Ontdek Colombia, selfdrive door Colombia

Tijdens deze mooie reis “Ontdek Colombia, selfdrive door Colombia” worden verschillende delen van Colombia per huurauto verkend. In de omgeving van Bogotá, Pereira en Santa Marta kunnen op deze manier veel bezienswaardigheden bezocht worden op uw eigen tempo


DAG TOT DAG PROGRAMMA VOORBEELDREIS

Dag 1, Vertrek – Aankomst Bogotá, Colombia
Dag 2, Bogotá
Dag 3, Bogota – Guatavita – Villa de Leyva
Dag 4, Villa de Leyva
Dag 5, Villa de Leyva – Zipaquira* – Bogotá
Dag 6, Bogota – Pereira
Dag 7, 8 en 9, Pereira – Coffee Triangle
Dag 10, Pereira – Santa Marta
Dag 11, Santa Marta
Dag 12, Santa Marta – Palomino (Tayrona National Park)
Dag 13, Palomino
Dag 14, Palomino – Santa Marta
Dag 15, Santa Marta – Cartagena
Dag 16, 17 en 18, Cartagena
Dag 19, Cartagena – Vertrek huiswaarts
Dag 20, Thuiskomst*
*Reisduur en reisschema kunnen naar uw wens worden aangepast


Ontdek Colombia, selfdrive door Colombia

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Heenreis – Aankomst Bogotá, Colombia
Vandaag vertrekt u naar Colombia, waar u nog dezelfde avond arriveert in de hoofdstad Bogota. Na aankomst wordt u hartelijk welkom geheten en naar uw hotel gebracht.

Dag 2, Bogotá
Vandaag leert u Bogotá beter kennen. Zo kunt u bijvoorbeeld – onder begeleiding van uw Engels/Spaanstalige gids – een uitgebreid bezoek aan het centrum met onder meer het Plaza de Bolívar met de overheidsgebouwen eromheen, het oude koloniale centrum La Candelaria, de San Francisco kerk en het Goud Museum of het Botero Museum. Of een ritje met de kabelbaan naar de top van de welbekende Monserrate – vanaf deze berg heeft u een werkelijk fantastisch uitzicht over de stad.

Dag 3, Bogota – Guatavita – Villa de Leyva
Vanmorgen neemt u de huurauto in ontvangst en gaat u zelfstandig op pad.U verlaat Bogota en gaat de reis richting het noorden. Onderweg passeert u prachtige savanne landschappen en dan arriveert u in Guatavita La Neuva. Hier kunt u een wandeling maken door het nieuwe stadsgedeelte uit 1968, het originele Guatavita is verzonken door de bouw van de Tominé sluis om zo de hoofdstad te voorzien van water.

Dag 4, Villa de Leyva
Vandaag heeft u vrij te besteden.

Dag 5, Villa de Leyva – Zipaquira* – Bogotá
Vandaag verlaat u Villa de Leyva en onderweg naar Bogota kunt u een bezoek brengen aan Zipaquira, bekend om zijn Zout Kathedraal. Dit unieke gebouw bevindt zich op zo’n 120 meter onder de grond, wat vroeger een zoutmijn is geweest.

Dag 6, Bogota – Pereira
U vliegt naar Pereira, de hoofdstad van Risaralda. Dit gebied staat bekend als de koffie-driehoek en in een deze dagen bent u in de gelegenheid een uitgebreid bezoek aan een koffieplantage te brengen waarbij u het hele koffie proces van het groeien van koffiebonen tot aan het zetten van koffie van dichtbij zult ervaren. Bij aankomst neemt u de huurauto in ontvangst en rijdt u naar uw hotel.

Dag 7, 8 en 9, Pereira – Coffee Triangle
De komende dagen heeft u vrij te besteden.
Deze regio is ideaal om per auto te verkennen en uitstapjes te maken. In de nabije omgeving zijn vele kleine koloniale stadjes te vinden waar de oude garde zijn dagen slijt op bankjes op het hoofdplein. Een must is een bezoek aan Valle de Cocora, een vallei met enorme palmbomen die wel tot 30 meter hoog kunnen worden. Hier kunt u wandelen, paardrijden en genieten van een heerlijke vers gevangen en bereidde forel uit het kleine riviertje dat door de vallei stroomt. Een andere bijzonder excursie is een bezoek aan een authentieke koffie haciënda.

Dag 10, Pereira – Santa Marta
Vandaag rijdt u terug naar de luchthaven waar u de huurauto inlevert. Vervolgens stapt u op uw vlucht naar Santa Marta en neemt u bij aankomst uw huurauto in ontvangst.

Dag 11, Santa Marta
Vandaag heeft u vrij te besteden.
Santa Marta heeft een klein, interessant centrum met vele koloniale panden. Het stadje is een uitgangspunt om bijvoorbeeld Tayrona National Park te bezoeken, of het hippiedorpje Taganga. In Santa Marta vindt u ook de prachtige woning waar Simon Bolívar is overleden. Op het mooie landgoed vindt u onder andere het huis met originele meubels.

Dag 12, Santa Marta – Palomino (Tayrona National Park)
U laat het stadje even achter u en rijdt de natuur in richting Palomino. De schoonheid van Palomino zijn de stranden, rivieren en bergen. Palomino is rijk aan vele inheemse culturen. Hier kunt u heerlijk relaxen aan de lange uitgestrekte stranden en genieten van de rust. Vanaf het strand in het zonnetje kunt u over de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada de Santa Marta  uitkijken. Het is een traditioneel vissersdorp waar u kunt zien hoe de vissers hun dagelijks werk doen. Het is een ideale bestemming voor de mensen die willen genieten van zon, zee en strand en tegelijkertijd ook wat cultuur willen opsnuiven.

Dag 13, Palomino
Vandaag heeft u vrij te besteden.

Dag 14, Palomino – Santa Marta
De natuur laat u achter u en u keert terug naar Santa Marta.
De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

Dag 15, Santa Marta – Cartagena
Een rit van ongeveer 4 uur brengt u in Cartagena. Bij aankomst levert u de huurauto in.

Dag 16, 17 en 18, Cartagena
Cartagena, de binnenstad staat sinds 1980 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Aan de rand van het centrum staan een aantal verdedigingswerken, waaronder het fort van San Felipe de Barajas, de stadsmuren Las Murallas waar u vandaag de dag vele winkeltjes kunt vinden en de forten van San José en San Fernando. Dit is een stad die u voor altijd in uw hart zult sluiten.
Deze dagen heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid verder op ontdekking!

Dag 19, Cartagena – Vertrek huiswaarts
Helaas is het tijd om afscheid te nemen van het bijzondere Colombia. Na deze reis heeft u deze unieke bestemming voorgoed in uw hart gesloten. U wordt naar de luchthaven gebracht waar u op uw vlucht huiswaarts stapt.

Dag 20, Thuiskomst*
*Reisduur en reisschema kunnen naar uw wens worden aangepast


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Landarrangement vanaf EUR 2.295,= per persoon, gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer.
Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Genoemde binnenlandse vluchten
– Alle genoemde transfer
– Alle hotels met genoemde maaltijden
– Huurauto op aangegeven dagen, ongelimiteerd aantal kilometers.
– 24 uur standby ondersteuning

Exclusief
– Intercontinentale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor uw verzorgen
– Overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Vertrekbelasting circa $ 36,- per persoon
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten € 15,- per persoon
– Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken  van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrek dag: dagelijks

footer-image neem contact met ons op