Inca Trail, in combinatie met rondreis Peru

Beleef een onvergetelijke vakantie Peru met de Inca Trail, in combinatie met rondreis Peru! Per trein reist u via Ollantaytambo naar Wayllabamba. Bij kilometerpaal 82 stapt u uit, dit is het begin van de beroemde Inca Trail. U wandelt naar Huallabamba, wat een redelijk vlakke, prachtige wandeling is langs de Urubamba rivier met een uitzicht over de Veronica sneeuwtop die een hoogte heeft van 5850 meter boven zeeniveau! 

INCA TRAIL in combinatie met rondreis Peru

Dag 1: Cusco – Ollantaytambo – Wayllabamba
Beleef een onvergetelijke vakantie Peru! Per trein reist u via Ollantaytambo naar Wayllabamba. Bij kilometerpaal 82 stapt u uit, dit is het begin van de beroemde Inca Trail. U wandelt naar Huallabamba, wat een redelijk vlakke, prachtige wandeling is langs de Urubamba rivier met een uitzicht over de Veronica sneeuwtop die een hoogte heeft van 5850 meter boven zeeniveau! U wandelt langs dorpjes en ziet u de bekende tuna cactus. U luncht op een heuvel met uitzicht op Llactapata waarna de tocht verder gaat de vallei van de Kusichaca rivier in. In de namiddag komt u bij Wuayllabamba aan, waar de tenten voor de nacht worden opgebouwd. U heeft een schitterend uitzicht over de vallei en de omringende bergen vanaf het kampeerterrein.

Loopafstand ongeveer 10 km. Hoogte van overnachtingsplaats op ongeveer 3000 meter.

Dag 2: Wayllabamba – Warmiwañusca – Pacaymayo
De dag begint met de steile klim naar de eerste pas, Warmi Wañusca, beter bekend als de Dead Women Pass. Deze pas ligt op 4200 meter en is de zwaarste van de hele trail. U loopt over traptreden door een bos, en na het bos wandelt u in een open gebied. Hier ziet u vaak grazende lama’s. Op de pas neemt u een welverdiende pauze en geniet u van het uitzicht tijdens de lunch. Dan neemt u de afdaling over de trappen aan de andere kant waar u na ongeveer 1 tot 2 uur afdalen arriveert in de vallei bij Pacaymayo. In de directe omgeving wordt uw kamp opgeslagen.
Hoogte van overnachtingsplaats ongeveer 3630 meter.

Dag 3: Pacaymayo – Puya Patamarka – Wiñay Huayna
Na het ontbijt loopt u door naar Runkurakay, een Inca ruïne, waar vanaf u op de 100% originele Inca paden loopt! U loopt vandaag naar de tweede pas op 3850 meter. Hier heeft u op zonnige dagen een geweldig uitzicht over de Vilcabamba bergketen, waar de Inca’s zich terugtrokken nadat ze door de Spanjaarden uit Cusco waren verdreven. Het pad leidt u naar beneden naar de grote ruïne van Sayaqmarka en daarna naar de derde pas. Dit stuk van de Inca Trail is werkelijk schitterend met nevelwoud, orchideeën, varens, kleurrijke vogels, half uitgehakte tunnels en perfect geplaatste stenen. U luncht op de derde pas dicht bij de ruines van Phuya Patamarca, ofwel de Wolken stad. Vervolgens begint u met de lange afdaling van ongeveer 2000 Incatreden naar Wiñay Wayna, uw laatste kampeerplaats. Na aankomst bezoekt u de zeer bijzondere ruïne net achter de kampeerplaats.
Hoogte van overnachtingsplaats ongeveer 2700 meter.

Dag 4: Wiñay Huayna – Machu Picchu – Cusco
U vertrekt zeer vroeg om de Inti Punku, ofwel de Zonnepoort te bereiken voor de zonsopgang! Hier vandaan heeft u een eerste uitzicht over Machu Picchu. U krijgt uitleg over de religieuze en historische belangen van deze plaats en kunt hier ook de verfijnde bouwstijl van de Inca’s bewonderen. Deze constructie dateert van de midden 15de eeuw en is ontdekt in 1911 door de Amerikaanse historicus Hiram Bingham. U bezoekt het hoofdplein, het Royal kwartier, de Tempel van de 3 ramen, de ronde torens,de zonnetempel en de offerplaats van de condor . Na de rondleiding kunt u nog naar de top van Wayna Picchu lopen, waar u een goed overzicht heeft over het hele gebied. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan de schitterende tempel van de maan. In de middag reist u weer terug richting Cusco of Ollantaytambo. U wordt na aankomst naar uw volgende hotel gebracht voor een welverdiende rust!

Dit avontuur is alleen in combinatie met een rondreis Peru te boeken.

footer-image neem contact met ons op