Privé rondreis met chauffeur/gids – Kaapstad, Wijn & Bush in Zuid Afrika

De privé rondreis met chauffeur/gids – Kaapstad, Wijn & Bush in Zuid Afrika neemt u mee naar mooie baaien, wijnstreken, cultureel erfgoed en uiteraard de Afrikaanse bush waar u op zoek gaat naar de Big Five! U wordt vergezeld door een kundige chauffeur/gids die u naar de mooiste plekjes kan begeleiden. Uiteraard is deze reis ook als selfdrive te doen. De keuze is aan u.

VOORBEELDREIS
Tijdens deze voorbeeld laten we u zien wat er zoal in 14 dagen tijd aan verscheidenheid te doen en zien is Zuid Afrika. Een combinatie van vele ingrediënten waarbij u ontspannen kennis maakt met Kaapstad, wijn en wildlife.

 • DAG TOT DAG PROGRAMMA
  Dag 1,                        Heenreis
  Dag 2,                        Cape Peninsula – Hele dag
  Dag 3 ,                       V & A Waterfront en Robben Island Tour
  Dag 4,                        Halve Dag Tafelberg & City Tour
  Dag                            Franschhoek
  Dag 6,                        Cape Winelands – Hele dag
  Dag 7 ,                       Hermanus
  Dag 8 & 9,                 Panoramisch Route – Mount Sheba – Maholoholo
  Dag 10, 11, 12 en 13, Hoedspruit
  Dag 14,                      Terugreis*
  *Deze voorbeeld reis kan naar u wens worden aangepast, verlengd of gewijzigd.

Privé rondreis met chauffeur/gids –
Kaapstad, Wijn & Bush in Zuid Afrika

 

Uitzicht op de Tafelberg vanaf Signal Hill
Uitzicht op de Tafelberg vanaf Signal Hill net boven Kaapstad

 

UITGEBREIDE OMSCHRIJVING VOORBEELDREIS

Dag 1, Heenreis – aankomst – Hout Bay
Vandaag reist u naar het mooie Zuid Afrika voor de privé rondreis met chauffeur/gids – Kaapstad, Wijn & Bush in Zuid Afrika. Afhankelijk van welke vlucht u heeft arriveert u nog dezelfde of de volgende dag. Na aankomst wordt u hartelijk welkom geheten en naar uw hotel gebracht. Vier overnachtingen in Hout Bay – op korte afstand van luchthaven en Kaapstad, inclusief ontbijt.

Dag 2, Cape Peninsula – Hele dag
U maakt een mooie dagtocht door het gebied. Hier vindt u meest spectaculaire uitzichten van de wereld. De tour begint met een mooie rit langs de Atlantische kust vanuit het vissersdorpje Hout Bay. Hier heeft u de mogelijkheid om een korte boottocht naar Duiker Island aan de Zuid-Afrikaanse te maken om pelsrobben te bekijken. De tour gaat verder langs Chapman’s Peak Drive (indien open) op Cape Point en Kaap de Goede Hoop Nature Reserve. Vandaar reist u naar False Bay enSimon’s Town waar u een bezoek aan de pinguïnkolonie op Boulders Beach brengt. Voor de sportievelingen onder u is er optioneel mogelijkheid tot zeekajakken of suppen. Voor u terugkeert naar uw hotel bezoekt u nog het Fishhoek vissersdorp en Kirstenbosch National Botanical Gardens voor een korte wandeling door de prachtige tuinen. Duur ca. 8 uur

Dag 3 , V & A Waterfront en Robben Island Tour
Van de 17e tot de 20e eeuw heeft Robbeneiland gediend als een plaats van verbanning, isolatie en gevangenschap. Vandaag de dag is een World Heritage Site en museum, een schrijnende herinnering aan de nieuw democratisch Zuid-Afrika van de betaalde prijs voor de vrijheid. Robben Island Museum werkt als een levend museum. Het is de bedoeling om het eiland te ontwikkelen als een nationale en internationale erfgoed. Bij het zal RIM er naar streven om de unieke en universele symboliek van het eiland te behouden, creativiteit en innovatie te voeden en bij te dragen tot de sociaaleconomische ontwikkeling en transformatie van de Zuid-Afrikaanse samenleving en verrijken mensheid.

