Combinatiereis Peru & Bolivia

Peru – De “Kingdom of the Sun” is een land van antieke culturen waar de inheemse bevolking tot op vandaag de dag nog steeds op de traditionele manier leven. Bolivia – Op het breukvlak van de Andes, een land van uitgemergelde bergen, koude desolate plateaus en een semi tropische laagland. Ook wel het Tibet van Amerika. Met de verschillende aspecten van het landschap en de natuur, nodigen beide landen de bezoekers uit om de kust, het hoogland en het regenwoud te verkennen. Peru, naast de “verloren stad van de Inca’s” Machu Picchu en de indrukwekkende ruïnes rond Cusco, heeft Peru veel meer hoogtepunten te bieden. Er zijn de beroemde Nazca-lijnen, het Titicacameer, Colca Canyon en de natuurlijk de interessante noorden van het land met zijn prachtige natuur en rijke archeologie.

Bolovia, het hoogste en meest geïsoleerde van de Latijns-Amerikaanse republieken. Een land gelegen op het breedste gedeelte van de Andes Cordillera, met een doolhof van heuvels en dalen in de Andean Cordillera en met uitgestrekte bossen en savannes van de Amazone. Bolivia is ook de meest Indiaanse land op het continent, meer dan 50% van de bevolking is van zuiver Indiaans bloed, een bevolking die nog geheel leeft volgens de cultuur, traditionele waarden en overtuigingen. Het land biedt overweldigende landschappen, koloniale schatten, kleurrijke inheemse culturen en overblijfselen van mysterieuze oude beschavingen.


 • DAG TOT DAG PROGRAMMA
  Dag 1, Heenreis
  Dag 2, Lima – Paracas
  Dag 3, Paracas – Ica
  Dag 4, Ica – Nasca
  Dag 5, Nasca –Arequipa
  Dag 6, Arequipa
  Dag 7, Arequipa – Chivay – Colca
  Dag 8, Chivay – Colca Canyon
  Dag 9, Chivay – Puno
  Dag 10, Puno – Titicacameer
  Dag 11, Puno – La Paz, Bolivia
  Dag 12, La Paz – Uyuni
  Dag 13, Uyuni
  Dag 14, Uyuni – Potosi
  Dag 15, Potosi – La Paz
  Dag 16, La Paz – Copacabana
  Dag 17, Copacabana – Cusco
  Dag 18, Cusco
  Dag 19, Ollantaytambo – Agua Calientes
  Dag 20, Aguas Calientes – Machu Picchu – Cusco
  Dag 21, Cusco – Terugreis
  Dag 22, Thuiskomst*

*Reisduur en reisschema kunnen naar uw wens worden aangepast


Combinatiereis Peru & Bolivia

UITGEBREIDE BESCHRIJVING VOORBEELDREIS

Dag 1, Heenreis
Vandaag vertrekt u naar Lima, de hoofdstad van Peru, waar u dezelfde dag arriveert. Hier start uw combinatiereis Peru & Bolivia Na aankomst wordt u door onze lokale vertegenwoordiger hartelijk welkom geheten en naar uw hotel voor de eerste nacht gebracht.

Een overnachting in Lima, inclusief ontbijt.

Dag 2, Lima – Paracas
Vanmorgen vroeg wordt u naar de busterminal gebracht waar u de bus naar Paracas neemt.

Een overnachting in Paracas, inclusief ontbijt.

Dag 3, Paracas – Ica
Optioneel kunt u vanmorgen een excursie maken naar de Ballastas eilanden. U krijgt een transfer naar de haven gevolgd door een mooie excursie naar de Ballestas eilanden. Honderden vogels, zeeleeuwen en pinguïns zult u hier gaan zien! De boot vaart langs de mysterieuze Candalabra, een “tekening” in het zand dat hier al eeuwenlang over de oceaan uitkijkt.

Na deze excursie wordt u naar het busstation gebracht waar u de bus naar Ica neemt. Hier kunt u een opwindende Buggyride ride (optioneel) maken door de schitterende duinen van Ica. Een interessante bezienswaardigheid is het Regionale Museum waar een grote collectie met aardenwerk, textiel en mummies uit de omgeving van Paracas en Nacsa tentoongesteld worden. Of geniet op een terras van het prachtige uitzicht op de zandduinen onder het genot van een hapje en drankje. De keus is aan u.

Een overnachting in Ica, inclusief ontbijt.

