Intens Colombia, het bekende en onbekende Colombia

Tijdens deze reis “Intens Colombia, het bekende en onbekende Colombia” bezoekt u zowel de bekende als minder bekende highlights van dit land. Deze Intense Colombia reis neemt u mee van de hoofdstad Bogotá met zijn wereldberoemde Museo del Oro, naar de onaangetaste gebieden aan de Pacific Coast, waar geweldige stranden en diepe tropische bossen op u liggen te wachten om ontdekt te worden. Ook gaat de reis langs de koffie driehoek, en San Agustín in het zuidwesten van het land, waar de mysterieuze stenen figuren zorgen voor een spectaculair landschap. Vlieg over de diepe dalen van de valleien en de hoge Andes pieken om uit te komen aan de kleurrijke en levendige Caribische kust, waar u een bezoek brengt aan Cartagena, een van de meest mooie en fascinerende steden van Zuid Amerika. Met deze ontdekkingsreis door Colombia bent u verzekerd van een fascinerende en veelzijdige reis…


DAG TOT DAG PROGRAMMA VOORBEELDREIS
Dag 1, Aankomst in Bogotá
Dag 2, Bogotá
Dag 3, Bogotá – Nuquí
Dag 4 en 5,  El Cantil
Dag 6, Nuquí – Pereira
Dag 7, Pereira Coffee Region
Dag 8, Pereira – San Agustín
Dag 9 en 10, San Agustín
Dag 11, San Agustín – Cartagena
Dag 12, Cartagena
Dag 13, Cartagena
Dag 14, Cartagena – Vertrek8
*Reisduur en reisschema kunnen naar uw wens worden aangepast


Uitgebreide omschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Aankomst in Bogotá
U arriveert in de hoofdstad van Colombia, Bogotá, waar u na aankomst op de luchthaven hartelijk welkom wordt geheten door uw gids. U wordt naar uw hotel gebracht. Afhankelijk van uw vlucht, heeft u de rest van de dag vrij te besteden en kunt u bijkomen van uw reis en wennen aan het andere klimaat en het tijdsverschil. Twee overnachtingen in Bogotá, inclusief ontbijt.

Dag 2, Bogotá
Vandaag maakt u nader kennis met Bogotá. U begint met een wandeling naar het Plaza de Bolívar, het centrale plein met zijn overheidsgebouwen. U wandelt verder naar het nabij gelegen koloniale oude centrum van de stad, “Candelaria”, waar u de echte sfeer van Colombia zult proeven. U ziet de San Francisco kerk en de wereldberoemde Museo del Oro, waar u meer dan 30.000 pre-Colombiaanse gouden producten aantreft. Uiteraard mag een ritje met de kabelbaan naar Monserrate vandaag niet ontbreken. U heeft vanuit de kabelbaan een werkelijk adembenemend uitzicht over de stad.

Dag 3, Bogotá – Nuquí
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Nuqui, een dorpje aan de Pacific Coast. Na aankomst heeft u even de tijd om de benen te strekken en een wandelingetje te maken in het dorpje voordat u aan boord gaat voor uw tocht naar El Cantil. De boottocht duurt circa een uur en u vaart langs de Coqui kust richting het zuiden. Dan komt u aan op El Cantil waar u de komende nachten verblijft.
Drie overnachtingen in een cabaña op El Cantil, inclusief volpension.

Dag 4 en 5,  El Cantil
Deze dagen zijn vrij te besteden en kunt u heerlijk bijkomen en relaxen op El Cantil. U zult merken dat dit de perfecte plaats is om de dagelijkse drukte te vergeten. Uw verblijf hier is op basis van volpension, inclusief wandelingen naar bijvoorbeeld de dichte jungle waar El Cantil mee wordt omgeven.

Dag 6, Nuquí – Pereira
Vandaag vaart u weer terug naar het vasteland en aangekomen in Nuquí wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Pereira, de hoofdstad van Risaralda. Dit gebied staat bekend als de koffie-driehoek en in de middag brengt u dan ook een uitgebreid bezoek aan een koffieplantage waar u het hele koffie proces van het groeien van koffiebonen tot aan het zetten van koffie van dichtbij zult ervaren.
Twee overnachtingen op een typische koffieplantage, inclusief ontbijt.

