Natuur Peru

Inca Trail
U kunt vanuit Cuzco of Ollantaytambo met de trein verder naar Agies Calientes. Bij kilometerpaal 88 kunnen degene die ervoor gekozen hebben de Inca Trail te lopen, uitstappen. Hier begint de 4-daagse wandeling over het eeuwenoude Inca pad door de ruige natuur, langs tempels naar de Machu Picchu. Boek deze trail ruim van te voren, er is maar een beperkt aantal wandelaars per dag toegestaan. Mocht u 4 dagen teveel van het goede vinden kunt u op een later tijdstip uitstappen, bij kilometerpaal 104. Hier bent u ‘slechts’ 8 kilometer van de Machu Picchu verwijderd. Zeker niet zo spectaculair als de 4-daagse Inca Trail. De trein rijdt helemaal door tot aan Agies Calientes, het eindpunt.

Huaraz
Startpunt om geweldige trektochten te maken door het ruige en bergachtige gebied. In deze handelsstad kunt u de leukste souvenirs kopen. Ook hier zijn er in de directe omgeving weer genoeg bezienswaardigheden de moeite waard om te bezoeken. Op nog geen uur rijden vindt u het plaatsje Catac waar ware plantenliefhebbers met eigen ogen de reusachtige Puya Raimoni kunnen aanschouwen! Deze zeer bijzondere, bromelia-achtige plant wordt beschouwd als één van de oudste plantensoorten ter wereld met bladeren van 2 meter doorsnee en heeft bloemen die wel 12 meter hoog kunnen worden!

Het gebied rond Huaraz is een waar paradijs voor liefhebbers van trektochten. Zo zijn er wandelingen mogelijk naar El Mirador, de Pitec-trail naar de onvergetelijke Laguna Churuo en uit de pre- Inca tijd daterende ruïne Wilcahuan. Na al deze inspanning is een bezoek aan Monterrey meer dan de moeite waard, hier liggen de Baños Termales, warme bronnen waar u uw vermoeide ledenmaten kunt laten ontspannen. Wilt u een verjongingskuur, breng dan wat tijd door in Chancos waar men naar eigen zeggen een ‘fontein der jeugd’ te vinden zou zijn. Laat ons na afloop weten of het bij u heeft gewerkt!

Llanganuco
Vanaf hier begint een vijfdaagse trektocht naar Caraz. Na via Portachuelo (Hoge Pas), de hooggelegen meren van Llanganuco en Colcabamba bij het uitzicht op de Chopicalqui te zijn gearriveerd, begint de gestage klim naar de Huaripampa Quebrada. De fotograven onder u kunnen hier hun hart ophalen! Hét hoogtepunt is letterlijk en figuurlijke de 4750 meter hoge Punta Unión. Uiteindelijk begint u aan de afdaling naar het dorpje Cashapampa, uw einddoel is Caraz.

Caraz
U bent in een totaal andere omgeving beland, velden vol bloemen en sinaasappelboomgaarden begroeten u. Vanuit deze stad kunt u minder vermoeiende wandelingen maken, heeft u genoeg energie dan kunt u een dagwandeling maken naar het azuurblauwe meer Lago Parón. Het nabij gelegen natuurreservaat Parque National Huascarán is gemakkelijk bereikbaar vanuit Caraz en Huaraz. Hier vindt u de Cordilla Blanca met zijn besneeuwde witte bergtoppen. Met een beetje geluk maakt u hier kennis met Vicuña’s, familie van de lama, poema’s en het kleine knaagdier vizcacha genaamd.

Cordilla Central
De centrale Sierra, ook hier hebben in een woelig verleden veel bepalende gebeurtenissen plaatsgevonden. Het gebied herbergt mooie, authentieke steden en een waanzinnig mooie natuur. Eén van de steden is Huancayo, waar u ‘de trein naar de hemel’ kunt nemen. De twaalf uur durende rit brengt u naar Lima en staat bekend als één van de spectaculairste treinreizen ter wereld! De trein is tevens de hoogstgelegen spoorbaan ter wereld, bijna 4800 meter boven zeeniveau! U passeert onderweg 26 stations, 61 bruggen en 67 tunnels, als dat geen onvergetelijke reis is…

Chivay
Chivay is de uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan de Colca Canyon. Volgens velen is deze Canyon nog dieper dan de Grand Canyon. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze kloof te bewonderen. Zo kunt u een meerdaagse wandeling en klim maken, een dagtocht door de Canyon of per auto naar de Cruz del Condor rijden om daar te genieten van de immens grote vogels, de Condors! Voor welke optie u ook kiest, het is allemaal ontzettend mooi en uit eigen ervaring kunnen wij u vertellen dat een ontmoeting met de gigantische Condor voor altijd in uw geheugen gegrift blijft.

De directe omgeving van Chivay biedt nog meer moois, in de bergen achter dit kleine stadje liggen veel verscholen dorpjes die zeker een bezoek waard zijn, er kunnen ontspannen wandelingen gemaakt worden en ritten te paard. Na al deze inspanning kan gerelaxed worden in de hot springs in een decor van bergen. Onderweg van en naar Chivay passeert u nog een indrukwekkend natuurreservaat, Reserva Nacional Salinas-Agauda Blanca, deze kloof zou nóg dieper zijn dan de Colca Canyon! Pas in deze eeuw is de kloof opengesteld voor toerisme en kan iedereen genieten van ongerepte natuur van ongekende schoonheid.

Titicacameer
Dit meer is het hoogst gelegen, bevaarbare meer ter wereld. Het Titicacameer zou de bakermat van de Incabeschaving zijn, maar het meer was voor de komst van de Inca’s al een heilige plaats voor de Aymará Indianen. Er worden verschillende excursies georganiseerd, zo kunt u kiezen uit een dagtocht met een bezoek aan de Uro’s Indianen of een twee daagse excursie waar u overnacht op het Amantani eiland. De Uro’s Indianen leven op drijvende eilanden die zij zelf van riet gebouwd hebben. Beleef zelf het gevoel alsof op een luchtbed loopt! De Uro’s is een vriendelijk volk met een schitterende kleurige klederdracht, zij laten u graag zien hoe de eilanden gemaakt worden, daarnaast zijn zij kunstenaars in het vervaardigen van handwerk.

Bij de haven van Amantani eiland staat de familie waar u overnacht u op te wachten. Hier wordt er bij de lokale bevolking geslapen zodat u werkelijk kennis kunt maken met het leven op het Titicacameer. Als u nog genoeg adem heeft, maak tegen zonsondergang een wandeling naar het hoogste punt van het eiland, hier ziet u de mooiste zonsondergang ooit. Vanaf hier ziet u de besneeuwde vulkaantoppen van Bolivia liggen.

Er kan een bezoek gebracht worden aan Taquile eiland, u stapt hier terug in de tijd. Dit prachtige kleine eilandje ligt op een uur varen van Amantani eiland maar is een wereld van verschil.

footer-image neem contact met ons op