Dag 4, Ica – Nasca
Vandaag wordt u naar het busstation gebracht en neemt u de bus naar Nasca. Geniet van het bijzondere landschap dat aan u voorbij trekt. Dan komt u aan in Nasca voor de overnachting. Indien er nog voldoende tijd is kunt u op eigen gelegenheid het stadje verkennen.

Een overnachting in Nasca, inclusief ontbijt.

Dag 5, Nasca –Arequipa
Optionele excursie: Vroeg in de ochtend staat een onvergetelijke excursie op het programma, met een Cessna vliegtuigje vliegt u over de Nazca Lines! U zult versteld staan van de enorme afmetingen van deze mysterieuze lijnen. Na afloop heeft u de tijd aan uzelf. Na afloop wordt u opgehaald en naar de busterminal gebracht voor de bus naar Arequipa.

Twee overnachtingen in Arequipa, inclusief ontbijt.

Dag 6, Arequipa
Vandaag heeft u de tijd om aan het hoogteverschil te wennen. Arequipa is een schitterende ‘Witte Stad’ en staat sinds 2000 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier vindt u het mooiste Plaza de Armas van Peru, neem hier de tijd om op een bankje van de vele duiven, de immense Cathedral en de bijzondere bevolking te genieten. Slenter door het kleurrijke Santa Catalina klooster, bezoek het Museo Santuarios Andinos met de indrukwekkende mummie van Juanita, de “IJsprinses”, het meisje dat in een ver verleden geofferd is om de goden gunstig te stemmen. Arequipa is een leuke stad met veel moderne winkels en heeft desondanks een zeer mooie historische uitstraling. De stad biedt veel leuke eetgelegenheden en mooie, gezellige hotels.

Dag 7, Arequipa – Chivay – Colca
Na het ontbijt vertrekt u richting Chivay. Chivay is de uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan de Colca Canyon. Volgens velen is deze Canyon nog dieper dan de Grand Canyon. Na aankomst in het vriendelijke dorpje heeft u nog de gelegenheid om een wandeling in de mooie omgeving te maken of te relaxen in de nabij gelegen hot springs.

Twee overnachtingen in het Colca Canyon, inclusief ontbijt.

Dag 8, Chivay – Colca Canyon
U bent hier om een tocht naar de Cruz del Condor te maken om daar te genieten van de immens grote vogels, de Condors! Uit eigen ervaring kunnen wij u vertellen dat een ontmoeting met de gigantische Condor voor altijd in uw geheugen gegrift blijft. Na dit opwindende avontuur wordt u terug gebracht naar uw hotel waar u de rest van de dag nog vrij te besteden heeft.

Dag 9, Chivay – Puno
Na he ontbijt wordt u per gedeelde transfer naar Puno gebracht, de havenplaats bij het beroemde Titicaca Meer! Dwars door de ruige natuur gaat de rit naar uw volgende bestemming, Puno aan het Titicacameer.

Puno ligt op een hoogte van 3827 meter, dit zult u waarschijnlijk wel merken bij het lopen. De stad heeft een gezellig centrum met vriendelijke bewoners. Er is een ruime keus aan restaurants waar u werkelijk kunt genieten van de Peruaanse keuken. Bij de busterminal aangekomen, wordt u weer opgewacht door uw chauffeur en naar uw hotel gebracht.

Twee overnachtingen in Puno, inclusief ontbijt.

Dag 10, Puno – Titicacameer
Heel vroeg wordt u bij het hotel opgehaald en naar de haven van Puno gereden. Vandaag gaat u een mooie boottocht over het Titicacameer maken. Dit meer is het hoogst gelegen, bevaarbare meer ter wereld. Het Titicacameer zou de bakermat van de Incabeschaving zijn, maar het meer was voor de komst van de Inca’s al een heilige plaats voor de Aymará Indianen. U brengt een bezoek aan de Uros Indianen, zij leven op drijvende eilanden die zij zelf van riet gebouwd hebben. Beleef zelf het gevoel als of u op een luchtbed loopt! De Uro’s is een vriendelijk volk met een schitterende kleurige klederdracht, zij laten u graag zien hoe de eilanden gemaakt worden, daarnaast zijn zij kunstenaars in het vervaardigen van handwerk.

Voor de boot terugkeert naar Puno, maakt u eerst kennis met Taquile eiland, u stapt hier terug in de tijd. Dit prachtige kleine eilandje ligt op een uur varen van Amantani eiland maar is een wereld van verschil. Bij aankomst in Puno wordt u wederom welkom geheten en naar uw hotel gebracht.