Dag 7, Pereira Coffee Region
Na het ontbijt trekt u verder de Cocora Vallei. Dit geweldig mooie gebied herbergt het nationale symbool van Colombia, de “Palma de Cera“, ofwel een van de hoogste palmboom soorten ter wereld. Onderweg terug naar Armenia bezoekt u het pittoreske plaatsje Salento, wat ook geheel in het teken van de koffie staat.

Dag 8, Pereira – San Agustín
Het is tijd voor weer een heel ander avontuur en decor, u wordt naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Neiva. Vanaf Neiva maakt u een vier à vijf uur durende rit langs de Magdalena Rivier u naar San Agustín brengt. Op het omliggende platteland van het prettige boerendorpje liggen een van de meest belangrijke archeologische overblijfselen van het continent, welke uiteraard centraal staan voor uw bezoek aan dit gebied.
Drie overnachtingen in San Agustín, inclusief ontbijt.

Dag 9 en 10, San Agustín
Deze dagen brengt u een bezoek aan het “San Agustín Archeological Park”, Mesitas, de “Fuente Ceremonial de Lavapatas” en het Archeologisch Museum. U geniet van het nabij gelegen dorpje San José de Isnos met zijn prachtige uitzicht op de omliggende landschappen en de Salto del Mortiño waterval. In San José de Isnos bezoekt u de schatten van het archeologisch park, de Alto de los Ídolos en de Alto de las Piedras. Te paard vertrekt u richting de El Tablón en La Chaquira archeologische sites, of u maakt vandaag een trip naar Magdalena.

Dag 11, San Agustín – Cartagena
Vanmorgen reist u terug naar Neiva waar u het vliegtuig neemt naar Cartagena. Na aankomst op de luchthaven van Cartagena wordt u weer verwelkomd en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.
Drie overnachtingen in Cartagena, inclusief ontbijt.

Dag 12, Cartagena
De havenstad Cartagena is een van de meest indrukwekkende steden van Latijns Amerika en dat zult u zeker zelf ervaren tijdens uw verblijf in deze stad. Deze oude stad heeft veel koloniale gebouwen, waaronder het Paleis van de Inquisitie, de kathedraal en de Conventie van Santa Clara. Hier kunt u eindeloos ronddwalen door de smalle steegjes en kleine straatjes en geniet u van de met bloemen overgroeide balkons van de prachtige huizen. De binnenstad staat sinds 1980 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Aan de rand van het centrum staan een aantal verdedigingswerken, waaronder het kasteel van San Felipe de Barajas, de stadsmuren Las Murallas waar u vandaag de dag vele winkeltjes kunt vinden en de forten van San José en San Fernando. U maakt een uitgebreide tour van een halve dag door Cartagena waarbij u een goede indruk krijgt van de stad. De middag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid verder door de straatjes dwalen van Cartagena, of neem een heerlijke duik in de Caribische zee.

Dag 13, Cartagena
Vandaag maakt u een dagtocht naar Islas del Rosario, waarbij u de haaien en dolfijnen in het aquarium op San Martin’s Island bezoekt. Daarna gaat u naar Pirate’s Island, waar u nog even heerlijk kunt relaxen en zonnen. De lunch is vandaag inclusief. In de namiddag arriveert u dan weer bij uw hotel in Cartagena.

Dag 14, Cartagena – Vertrek*
*Reisduur en reisschema kunnen naar uw wens worden aangepast


Helaas is het tijd om afscheid te nemen van dit fascinerende en veelzijdige land. U wordt naar de luchthaven gebracht waar u op uw vlucht huiswaarts stapt.
Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Landarrangement vanaf EUR 1.995,= per persoon, gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer.
Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Meet & Greet bij aankomst op de luchthaven
– Alle transfers volgens programma
– Vervoer volgens programma in goed verzorgde en uitgeruste wagens
– Verblijf in middenklasse hotels inclusief ontbijt
– Begeleiding van een tweetalige lokale gids
– Verblijf op El Cantil op basis van volpension en dagelijkse wandelingen
– Alle excursies volgens programma
– Entreegelden bij de excursies volgens programma
– Dagtocht naar Islas del Rosario, inclusief lunch

Exclusief
– Intercontinentale vluchten
– Binnenlandse vluchten
– Optionele excursies, niet genoemde maaltijden, persoonlijke uitgaven en fooien
– Cartagena havengelden $ 8,- per persoon, ter plaatse te betalen
– Entree Aquarium op San Martin’s Island, $ 8,- per persoon, ter plaatse te betalen
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten € 15,- per persoon
– Calamiteitenfonds bijdrage € 2,50 per boeking

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken   van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op