Steden Colombia

Bogotá
Bogota is de hoofdstad van Colombia en ligt op ongeveer 2640 meter boven de zeespiegel in het Andesgebergte. Ondanks dat het een moderne stad is, heeft het zijn koloniale verleden zeker niet verloren. Het is een stad waar men zich gemakkelijk kan oriënteren, de bergen liggen in het oosten en zijn over het algemeen zichtbaar vanuit alle delen van de stad. Bogotá kan met recht een wereldstad genoemd worden, deze stad is qua grootte de derde stad van het Amerikaanse continent (op New York en Mexico Stad na).

Bogotá is niet zo gevaarlijk als meestal wordt aangenomen, u kunt deze stad dus met een gerust hart bezoeken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Goud Museum, met de grootste verzameling van pre-Colombiaans goudwerk van de wereld. Of maak een wandeling door het historische centrum, de koloniale wijk van “La Candelaria”, waar u onder meer het Bolivarplein, de kathedraal, de kapel, El Palacio Cardenalicio en het Kapitool zult zien. In het oosten bevinden zich de mooiste koloniale gebouwen met hun oude balkonnetjes. Vanuit Bogotá kunt u ook een bezoek brengen aan Monserrate, waar u met een kabelbaantje of het treintje naar toe kunt. Vanaf het Monserrate heeft u een schitterend uitzicht over de stad en de vallei.

Cartagena
De havenstad Cartagena is zeker een van de mooiste steden van het land. U kunt hier gerust een aantal dagen verblijven zonder u te hoeven vervelen. De stad is vernoemd naar de Spaanse stad Cartagena. Deze oude stad heeft veel koloniale gebouwen, waaronder het Paleis van de Inquisitie, de kathedraal en de Conventie van Santa Clara. Hier kunt u eindeloos ronddwalen door de smalle steegjes en kleine straatjes en geniet u van de met bloemen overgroeide balkons van de prachtige huizen. De binnenstad staat sinds 1980 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Aan de rand van het centrum staan een aantal verdedigingswerken, waaronder het kasteel van San Felipe de Barajas, de stadsmuren Las Murallas waar u vandaag de dag vele winkeltjes kunt vinden en de forten van San José en San Fernando.

Medellín
De stad Medellín is gelegen in het noordwesten van Colombia en wordt de stad van de eeuwige lente genoemd. Het aangename klimaat maakt de stad een fijne vakantiebestemming. Hier vindt u goede restaurants, vele winkels, fijne hotels en populaire musea. Alhoewel de stad vroeger vaak negatief in het nieuws kwam, zijn de criminaliteitscijfers spectaculair gedaald en is de stad de laatste jaren een stuk veiliger geworden. Er is hard gewerkt aan modernisering, waardoor Medellín de enige Colombiaanse stad is met een metronetwerk. Een belangrijk festival van de stad is de Feria de las Flores, ofwel het ‘bloemenfeest’, wat elk jaar wordt gehouden in augustus. Neemt u zeker als u hier bent de kabelbaan, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over de hele stad.

Cali
Cali is de tweede grootste stad van Colombia en gelegen in de vallei van de Cuaca rivier. Juist deze locatie, het klimaat en het bergachtig gebied zorgen ervoor dat dit gebied rijk is aan natuur. Cali is een moderne en jonge stad, en heeft een heel vriendelijke bevolking. Cali staat bekend om de Salsa en heeft ieder jaar een internationaal Salsa Festival. Vanuit Cali is het Farallones National Park gemakkelijk te bezoeken.

Santa Marta
Santa Marta is de oudste stad van Colombia en populair vanwege de prachtige stranden aan de Caribische zee. De stad is in 1525 gesticht door de Spanjaarden die op zoek waren naar goud in dit gebied. Santa Marta is gelegen in een mooie natuurlijke haven en biedt haar bezoekers prachtige historische bouwwerken, musea en diverse watersporten. Nabij Santa Marta ligt het vissersdorpje Taganga, met zijn prachtige baai en heerlijke verse vis. Vanuit Taganga kunt u ook goed duiken en snorkelen.

footer-image neem contact met ons op