Gelegen aan de voet van de Tafelberg, op een steenworp afstand van het Cape Town stadion en in het hart van de haven van Kaapstad, ligt V & A Waterfront welke de bezoeker een overvloed aan onvergetelijke ervaringen biedt. Overdekte winkel- en amusementsmogelijkheden met vergezichten op zee en uitzicht op de bergen, de frisse zeebries en de warme Afrikaanse zon maken de levendige sfeer compleet. Meer dan 80 restaurants brengen een mix van internationale gerechten, van rustieke al fresco ‘fish and chips’ tot een met gesteven tafellaken keuken. Er is zoveel te doen, dus veel te ontdekken.

Kleurrijk Bo Kaap in Kaapstad
Kleurrijk Bo Kaap in Kaapstad

 

Dag 4, Halve Dag Tafelberg & City Tour
Een uitgebreide citytour begint met een reis naar de Tafelberg via de kabelbaan als het weer het toelaat (kabelbaanticket optioneel). De kabelbaan draait 360 graden op haar weg naar de top, met een panoramisch uitzicht. Op de top zijn korte wandelingen mogelijk om te genieten van de prachtige vergezichten. Andere hoogtepunten zijn een korte rondleiding door de kleurrijke wijk Bo Kaap, het stadscentrum, Company Gardens, Kasteel de Goede Hoop en Diamond Works. De tour gaat vervolgens naar Milnerton Vuurtoren voor een gelegenheid om de Tafelberg te fotograferen vanuit de Tafelbaai. Duur ca. 5 Hrs

Dag 5, Franschhoek
Na het ontbijt wordt u opgehaald en reist u door naar Franschhoek. De middag heeft u vrij te besteden in dit schilderachtige wijnstadje. Ontwaak in een land rust en kalmte, geniet van een stevig ontbijt en verse koffie. Gastronomische diners worden geserveerd in de vele restaurants met de fijnste Kaapse wijnen als aanvulling op uw maaltijd. De  lodge is gespecialiseerd in het echte, warme gastvrijheid biedt een ontspannen en rustige sfeer.
Twee overnachtingen in Franschhoek, inclusief ontbijt

franschhoek wijnstreek in zuid afrika
Franschhoek wijnstreek in zuid afrika

 

Dag 6, Cape Winelands – Hele dag
Laat u meeslepen door de overweldigende schoonheid van de glooiende wijngaarden en perfecte blauwe lucht. U begint met een bezoek aan Paarl en de spectaculaire Paarl Vallei. Hier genieten u van een wijnproeverij en een rondleiding door de wijnkelder bij een van de lokale landgoederen. De tocht gaat verder naar het mooie dorp Stellenbosch, de tweede oudste stad in Zuid-Afrika en het historische hart van de wijn van de regio. De wijnproeverij zal plaatsvinden hier op een van de bekende landgoederen. Duur ca. 8 uur

Dag 7, Hermanus
Na het ontbijt wordt u meegenomen naar Hermanus, de rit gaat deels langs de prachtige kust met stops hier en daar. Uw accommodatie centraal gelegen op korte loopafstand van het gezellige centrum van Hermanus waar vele restaurantjes en winkeltjes te vinden zijn. Vanaf de lodge heeft u direct toegang tot een klifpad. Deze knusse Lodge is een prachtige plek om vanuit uw kamer walvissen te spotten*! Beleef een rustige, ontspannen sfeer in een rustige omgeving.
Een overnachting in Hermanus, inclusief ontbijt*
* Indien het walvisseizoen is – juni tot en met november – dan is het zeker een aanrader een extra nacht in Hermanus te reserveren om een prachtige boottocht op zoek naar walvissen en dolfijnen te maken

Walvissen zwemmen dicht langs de kust in Hermanus
Walvissen zwemmen dicht langs de kust in Hermanus

 

Dag 8, Panoramisch Route – Mount Sheba
U vliegt vandaag van Cape Town Airport naar Kruger Mpumulanga International Airport, gevolgd door een transfer naar uw hotel. Dit spectaculaire, rietgedekte hotel ligt in het hart van een Conservancy. Tegen de hellingen van de torenhoge Mount Sheba, in de buurt van Pilgrim’s Rest en nodigt u uit om tijdens een wandeling door het inheemse regenwoud van de frisse lucht te genieten.

