Franschhoek en Kaapstad

Studiereis Zuid Afrika
Onderweg naar Franschhoek
Onderweg naar Franschhoek

Franschhoek en Kaapstad

12AUGUSTUS2017

Het is een beetje druilerige dag vandaag en niet echt geschikt om de Tafelberg op te gaan. De weersvoorspellingen zijn voor de komende dagen beter dus besluit ik het binnenland in te gaan. Een makkie vandaag, vergeleken met de afgelopen 11 dagen. Een rit van ongeveer 60km brengt me in Franschhoek, een van de beroemde wijstreken die Zuid Afrika rijk is. Franschhoek heeft zijn naam te danken aan de Fransen – in de tijd van de pioniers – die de stad beu waren en in het binnenland een prachtige plek vonden, bijna geheel omringt door enorme bergen van rots. Het doet mij aan Frankrijk denken en ik kan me zomaar voorstellen dat de Fransen zit hier thuis voelden. De hele kom tussen de bergen staat vol met de mooiste wijnboerderijen. Overnachten en wijnproeven is bijna overal mogelijk.

Een van de mooie hotels in Franschhoek
Een van de mooie hotels in Franschhoek

 

In het dorpje zelf staan prachtige huizen die omgetoverd zijn tot hotel, de een nog mooier dan de ander. Ook voor budget reizigers zijn er mogelijkheden, zo is er een oude school die omgebouwd is tot een soort hostel.

Het is zaterdag en in het dorpje is een leuke markt met lokale producten en lekkernijen. Een leuke en weer eens andere manier om te lunchen.

UItzicht over Franschhoek
Uitzicht over Franschhoek

 

Op weg naar het hotel schijnt de zon volop de Tafelberg en een plek om een paar mooie foto’s te maken is dan ook snel gevonden, Blouwbergstrand. Een enorm langgerekt strand waarvan de Tafelberg mooi te zien is, ook Robbeneiland is in de verte te zien. Een wandeling langs het strand is een heerlijke afsluiting om deze dag te eindigen.

Tafelberg
Tafelberg

Robbeneiland waar Manela vele jaren gevangen heeft gezeten, samen met vele van zijn kameraden
Robbeneiland waar Mandela vele jaren gevangen heeft gezeten, samen met vele van zijn kameraden