Ik slaap vannacht op Mars!

Studiereis Jordanië
martian tent in wadi rum, jordanie
Martian tent op Mars…Wadi Rum

Ik slaap vannacht op Mars!

Ik laat Wadi Musa, Petra achter me en zet mijn reis voort naar Mars…ofwel Wadi Rum.
De prachtige rode woestijn die al voor vele films als decor heeft mogen dienen. De meest bekende van de afgelopen tijd is The Martian, een film met Matt Damon in de hoofdrol. Om het nog toepasselijker te maken overnacht in een Martian tent. Een bol dat aan de voorkant uit doorzichtig materiaal bestaat waardoor je de hele nacht vanuit je bed naar de maan en de sterren kunt kijken…tenzij je ligt te slapen natuurlijk. De tenten zijn luxe, met een volwaardige badkamer, toilet, badjassen, grote goede bedden, zitjes, zitzakken voor buiten op de veranda en zelfs airconditioning.
Het is grappig deze bolletjes in de woestijn te zien. Inderdaad of je in de film gestapt bent. Zeker in de avond als ze verlicht zijn van binnen.

Martian tent op Mars...Wadi Rum
Martian tent op Mars…Wadi Rum

 

Eigenlijk heeft het niets met Wadi Rum te maken. Ik heb genoten van de nacht in de tent en mijn gordijnen open gelaten om het maanlicht naar binnen te laten schijnen en soms een vallende ster voorbij te zien schieten. En toch…Ik houd van de bedoeïenenbeleving. Het “stinken” van de geitenwollen tenten, het zand tussen mijn tenen, de geur van het kampvuur, de schamele bedjes, de warmte, het geschuifel en de geluiden van kamelen…dat alles. Maar dat is persoonlijk natuurlijk.

Ik ben de hele dag op zoek gegaan naar tented camps in de woestijn. Camps die passen bij de Treasury Travel reiziger. Onderweg passeer ik zoveel natuurschoon…enorme rotsen, sommige met prehistorische rotstekeningen, wilde kamelen, natuurlijke bruggen, enorme rode zandduinen. Het leven in de woestijn is heerlijk!

Wadi Rum woestijn

Jeepsafari door Wadi Rum, Jordanië
Jeepsafari door Wadi Rum, Jordanië

Wadi Rum woestijn
Wadi Rum woestijn
Prehistorische rotstekeningen in Wadi Rum, Jordanië
Prehistorische rotstekeningen in Wadi Rum, Jordanië

Helaas in dit deel van de woestijn, Disi, heb ik het niet kunnen vinden. Ik blijf hier trouw aan Captains Camp waar ik al jaren met plezier mijn klanten heen stuur. De overige camps zijn me te groot, massaal, heeft niets meer met het bedoeïenenleven te maken. Voor de trekkings die we aanbieden is het een prachtgebied en kan je onder de sterrenhemel slapen waar je wilt – weet je trouwens dat Treasury Travel in het verleden dit product ontworpen heeft en als eerste met deze trekkings begonnen is? Lopend met een gids, kok en kameel door de woestijn trekken. Ik ben er best trots op 😊

Gelukkig heb ik net voor ik naar Aqaba vertrek een afspraak met Bianca, een Nederlandse dame die haar hart aan dit prachtige land verloren is. Zij biedt samen met haar business partner een kleinschalig tented camp aan in het beschermde gebied van Wadi Rum. Prachtig gelegen. De woestijn is daar echt het mooist. Daar wordt ik bij van. Dat is wat ik zoek. Tevreden kan ik Wadi Rum achter mij laten.

Seven Pillars of Wisdom
Seven Pillars of Wisdom