Gelegen aan de Drakensbergen in Mpumalanga vind u God’s Window. Slechts een blik naar beneden en u zult beginnen te begrijpen waarom het “God’s Window” heet. Een prachtig uitzicht over canyons, rotsformaties en watervallen, God’s Window is echt een gebied van adembenemende landschappelijke pracht. Het is geen wonder dat Mpumalanga bekend is als ‘Paradise Land!

Er zijn tal van fantastische wandel-, paardrij- en mountainbike routes. Vanaf de parkeerplaats een zeer steil voetpad langs de rand van de helling dat leidt naar de beste uitkijkpunten over een exotisch bos, weg van de drukte, waar u een wandeling kunt maken tot in de wolken van het mistige Rain Forest.
Een overnachting in Mount Sheba, op basis van halfpensionMagnifiek uitzicht over de Blyde River Canyon

Magnifiek uitzicht over de Blyde River Canyon
Dag 9, Panorama Route – Maholoholo
Voor vandaag…de panoramische route …
U bezoekt vandaag Pilgrim’s Rest, Burkes Potluck watevallen, God’s Window & Blyde River Canyon…
Een overnachting in Maholoholo in de bush, op basis van halfpension, om uw bungalow zult u zeker bavianen en inwala’s (soort reeën) zien en horen.

Dag 10, 11, 12 en 13, Hoedspruit
Vanmorgen vroeg kunt u een wandeling door de bush maken met een ranger. Met een beetje geluk ziet u hier giraffen en nijlpaarden. Na een vroeg ontbijt maakt u een ontspannen boottocht over het nabij gelegen stuwmeer vanwaar u een ander en ook zeer mooi uitzicht op de 3 Randavels te zien krijgt.

Hierna wordt u naar de volgende lodge gereden, deze is tegen het Kruger Nationaal Park gelegen. Hier combineert huiselijke gezelligheid met een spannende Big-Five ervaring, De Lodge biedt uitstekende mogelijkheden om de wilde dieren in hun natuurlijke habitat te observeren, tevens ontmoet u hier weeskinderen die in de omgeving wonen. Geniet van de vogels met een fantastisch uitzicht op de Drakensbergen vanaf de grote veranda.
Ontspan bij het zwembad op een warme dag en geniet van het weidse uitzicht over het bushveld. Na een uitnodigende kopje thee en een heerlijk stukje zoete verrassing gaat u op zoek naar de ongrijpbare Big Five.

Vier overnachtingen in een Lodge in Hoedspruit, inclusief alle maaltijden en 2 gamedrives per dag.

Dag 14, Terugreis*
Na het ontbijt verlaat u dit prachtige gebied en vliegt u naar Kaapstad of Johannesburg – afhankelijk van uw internationale ticket –  voor uw vlucht huiswaarts.
*Deze voorbeeld reis kan naar u wens worden aangepast, verlengd of gewijzigd.

 

Een van de Big Five, de neushoorn in Kruger National Park
Een van de Big Five, de neushoorn in Kruger National Park

 


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement tarief op aanvraag

Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer.
Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Meet & assist bij aankomst in Kaapstad
– Genoemde transfers en excursies op privé basis – uiteraard is deze reis ook als selfdrive uit te voeren
– Genoemde excursies inclusief entreegelden
– Accommodatie nabij Krugerpark, drie maaltijden per dag, 2 game drives per dag
– Alle dagtochten worden begeleid en verzorgd door professionele gidsen
– Panoramisch dagtocht
– Genoemde binnenlandse vluchten gebaseerd op de goedkoopste klasse

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze ook voor u verzorgen
– Fooien, verdere extra’s bijvoorbeeld transfers, activiteiten niet vermeld in bovenstaande en uitgaven van persoonlijke aard, drankjes, niet genoemde  maaltijden en optionele excursies/entreegelden
– Persoonlijke, reis- en medische verzekeringen
– Alles wat niet hierboven vermeld
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op