Nieuwe leden van de Treasury Travel familie

Treasury Travel gaat groener
Nieuwe leden van de Treasury Travel familie

sam-met-haar-zoontje-cupcake-in-sumatra-azieMet trots mogen wij u de nieuwe leden van de Treasury Travel familie voorstellen:
Sam en haar puberzoontje Cupcake!

We mogen met regelmaat reizigers naar Indonesië af laten reizen voor een Sumatra rondreis waar ze onder andere de orang-oetan willen gaan zien. Deze prachtige dieren die zo op ons lijken hebben het zwaar doordat hun leefgebied vernietigd wordt door de mens of doordat ze onder onprettige omstandigheden in gevangenschap worden gehouden. We kunnen met zijn allen iets terugdoen en dit keer doen wij dit in de vorm van adoptie van deze beeldschone moeder en zoon.

Sam & Cupcake

In 2013 werd vrouwelijke orang-oetan Sam gered van afschuwelijke omstandigheden in een Maleisische dierentuin. Na de eerste opvang in het SOCP Orangutan Quarantine Centre in Noord-Sumatra, werd ze al snel overgeplaatst naar het Bukit Tigapuluh (BTP) revalidatie- en vrijlatingsprogramma in Jambi.

Ondanks haar moeilijke start in het leven, wilden The Orangutan Project  Sam alle kansen geven om in de jungle te leven. Ze wisten dat dit een lange reis zou worden, omdat ze haar hele leven in gevangenschap had doorgebracht. Sam was gehuisvest in een pre-release behuizing en begon haar revalidatie reis. Dit omvatte het krijgen van bosvoedsel zoals fruit, bladeren en termieten om te eten en gebladerte om te leren hoe een nest te bouwen. Ze kon ook kijken en leren van andere orang-oetans in de buurt die in het bladerdak wandelden en foerageerden terwijl ze deelnamen aan bosuitstapjes.

Toen, in 2015, waren ze verrast en opgewonden om te ontdekken dat Sam zwanger was van een vrijgelaten en nu wilde orang-oetan genaamd Rocky. De zwangerschap van Sam heeft echter alles veranderd. Ondanks haar vorderingen en plannen om haar in de nabije toekomst vrij te laten, zou Sam te kwetsbaar zijn om terug te keren in het wild tijdens de zwangerschap en enige tijd na de geboorte van de baby.

Little Cupcake werd geboren in juni 2015 en Sam is een toegewijde en aandachtige moeder. Ze heeft de baby Cupcake met succes verpleegd en hem aan vast voedsel voorgesteld door hem eerst te kauwen en vervolgens door te geven aan Cupcake. Cupcake is een actieve, brutale en avontuurlijke kleine jongen! Het paar heeft gewerkt aan vrijheid en een nieuw leven, door de vaardigheden te leren die ze nodig hebben voor onafhankelijkheid en overleving in het wild.

Onze voogdijschap over Sam en Cupcake zal hen helpen hun junglevrijheid te vinden door het ondersteunen van jungleschooltraining, voedsel- en medische kosten en intensieve post-release monitoring om ervoor te zorgen dat ze veilig en welvarend zijn in hun echte junglehuis.
En dankzij onze reizigers kunnen we aan dit soort projecten deelnemen, dank u wel!

The Orangutan Project

Mocht je meer willen lezen over het project of zelf ook dit prachtige project willen steunen klik dan hier.

the-orangutan-project-redt-oeran-oetans-in-azie


Hoe reist u door Sumatra?

Een Sumatra rondreis organiseren wij op maat, uw wens wordt in de reis verwerkt.
Tijdens uw rondreis Sumatra wordt u verplaatst met privé vervoer, vergezeld met een chauffeur en een Nederlands- of Engelssprekende gids.

Wilt u zelf de schoonheid van dit Indonesische eiland en de prachtige orang-oetans gaan bewonderen?
Misschien kunt u zelfs kennismaken met Sam & Cupcake in het Bukit Tigapuluh Sumatran orangutan Release Centre!

Laat het ons weten en we helpen u graag deze reis te maken.

Voor informatie, offertes en boekingen kunt u ons bereiken via:
Email: info@treasurytravel.nl
Telefoon: +31(0)111-650904.
Whats App: +31 (0)655-976399
Of vul het contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Op onze website vindt u vele voorbeeldreizen Indonesië waaronder rondreis Sumatra, die we nog helemaal naar uw wens kunnen aanpassen