Natuur Colombia

Andes Gebergte
Het Andes gebergte komt in het zuiden Colombia binnen en vertakt zich bij de vulkaar Pasto in drie bergketens. In het zuiden van het Andes gebergte bedraagt de hoogte circa 5000 meter, in het noorden lopen de gebergten af naar de moerassige laagvlakte van de monding van de rivier Madgalena. De Andes is het langste gebergte ter wereld. De meeste Colombianen leven in de Andes en de steden Bogota, Medellín en Cali zijn dan ook de grootste steden van het land. Op een hoogte van 1000 tot 2000 meter is de temperatuur uitermate geschikt voor het verbouwen van koffie, op deze hoogtes vindt men dan ook veel koffieplantages.

Amazone
De Amazone beslaat iets meer dan de helft van Colombia en is een van de grootste ecosystemen op aarde. Meer dan een derde van alle soorten dieren en planten in de wereld leven in de Amazone. Leticia is de hoofdstad van de Colombiaanse Amazone en is gelegen aan de grens met Brazilië en Peru. Het Amazone gebied is het best te bezoeken tijdens een meerdaagse boottocht, waarbij u vertrekt vanuit Leticia. U vaart diep de jungle in en komt heel dicht bij de natuur. Apen, papagaaien, kaaimannen, roze dolfijnen en de majestueuze ‘Victoria Regia’ – ’s werelds grootste water lelie, dit is zo’n tocht om nooit te vergeten.

Los Katios National Park
Het in het noordwestelijk gelegen Los Katios National Park staat op de UNESCO werelderfgoed lijst. Het park bestaat uit lage heuvels, wouden en wetlands en biedt de bezoeker volop wandelmogelijkheden. Hier vindt men een bijzondere biologische diversiteit, ruim een kwart van alle vogelsoorten van Colombia zijn hier te observeren.

Tayrona National Park Colombia
Het Tayrona National Park ligt nabij Santa Marta en Rodadero. Hier aan de Caribische Zee vindt men de mooiste kustlijn van Latijns Amerika, met witte zandstranden en snorkelmogelijkheden. In het park leven brulapen, iguana’s, jaguars en spechten. Er zijn een aantal korte wandelingen uitgezet door de prachtige natuur. Het is mogelijk om in het park te kamperen.

Malpelo eilanden
Op ongeveer 500 km. voor de kust liggen de Malpelo eilanden; paradijselijke eilanden met zeldzame planten en dieren. De onderwaterwereld is al even indrukwekkend, hier kan ook gedoken worden in grotten. Haaien, manta’s, hamerhaaien en zandhaaien zwemmen langs steile rotswanden. De Malpelo eilanden behoren tot een van de meest geliefde plaatsen ter wereld om te duiken.

footer-image neem contact met ons op