Gearriveerd aan de Dode Zee in Jordanië

Studiereis Jordanië

Gearriveerd in mijn dierbare Jordanië. Zodra ik het vliegtuig uitstap ruik ik waar ik ben…Jordanië heeft een eigen geur van zand, stof en stenen, het ruikt vertrouwt.

Ik had de nieuwe luchthaven nog niet helemaal af gezien, wat een prachtig gebouw! Een waar architectonisch kunstwerk van marmer, staal en glas. Het ontwerp is gebaseerd op de bedoeïenentent, geheel in de stijl van het land.

Wat is het fijn om op de luchthaven van Amman al direct tegen de eerste bekende aan te lopen. Mijn vertrouwde chauffeur Tareq is nu werkzaam op de luchthaven en begeleid me door de douane en het verkrijgen van mijn gratis visa. Altijd fijn zo’n voorkeursbehandeling. Niet alleen voor mij, uiteraard ook voor mijn klanten.

Ik wordt naar mijn hotel aan de Dode Zee gereden waar ik morgen – of eigen zometeen – van een vrije dag mag genieten voor de ratrace gaat beginnen.

Het is namelijk nog nacht en de volle maan schijnt over de Dode Zee. Ik geniet nu vanaf mijn balkon in het volle maanslicht die de zee doet schitteren. In de verte hoor ik het ochtendgebed uit de verschillende minaretten komen, ik was vergeten hoe fijn dat klinkt. Dit  voelt als thuiskomen. Ik sla het slapen deze nacht maar over en ga genieten van het uitzicht op de maan en de zee en van de geluiden van de krekels en de vogels!