Dag 11, Puno – La Paz, Bolivia
Na het ontbijt wordt u naar het busstation gebracht waar u op de bus naar La Paz, Bolivia stapt. Aan het einde van de middag arriveert u in La Paz voor de overnachting.

Een overnachting in La Paz, inclusief ontbijt

Dag 12, La Paz – Uyuni
Tot het tijd is naar de bus te gebracht te worden heeft u vrij te besteden. Indien de tijd het toelaat heeft u optioneel nog tijd om kennis te maken met La Paz. Hier kunt u onder andere een kijkje nemen bij het Plaza Murillo met zijn Government Palace, de San Francisco kerk, lokale marktjes, de grote handwerk markt Witches Market en het Precious Metal Museum zien. Vanaf de Killi Killi Mirador heeft u een magnifiek uitzicht over de stad. Ook ziet u voorbeelden uit de Tiwanaku cultuur in het openluchtmuseum.

Vervolgens wordt u naar het busstation gebracht voor de rit naar Uyuni. Het eerste gedeelte gaat per bus en u vervolgt uw reis per trein (19.00 – 02.20). In de nacht arriveert u in Uyuni waarna u naar uw hotel gebracht wordt.

Twee overnachtingen in Uyuni, inclusief ontbijt

Dag 13, Uyuni
U begint vandaag met een bezoek aan het unieke treinkerkhof. Op het kerkhof doorstaan roestige Britse treinen jaar in jaar uit het weerbarstige klimaat. Dan gaat de reis verder naar de zoutvlakten. In het dorpje Colchani leert u meer over het zoutproces en brengt u een bezoek aan het Palacio de Sal Hotel, het eerste hotel wat geheel gemaakt is van zout. Het zal u dan ook niet verbazen dat dit hotel behoort tot een van de meest ongewone hotels ter wereld! U bezoekt ook het Incahuasi eiland, beter bekend als Fish Island, waar u verrast wordt met prachtige vergezichten en effecten, het lijkt wel op de Noordpool, gedomineerd door een staalblauwe hemel en bergen die vol staan met vele immense cactussen van 8 tot 10 m hoogte!!

Aan de overzijde van het zoutmeer arriveert u bij Galaxy Cave. Deze onderwater grotten ontstonden door een explosie van de vulkaan. Hierna wordt u naar uw hotel in Uyuni terug gebracht.

Dag 14, Uyuni – Potosi
In ongeveer 4 uur reist u per lokale bus door naar Potosi, waar u na aankomst optioneel een citytour kunt maken. Tijdens deze tour bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Potosi en krijgt u een goede indruk van deze plaats.

Een overnachting in Potosi, inclusief ontbijt.

Dag 15, Potosi – La Paz
Vandaag heeft u bijna de gehele dag vrij te besteden om Potosi verder te verkennen. Potosi is gesticht in 1545 nadat er een grote zilvervondst gedaan was in Cerro Rico. De groei van de stad ging hard. De stad biedt een hoop mooie gebouwen uit de koloniale tijd. In de avond is het tijd om terug reizen naar La Paz. U wordt naar het busstation gebracht voor uw rit naar naar La Paz (10 uur), waar u na aankomst naar uw hotel voor de komende nacht wordt gebracht.

Een overnachting in de bus

Dag 16, La Paz – Copacabana
Al vroeg in de ochtend heeft u een transfer per bus naar “Sanctuary of Copacabana” gelegen aan het Titicaca meer. Na aankomst heeft u vrij te besteden. De gelovige stad Copacabana is gelegen aan de zuidelijke kant van het meer op de grens van Bolivia en peru op ongeveer 4 uur rijden van La Paz in Bolivia. Het is een plaats waar pelgrims massaal naar toe trekken en het startpunt voor een excursie naar de Sun en Moon Islands waarvan gezegd wordt dat ze de wieg zijn van de Inca cultuur.

Een overnachting in Copacabana, inclusief ontbijt.

Dag 17, Copacabana – Cusco
De reis door Peru gaat weer verder! Tot aan vertrek heeft u vrij te besteden in Copacabana. U wordt naar de bus gebracht voor de nachtbus naar Cusco (18:00 – 03.30). Na aankomst in Cusco wordt u naar uw hotel gebracht.

