Compleet Colombia, individuele rondreis

Ontdek alle mooie plekken van Colombia tijdens de Compleet Colombia, individuele rondreis, van de ruige binnenlanden in de Andes tot de mooie stranden aan de Caribische Oceaan.
DAG TOT DAG PROGRAMMA VOORBEELDREIS
Dag 1, Vertrek – Aankomst Bogotá, Colombia
Dag 2, Bogotá
Dag 3, Bogota – Guatavita – Villa de Leyva
Dag 4, Villa de Leyva – Zipaquira – Bogotá
Dag 5, Bogotá – Neiva – San Agustin
Dag 6, San Agustin
Dag 7, San Agustin
Dag  8, San Agustin – Popayan
Dag 9, Popayan – Cali
Dag 10, Cali
Dag 11, Cali – Armenia
Dag 12, Armenia
Dag 13, Armenia – Medellin
Dag 14, Medellin
Dag 15, Medellin – Cartagena
Dag 16, Cartagena
Dag 17, Cartagena
Dag 18, Cartagena – Santa Marta – Tayrona National Park
Dag 19, Tayrona National Park
Dag 20, Tayrona National Park – Vertrek huiswaarts
Dag 21, Thuiskomst*
*Reisduur en reisschema zijn naar uw wens aan te passen


Uitgebreide omschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Vertrek – Aankomst Bogotá, Colombia
Vandaag vertrekt u voor een mooie Colombia rondreis, waar u nog dezelfde avond arriveert in de hoofdstad Bogota. Na aankomst wordt u hartelijk welkom geheten en naar uw hotel gebracht.

Dag 2, Bogotá
Na het ontbijt staat de hoofdstad Bogotá op het programma! U brengt een uitgebreid bezoek aan het centrum en ziet onder meer het Plaza de Bolívar met de overheidsgebouwen eromheen, het oude koloniale centrum La Candelaria, de San Francisco kerk en het Goud Museum. Uiteraard maakt u ook een ritje met de kabelbaan naar de top van de welbekende Monserrate. Vanaf deze berg heeft u een werkelijk fantastisch uitzicht over de stad.

Dag 3, Bogota – Guatavita – Villa de Leyva
Vandaag verlaat u Bogota en gaat de reis richting het noorden. Onderweg passeert u prachtige savanne landschappen en dan komt u aan in Guatavita La Neuva. Hier maakt u een wandeling door het nieuwe stadsgedeelte uit 1968, toen het originele Guatavita verzonken is voor het bouwen van de Tominé sluis om zo de hoofdstad te voorzien van water.

De oorspronkelijke bewoners van deze regio zijn de Chibcha en zij zullen u verwelkomen met een religieuze ceremonie bij de lagune. Dit schijnt, naar men zegt, de oorsprong te zijn van de legende van El Dorado. Aan het eind van de middag arriveert u in Villa de Leyva voor de nacht. Villa de Leyva is een klein dorp met een spectaculair koloniaal plein wat omringd is door witte huisjes met rode dakpannen.

Dag 4, Villa de Leyva – Zipaquira – Bogotá
Vandaag brengt u een bezoek aan Zipaquira, bekend om zijn Zout Kathedraal. Dit unieke gebouw bevindt zich op zo’n 120 meter onder de grond, wat vroeger een zoutmijn is geweest. U kijkt hier uw ogen uit, werkelijk alles is van zout gemaakt. Na dit bijzondere bezoek kunt u even uitrusten en bijkomen op het centrale plein van Zipaquira voordat u weer terug naar Bogotá reist voor de nacht.

Dag 5, Bogotá – Neiva – San Agustin
Al vroeg in de morgen vertrekt u richting Neiva, om daarna uw weg te vervolgen langs de Magdalena Rivier naar San Agustin. San Agustin ligt prachtig tussen de uitlopers van de Andes. In de omgeving van San Agustin vindt u een van de meest mysterieuze en historische plaatsen van Colombia; de eigenaardige beelden zijn sporen van beschavingen daterend van voor de Inca’s, maar deze beschavingen zijn op mysterieuze wijze verdwenen. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht voor de nacht.

Dag 6, San Agustin
Vandaag bezoekt u het San Agustin Archeologisch Park en ziet u de Mesitas A, B, C en D, het Fuente Ceremonial de Lavapates en het Archeologisch Museum. In de middag brengt u paardrijdend een bezoek aan El Tablón en La Chaquira, wat een leuke ervaring!

Dag 7, San Agustin
Na het ontbijt reist u af naar de dramatische vernauwing van de Río Magdalena, het punt waar de langste rivier van Colombia zich door een versmalling van maar 2 meter moet persen. De spectaculaire waterval Salto de Mortiño zorgt voor een heerlijke verkoeling voordat u verder op pad gaat naar het nabijgelegen dorpje Isnos. In het Parque Arqueológico treft u bijzondere graven en beelden aan.

Dag  8, San Agustin – Popayan
Maakt u zich vandaag klaar voor een spectaculaire rit over land. De tocht naar Popayan duurt ongeveer 7 uur en de weg is niet overal even goed. Dit is het ruwe Colombia! Het einddoel voor vandaag is Popayan, een van de meest mooie steden van heel Zuid Amerika te noemen. U arriveert tegen de avond en wordt naar uw hotel gebracht.

