TAROKO KLOOF TAIWAN

Taroko Kloof in Taiwan

TAROKO KLOOF

Zodra je de snelweg achter je laat en de toegangspoort door bent waan je jezelf in een sprookje. Tunnels, tempels, watervalletjes, eindeloze wandelpaden en natuur. Ruige natuur in de vorm van dichte vegetatie en rotsen. Het enige lawaai dat je hier hoort is het geluid van vogels en geruis van water. Of je hier nu komt voor rust en bij je accommodatie blijft of van meer actie houdt en wilt wandelen, je zult het hier geen moment vervelen.

De 19 kilometer lange Taroko Kloof in Taiwan is in het oosten gelegen, in het meest ongerepte en woeste deel van de natuur in Taiwan. Eeuwen geleden liep een lid van de Truku stam via deze kloof naar de azuurblauwe oceaan en schreeuwde “Taroko!” wat schitterend en mooi betekend. De kloof staat bekend om zijn enorme hoeveelheden marmer, prachtige watervallen, tunnels, hangbruggen en fantastische uitzichtpunten.
Taroko National Park is op 28 november 1986 opgericht, een hoogtepunt voor de milieubescherming beweging in Taiwan. Het ligt op de kruising van drie provincies: Hualian, Taichung en Nantou.


Hoe kom je in de Taroko Kloof?

Gelegen in het oosten van Taiwan is de Taroko Gorge gemakkelijk te bereiken per huurauto die men al in de hoofdstad Taipei kan ophalen of na de treinreis in Hualien. Vanaf Hualien is het nog ruim een half uur rijden tot aan de Taroko Gorge. Al snel zie je langs de weg de borden staan die je de weg naar de kloof wijzen. Je kunt er ook voor kiezen om met een privé chauffeur te gaan, hij kan je in de kloof ook overal naar toe rijden tijdens je verblijf. Zonder huurauto of privé chauffeur is het lastig verplaatsen in de kloof aangezien deze langgerekt is en de vele bezienswaardigheden te ver uit elkaar liggen op te lopen.


Wandelen in Taroko Gorge

De wandelingen zijn er in alle gradaties. Van een rustige ommetje tot aan een dag flink klimmen en klauteren. Veel wandelingen kun je op eigen gelegenheid doen. Vergeet niet om halverwege de kloof een helm op te pikken want die kan je echt nodig hebben. Een klein steentje dat van grote hoogte op je hoofd valt is echt niet fijn! Een zaklantaarn is ook geen overbodige luxe, je komt met regelmaat een tunnel tegen. En vergeet niet een volledig opgeladen accu voor je foto- en videocamera, de Taroko Kloof is zo fotogeniek dat je soms jezelf zult moeten dwingen de camera weg te stoppen.

Mocht je een echt die hard zijn met wandelen en van een flinke adrenaline boost houden dan is de prachtige Zhuilu Old trail echt een must. Hiervoor dien je voor je in Taiwan arriveert een vergunning en plaatsje in de wandelgroep aan te vragen. Verderop in dit stukje vindt je een link met meer informatie over de wandelingen en het aanvragen van de vergunning.

 

 

 

 

 

 


Waar kan je overnachten in de Taroko Kloof?

Er zijn verschillende accommodaties in de Taroko kloof, van basic tot luxe.

De twee die bij Treasury Travel favoriet zijn:
De leuke houten cabins van Leader Village liggen in een prachtige besloten bergkom waardoor je, waar je kijkt bergen en groen ziet. De aboriginals die hier voorheen woonden moesten van de overheid weg om ruim baan te maken voor het toerisme. Het opperhoofd besloot toen een deel van hun land met deze leuke, basic maar van de belangrijkste gemakken voorzien, cabins te bouwen en Leader Village te beginnen. Op die manier konden ze voldoen aan de wensen van de overheid én konden ze op hun geliefde land blijven wonen en werken. De keuken in Leader Village is echt uniek en daarom alleen al een must om hier minimaal een nacht te verblijven. In de avond wordt er met regelmaat een show vol met traditionele dansen, zang en verhalen opgevoerd door de enorm trotse bevolking,

dinner in leader village_taroko_kloof
Avondeten in Leader Village
leader village_ taroko kloof
Het is heerlijk ontspannen in Leader Village

 

 

 

 

 

Het luxe Silk Place Hotel is van een heel ander kaliber. Overal waar je kijkt luxe. De heerlijke kamers hebben allen uitzicht op de kloof.
Vanuit het zwembad of jacuzzi is het genieten met alle natuur om je heen.

zwembad_taroko kloof_ silk place_ taiwan
Zwembad van Silk Place, Taroko kloof
hiking toroko gorge
Wandelen in de Taroko kloof

 

 

 

 


Reizen naar Taiwan

Op onze website staan een aantal mooie voorbeelden hoe je reis naar Taiwan er uit kan zien.
Dit zijn slechts voorbeelden die helemaal naar wens en budget kunnen worden aangepast.
We hebben Taiwan al vele malen bezocht en kunnen je er veel over vertellen. Al onze leuke weetjes en kennis verwerken we in jouw reis tot deze helemaal naar jouw zin is. Via onderstaande link kom je bij onze voorbeeldreizen naar Taiwan:
Bekijk onze Taiwan reizen op de website.


Algemene informatie over de Taroko Kloof

Taroko NP beslaat meer dan 92.000 hectare in het noordelijke deel van het centrale gebergte. Dit park heeft hoge bergen en steile kloven. Veel van zijn bergtoppen torenen uit boven 3.000m hoogte. De spectaculaire Taroko-kloof en de schilderachtige schoonheid van de Liwu-rivier kunnen gemakkelijk worden bekeken vanaf de Central Cross-Island Highway. De gevarieerde bergtoppen, talrijke watervallen, diverse plantvormen en dierenleven, samen met het inheemse Taroko-volk, creëren de rijke textuur van dit unieke natuurlijke ecosysteem.
Van de pieken die worden genoemd in “Taiwan’s honderd pieken”, zijn er zevenentwintig in Taroko National Park. Hiervan zijn de meest bekende de majestueuze Mt. Nanhu, Hehuan Snow Cap en de ruige Qilai Peaks.

De hele kloof is doorspekt met verschillende wandelpaden in alle gradaties van zwaarte.
Via deze link * kom je op een overzicht van de hikes die te maken zijn. Sommige zijn zo zwaar of avontuurlijk dat je vooraf een permit (vergunning) dient aan te vragen, zoals de prachtige Zhuilu Old trail voor de echte die hards.
“Gegevensbronnen van het hoofdkantoor van Taroko National Park”


taroko_kloof_taiwan_hiken_wandelen_vakantie_rondreis_treasury_travel
Plattegrond van Taroko kloof

 


Voor meer algemene informatie en tips over de Taroko Gorge, klik hier

Promo video Oost Taiwan