Trekking van Panauti naar Sanga, Nepal

Ontdekkingsreis door Nepal

Trekking van Panauti naar Sanga, Nepal
04DEC2017

trekking van Panauti naar Sanga
trekking van Panauti naar Sanga

 

Na een stevig homemade ontbijt in mijn homestay is het tijd voor actie. Een wandeling van Panauti naar Sanga door de bergen, over zandpaadjes en smalle richels van de rijstterrassen en met achtergronddecor het Himalayagebergte. Het is bijna surrealistisch deze machtige sneeuwtoppen te zien, of iemand ze met een dun potlood erbij getekend heeft. Steeds dichterbij lijken ze te komen en na iedere bocht is het weer adembenemender zo mooi.

De wandeling gaat door gehuchtjes, langs prachtige eenvoudige boerderijtjes. Aan mijn ademhaling merk ik dat we gestaag omhoog gaan. Onderweg passeren lokale bewoners van de bergen met geitjes en kippen onder hun armen. De dieren gaan geofferd worden. Mij wordt verteld dat ze eigenlijk gewoon vlees willen eten en dit een mooi excuus is, door de dieren te offeren en het daarna pas tot voedsel te verwerken kopen ze als het ware hun schuldgevoel af. Stiekem ben ik blij dat we al voorbij de offerplaats zijn voor het offeren begint…

trekking van Panauti naar Sanga

Na een kleine 4 uur zit de wandeling er op, wow wat was dit mooi en wat smaakt dit naar meer! Ik kan me voorstellen dat men naar Nepal komt voor trekkings, steeds weer.

Geluncht wordt er vandaag in Bhaktapur en ook hier kijk ik wederom mijn ogen uit! Op veel plekken ook totaal beschadigd door de aardbeving van 2015 maar wat een waanzinnig mooie stad is het nog steeds. Ik slenter door smalle steegjes vol eeuwenoude panden vol houtsnijwerk van het ene antieke plein vol tempels naar het andere. Veel staat in bamboesteigers en wordt gestut door houten balken om niet in te storten, maar prachtig blijft het. Ook hier weer de serene energie die me omarmt en me meeneemt in rust, verbazing en bewondering. Helaas is er niet veel tijd om de stad echt goed te verkennen en ik neem me voor bij een volgende reis door Nepal hier zeker een aantal dagen door te gaan brengen.

Bhaktapur, Nepal
Bhaktapur, Nepal


De reis gaat vervolgens verder de bergen in over een hobbelige onverharde weg die uren lijkt te duren en het is de rit meer dan waard. Mijn dag eindig ik in het
Neydo Monastery, een Tibetaans klooster waar ik in een comfortabele kamer overnacht om de volgende ochtend het chanten van de monniken mee te mogen maken.

 

Neydo klooster
Neydo klooster