Dag 9, Popayan – Cali
Popayan is gesticht in 1537 en werd al vroeg een belangrijke stad voor Colombia. Ook was Popayan een verplichte rustplaats voor de Spaanse kolonisten op hun weg van Cartagena naar Quito. Popayan heeft een aantal fantastische kerken en musea en heeft een mild klimaat. Deze unieke sfeer nodigt u van harte uit voor een nadere kennismaking! In de ochtend maakt u een stadstour en de middag bent u vrij om deze stad op eigen gelegenheid verder te verkennen. Daarna reist u door naar Cali waar u overnacht.

Dag 10, Cali
In de ochtend brengt u een uitgebreid bezoek aan Cali, de derde grootste stad van het land. Cali is de hoofdstad van Valle de Cauca en is gesticht in 1536. Cali is een moderne en jonge stad en heeft een heel vriendelijke en vrolijke bevolking. U ziet vandaag onder meer het stadscentrum, het standbeeld van de stichter Sebastian de Belalcazar en de beroemde Gato de Tejada nabij de Cali River.

Dag 11, Cali – Armenia
Na het ontbijt gaat de reis naar Armenia, waar u na ongeveer 4 uur arriveert. Na aankomst in Armenia brengt u een bezoek aan een koffie plantage waar u het hele proces van koffieboon tot koffie van dichtbij kunt bekijken. En natuurlijk mag u ook de overheerlijke koffie proeven!

Dag 12, Armenia
Vandaag gaat de reis naar de Cocora Vallei met zijn adembenemende landschappen. Dit geweldige gebied verkent u te voet of te paard en u zult zelf ervaren dat dit een van de meest mooie gebieden van Colombia moet zijn! Tijdens uw tocht door dit gebied komt u de Palma de Cera tegen, een palmsoort die behoort tot een van de hoogste ter wereld en welke ook symbool staat voor Colombia. Wanneer u weer terug reist naar Armenia bezoekt u onderweg Salento, een pittoresk dorpje bekend om zijn koffie cultuur.

Dag 13, Armenia – Medellin
Alweer een geweldige bestemming op het programma, Medellin! U reist vandaag in circa 8 uur naar deze Stad van de Eeuwige Lente. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 14, Medellin
Waarom deze plaats de Stad van de Eeuwige Lente wordt genoemd, zal u niet verbazen. Het aangename klimaat maakt van deze stad een fijne bestemming. U maakt vandaag uitgebreid kennis met Medellin en bezoekt het centrum, San Antonio Park, Plaza de San Ignacio, Traditional Avenida La Playa, The Sculpture Park en Pueblito Paiso wat een replica is van een traditioneel Antioqueño dorpje. Vanaf Pueblito Paiso heeft u een fantastisch uitzicht over Medellin. De middag heeft u vrij te besteden.

Dag 15, Medellin – Cartagena
U vliegt vandaag per binnenlandse vlucht naar Cartagena, waar u na aankomst naar uw hotel wordt gebracht.

Dag 16, Cartagena
De dag begint met een fascinerende tour door Cartagena. U bezoekt de hoogtepunten van de stad en het letterlijk hoogste punt: de Convent of La Popa. De binnenstad staat sinds 1980 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Aan de rand van het centrum staan een aantal verdedigingswerken, waaronder het fort van San Felipe de Barajas, de stadsmuren Las Murallas waar u vandaag de dag vele winkeltjes kunt vinden en de forten van San José en San Fernando. Dit is een stad die u voor altijd in uw hart zult sluiten.

Dag 17, Cartagena
Deze dag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid verder op ontdekking!

Dag 18, Cartagena – Santa Marta – Tayrona National Park
Vandaag reist u via Santa Marta naar Tayrona National Park. Santa Marta is de oudste stad van Colombia en is populair vanwege de prachtige stranden aan de Caribische Zee. De stad is in 1525 gesticht door Spanjaarden die op zoek waren naar goud in dit gebied. Dan reist u door naar het Tayrona National Park waar witte zandstranden al op u liggen te wachten.

Dag 19, Tayrona National Park
Deze dag is vrij te besteden en kunt u heerlijk genieten en relaxen. Ook zijn hier goede snorkelmogelijkheden.

Dag 20, Tayrona National Park – Vertrek huiswaarts
Helaas is het tijd om afscheid te nemen en kijkt u terug op een prachtige vakantie door Colombia. Na deze reis heeft u deze unieke bestemming voorgoed in uw hart gesloten. U wordt naar de luchthaven gebracht waar u op uw vlucht huiswaarts stapt.

Dag 21, Thuiskomst*
*Reisduur en reisschema zijn naar uw wens aan te passen  


Landarrangement vanaf EUR 2.595,= per persoon, gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer.
Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Genoemde binnenlandse vluchten in de goedkoopste klasse
– Alle transfers van en naar de luchthavens
– Vervoer volgens programma in een comfortabele wagen
– Engelssprekende lokale gids
– Verblijf in middenklasse accommodaties inclusief ontbijt
– Entrees volgens programma voor genoemde parken, reservaten en museums

Exclusief
– Intercontinentale vluchten
– Overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven en fooien
– Havengelden
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten € 15,- per persoon
– Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken
van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op