Cusco is de oude hoofdstad van de Inca’s, een stad waar u ogen te kort komt vanwege de indrukwekkende gebouwen. Cusco werd door de Inca’s gezien als ‘de navel van de aarde’. Helaas kwam Francisco Pizarro met zijn soldaten de rust in deze stad vijf eeuwen geleden ruw verstoren. Vandaag de dag zijn er gelukkig nog veel tastbare herinneringen uit de Inca periode terug te vinden. De meeste gebouwen zijn gebouwd op de resten van de oude Incastad, de muren hiervan zijn vaak nog te zien. Verbaast u over de exacte afmetingen van de stenen en de resten van de oude Incastad, de muren hiervan zijn vaak nog te zien. Verbaast u over de exacte afmetingen van de stenen en hoe zij als puzzelstukken in elkaar passen, hier is letterlijk geen speld tussen te krijgen!

Twee overnachtingen in Cusco, inclusief ontbijt.

Dag 18, Cusco
Vandaag heeft u vrij te besteden en u alvast wat voor te bereiden op de Inca Trail trekking die u gaat maken! Cusco is een geweldige stad om uren in rond te dwalen. Veel gebouwen zijn gebouwd op restanten van Inca tempels.

Dag 19, Ollantaytambo – Agua Calientes
Per trein reist u via Ollantaytambo naar Aguas Calientes. De rit gaat door de prachtige Sacred Valley, dwaqrs door kleine pittoreske dorpjes met op de achtergrond met sneeuw bedekte bergen. De vegetatie veranderd kort voor Aguas Calientes in een soort jungle. Bij aankomst in Aguas Calientes is het een kleine wandeling naar uw hotel.

Optioneel kunt u er vandaag voor kiezen om een excursie door de Sacred valley te maken. De tour begint bij Awanakancha, een levend museum van dieren uit de Andes zoals de lama, alpalca en vicuñas. Hier leert u ook meer over de traditionele manier van weven. Daarna bezoekt u de markt in Pisac, een beroemde markt waar zowel de lokale bevolking als de toerist graag komt om inkopen te doen.
In de middag gaat de excursie verder naar Ollantaytambo waar u het enorme en indrukwekkende stenen fort uit de Inca periode zult gaan bewonderen.

Een overnachting in Aguas Calientes, inclusief ontbijt.

Dag 20, Aguas Calientes – Machu Picchu – Cusco
Vanmorgen (liefst zo vroeg mogelijk om de zonsopgang op de machtige berg mee te maken) stapt u op de shuttle bus die u naar de ingang van Machu Picchu brengt. Uw gids verteld in ongeveer 2 ½ uur over de geschiedenis van de Machu Pichhu waarna u zelf nog voldoende tijd heeft om de unieke plek verder te ontdekken. An het bezoek keert u per shuttle bus weer terug naar Aguas Calientes waar u de trein terug naar Cusco neemt. U wordt na aankomst naar uw hotel gebracht.

Een overnachting in Cusco, inclusief ontbijt.

Dag 21, Cusco – Terugreis
Helaas is er dan een einde gekomen aan uw rondreis door Peru en Bolivia. U wordt naar de luchthaven van Cusco gebracht voor uw vlucht naar Lima en aansluitend uw vlucht huiswaarts.

Dag 22, Thuiskomst*
*Reisduur en reisschema kunnen naar uw wens worden aangepast


Inclusief
– Meet & assist op de luchthaven(s) in Peru
– Transfers van/naar nationale en internationale luchthaven in Peru
– Alle genoemde transfers in Peru en Bolivia, volgens reisschema
– Overnachtingen in vermelde accommodaties, inclusief vermelde maaltijden
– Genoemde bustransfers en treinritten
– Colca Canyon excursie in groepsverband
– Titicaca Lake excursie in groepsverband
– Machu Picchu excursie
– Inclusief entreegelden/tax voor: Colca Canyon / Uros Island/ Taquile Island / Cusco tourist tax / Machu Picchu / Aguas Calientes – Muchu Picchi shuttle bus – Incahausi Island en Galaxy Cave

Exclusief
– Internationale vluchten Amsterdam – Lima, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Nationale vlucht Cuzco – Lima tarief tussen EUR 100 – 200 afhankelijk welke maatschappij u kiest
– Paracas bootexcursie (EUR 41,= per persoon)
– Ica citytour en museum ( EUR 40,= per persoon)
– Excursie Nazca Lines, inclusief vlucht (EUR 140,= per persoon)
– Excursies in Bolivia volgens programma, inclusief citytour in La Paz, Potosi en Sucre
– Sacred Valley excursie (EUR 31,= per persoon)
– Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
– Eventuele inentingen
– Reserveringskosten € 15, = p.p.
– Calamiteitenfonds € 2.50

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

 

footer-image neem contact met ons op