van airconditioning. Er zijn comfortabele stoelen en hangmatten en er is een jacuzzi op het sundeck aanwezig. Er zijn verschillende type cabins, de cabins op het upperdeck hebben een eigen badkamer met douche en uitzicht over de rivier, de sun cabins zijn groter en iets comfortabeler ingericht. De prijzen voor deze cruises zijn inclusief volpension, Engelssprekende natuurgids, tours en excursies zoals beschreven in het programma. Tijdens uw boottocht door het Amazone gebied kunt u de enorme diversiteit aan flora en fauna in een tropisch regenwoud leren kennen.

Vertrekdagen en routes:
Leticia/ Tabatinga – Iquitos – Leticia/ Tabatinga  woensdag – woensdag
Leticia – Tabatinga – Iquitos (halve tour)   woensdag – zaterdag
Iquitos – Leticia/ Tabatinga (halve tour)   zondag – woensdag


Tarief op aanvraag


inclusief
– Meet & assist op de luchthaven
– Alle transfers volgens programma onder begeleiding van een gids
– Overnachtingen aan boord van de M/V Río Amazonas, op basis van volpension,
tours en excursies volgens programma
– Overnachting in Iquitos Jungle Lodge
– Begeleiding van een Engelssprekende natuur gids

Exclusief
– Internationale vluchten
– Binnenlandse vluchten
– Overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten € 15,- per persoon
– Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– U kunt deze reis eenvoudig verlengen voorafgaand of na afloop van de cruise
– Vertrekdag: woensdag (voor meer informatie zie schema)
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op