Steden Peru

Lima
De hoofdstad van Peru, voormalig centrum van Spaans Zuid-Amerika.
Om zowel het Noorden als het Zuiden van het land te bezoeken is Lima is een geweldig vertrekpunt om uw reis door Peru te beginnen. De stad herbergt nog een aantal prachtige koloniale gebouwen, in de musea kunt u vele kunstschatten uit de oudheid van heel Peru aanschouwen. De stad biedt veel hotels, moderne winkelcentra en zeer leuke eetgelegenheden.

Noord Peru
Het Noorden van Peru heeft veel te bieden, alhoewel dit deel niet echt bekend is bij de meeste reizigers. Het is niet te vergelijken met het Zuidelijke deel van Peru. De natuur is ruiger, de bergen hoger en door het hele Noorden zijn er zeer interessante archeologische vondsten te bewonderen. Ook het Amazonegebied doet zeer zeker niet onder voor het Amazonegebied in het Zuiden!

Trujillo
De belangrijkste stad van Noord Peru, met een inwonersaantal van 1,2 miljoen.
Trujillo is een eenvoudige, maar heel charmante stad en een geweldig uitgangspunt om verder te trekken door het voor toeristen nog vrij onbekende noorden. De stad biedt veel mooie kerken en koloniale gebouwen. De stad staat ook zeer bekend om het schitterende paardenras dat hier in de omgeving gefokt wordt; de Caballos de Paso, met hun dansende gangen. In de directe omgeving kunt u een bezoek brengen aan de belangrijke tempels Huacas del Sol y de la Luna, Tempel van de Zon en de Maan en de Chan Chan ruïnes, allen uit adobe (leem) opgetrokken.

Chiclayo
Een drukke havenplaats waar een bezoek gebracht kan worden aan de Mercado de Brujos, de Tovenaarsmarkt. Vanuit Chiclayo kunt u een tweetal uitstapjes maken zoals naar Sipán waar een prachtig graf te bezichtigen is op een Moche begraafplaats, de tombe van El Señor de Sipán en naar de piramides van Túcume.

Cajamarca
Cajamarca is een zeer interessante stad met veel historische bezienswaardigheden. De stad was ooit één van de grootse steden van het Incarijk. Hier is ook de plaats waar de Spanjaarden en de Indianen hun eerste confrontatie hadden. Wij raden dan ook ten zeerste aan hier een stadswandeling te maken en kennis te maken met de schitterende gebouwen die de stad vandaag de dag nog rijk is. In de directe omgeving is ook veel interessants te vinden, neem de Ventanillas de Otuzco, uit klippen uitgehouwen ‘vensters’ die in het verleden gediend hebben als Indianengraven. Of Cumbemayo, een uit de rotsbodem gehakte afwateringssysteem waar de moderne ingenieurs nu nog versteld van staan.

Iquitos
Vanuit de lucht is het Amazonegebied één groene deken van bomen en woud. Hier vindt u de prachtigste vegetatie en vele diersoorten zoals reusachtige waterlelies, rubberbomen, ontelbare fruit- en notenbomen. Vele soorten apen, krokodillen, alligators, capibari’s, katachtigen, insecten en niet te vergeten duizenden vogels in al hun kleurenpracht. De vriendelijke stad Iquitos is door oerwoud omsloten en te bereiken per boot of vliegtuig. De stad is een prima uitvalsbasis om diverse Jungle Lodges te bezoeken die in het dichte oerwoud gevestigd zijn. Meerdaagse verblijven maken het u mogelijk echt kennis te maken met het leven in het oerwoud. Om het geheel nog mooier te maken is er in 1992 een ‘pad’ door de bomentoppen gecreëerd, dat u op 37 meter hoogte door het oerwoud voert en waarvan u zicht heeft op de vogels en dieren die in het oerwoud wonen.

Zuid Peru
Het Zuiden van Peru heeft over het algemeen meer bekendheid dan het Noorden. Hoogtepunt zijn natuurlijk Machu Picchu, Colca Canyon en het Titicacameer. Net als het Noorden biedt dit deel van Peru een diversiteit van bezienswaardigheden aan, een bezoek aan dit land is een avontuur dat u nooit meer zult vergeten!

Arequipa
Schitterende ‘Witte Stad’ staat sinds 2000 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier vindt u het mooiste Plaza de Armas van Peru, neem hier de tijd om op een bankje van de vele duiven, de immense Catedral en de bijzondere bevolking te genieten. Slenter door het kleurrijke Santa Catalina klooster, bezoek het Museo Santuarios Andinos met de indrukwekkende mummie van Juanita, de “IJsprinses”, het meisje dat in een ver verleden geofferd is om de goden gunstig te stemmen. Arequipa is een leuke stad met veel moderne winkels en heeft desondanks een zeer mooie historische uitstraling. De stad biedt veel leuke eetgelegenheden en mooie, gezellige hotels.

Cuzco
De oude hoofdstad van de Inca’s, een stad waar u ogen te kort komt vanwege de indrukwekkende gebouwen. Cuzco werd door de Inca’s gezien als ‘de navel van de aarde’. Helaas kwam Francisco Pizarro met zijn soldaten de rust in deze stad vijf eeuwen geleden ruw verstoren. Vandaag de dag zijn er gelukkig nog veel tastbare herinneringen uit de Inca periode terug te vinden. De meeste gebouwen zijn gebouwd op de resten van de oude Incastad, de muren hiervan zijn vaak nog te zien. Verbaast u over de exacte afmetingen van de stenen en hoe zij als puzzelstukken in elkaar passen, hier is letterlijk geen speld tussen te krijgen!

In de nabije omgeving van Cuzco is veel te beleven, zo kunt u de hooggelegen en zeer interessante ruines van Sacsayhuamán bezoeken. Hier wordt jaarlijks het belangrijkste feest van de Inca’s gehouden, Inti Raymi. Een kleurrijk geheel waar iedereen ter ere van de zonnewende gekleed gaat in de prachtigste Incakostuums. Vlakbij deze ruïnes liggen nog een aantal archeologische sites die zeker de moeite waard zijn, Qenqo, Puca Pucara en Tambo Machay.

Puno
Puno ligt op een hoogte van 3827 meter, dit zult u waarschijnlijk wel merken bij het lopen. De stad heeft een gezellig centrum met vriendelijke bewoners. Er is een ruime keus aan restaurants waar u werkelijk kunt genieten van de Peruaanse keuken. Puno ligt direct aan het beroemde Titicacameer, vanuit de haven worden dagelijks diverse excursies gemaakt over het meer. Op zo’n 35 kilometer van Puno ligt Sillustani met haar ronde graftorens, Chullpas die uitkijken over Lago Umayo. De torens zijn honderden jaren geleden gebouwd door de Colla Indianen, een Aymará sprekend volk waarvan de architectuur nog geavanceerder was dan van de Inca’s.

Agies Calientes
Dit kleine stadje is dicht bij de Machu Picchu gelegen. Hier vandaan vertrekken regelmatig bussen de berg op om de bezoekers naar de Verloren Stad te brengen. Het stadje zelf is klein, maar biedt toch vele restaurantjes en hotels. Als u moe bent van alle inspanningen kunt u heerlijk relaxen in de hot springs. Uw badkleding vergeten? Geen probleem, er worden bikini’s en zwembroeken in alle maten en kleuren te huur aangeboden bij de ingang. Mocht u nog tijd over hebben breng dan een bezoek aan het mooie, nieuwe museum met zijn prachtige botanische tuin aan de voet van de Machu Picchu, gelegen op 2,5 kilometer van Agies Calientes.

footer-image neem contact met ons op