Cultuur Colombia

Cuidad Perdida
Cuidad Perdida, ofwel de Verloren Stad, is pas ontdekt in 1975 en ligt op een hoogte van circa 1200 meter in het noorden van Colombia. De Verloren Stad is rond 800 na Christus opgericht door de Tairona Indianen, zo’n 650 jaar eerder dan de Machu Picchu. Cuidad Perdida had waarschijnlijk 2000 tot 8000 inwoners, ongeveer 40% van de stad was bestemd als publiek terrein, de rest werd gebruikt voor bewoning. De toegang tot de stad kan alleen bereikt worden door een trektocht van 44 kilometer en een klim van zo’n 1200 stenen traptreden door de dichte wildernis. De trektocht vereist een goede condittie.

Villa de Leyva
Het kleine koloniale stadje Villa de Leyva wordt beschouwd als een van de mooiste stadjes in Colombia. De stad werd in 1954 tot nationaal monument verklaard, om zo de kenmerkende architectuur te kunnen behouden. Het stadje heeft zo’n 4000 inwoners. Het centrum van het stadje is bij Plaza Mayor, waar de kerk, vele restaurantjes en winkeltjes vindt met handgemaakte producten. Ook buiten het stadje zijn er bezienswaardigheden, zoals het fossielenmuseum en de La Periquera, een groep van zeven watervallen.

San Agustin
San Agustin staat bekend om zijn archeologische site Tierradentro en om zijn landschappen. Het is zonder twijfel een van de meest mysterieuze en historische plaatsen van Colombia. Hier treft men talloze eigenaardige beelden, sporen van beschavingen daterend van voor de Inca’s en die op mysterieuze wijze zijn verdwenen. U kunt hier een bezoek brengen aan het Archeologisch Park van San Augustin met de 4 mesitas waar u monumentale funeraria, stenen beelden, graven en artificiële heuvels vindt. En het Beeldenbos met 39 beelden die helemaal in de begroeiing ingebed zitten.

Silvia
Silvia is de stad van de inheemse Guambiano. De Guambiano wonen rond Silvia in leefgemeenschappen die vasthouden aan de oude tradities. Elke dinsdag is het markt en komt men daar naartoe om de oogst te verkopen. De mannen en vrouwen zijn te herkennen aan hun typische kleding, men draagt een gedrapeerde mauve of diepblauwe rok afgeboord met rood en een brede sjaal met gekleurde banen die via een opening over het hoofd wordt getrokken. Velen dragen hierbij een kleine zwarte hoed.

Zoutkathedraal van Zipaquira
De Catedral de Sal is een ondergrondse kerk die in een tunnel van zoute mijnen diep binnen een zoute berg is gebouwd. Het is gebouwd in een verlaten ruimte door zout mijnbouw, alles in de mijn is van zout. Tijdens een bezoek aan de zoutmijn komt u langs 14 kleine kapels welke de posten van het lijden van Christus vertegenwoordigen. Het heiligdom bij de bodem heeft drie secties, die de geboorte, het leven en de dood van Jesus vertegenwoordigen. Het is een aan elkaar geschakelde ruimte, met verschillende formaten waarbij de grootste ruimte, de daadwerkelijke kathedraal een afmeting heeft van 75 meter in de lengte en 18 meter in de hoogte. Het biedt ruimte aan wel 8400 mensen.

Zona Cafetera
De ‘koffie-driehoek’, zoals de departementen Caldas, Quindío en Risaralda genoemd worden, is zeker ook een bezoek waard tijdens uw reis door Colombia. Op de vele koffieplantages kunt u het koffieproces van dichtbij bekijken. De hoogte van 1000 tot 1700 meter en de vruchtbaarheid van het golvende landschap maakt deze regio perfect voor het verbouwen van koffie. Het gebied staat ook bekend om de wax palmen, welke 50 meter hoog zijn en het nationale symbool van Colombia zijn.

footer-image neem contact met ons op