Treasury Travel gaat groener

Treasury Travel gaat groener
Treasury Travel gaat groener 

We weten allemaal dat de luchtvaart een van de grootste vervuilers is van Moeder Aarde. Daar zijn we ons als reisorganisatie met veelal verre bestemmingen erg van bewust. De combinatie van onze passie leven via ons werk, geven om onze planeet en mensen met het vliegtuig daar op reis sturen is vaak dubbel. Vanaf de start van Treasury Travel, nu bijna 11 jaar geleden, zijn we daar bewust mee bezig en hebben we vele projecten gesteund en het is nog niet voldoende.

Een weg naar meer bewustzijn 

We zijn in de laatste jaren zowel privé als zakelijk een andere weg ingeslagen, nog meer bewustzijn op hoe het met onze planeet en alles wat er op leeft, gaat. We willen niet focussen op het negatieve maar kijken naar het positieve.

Dat vliegtuigen vervuilers zijn dat weten we en wat kunnen wij doen om de aarde mooier te maken? Hoe kunnen wij als mens én als bedrijf ons steentje bijdragen de wereld mooier te maken – het zijn misschien druppels op een gloeiende plaat en we zullen ieder onze eigen verantwoording mogen nemen.
En als we dat allemaal doen dan kunnen we heel wat moois voor elkaar krijgen.

Voorheen hebben we in onze offertes en op de (oude) website een link naar GreenSeat gehad – GreenSeat biedt consumenten de mogelijkheid om groener te reizen. We hebben toch heel wat mensen over deze aardbol laten reizen in de afgelopen ruim 10 jaar en nog nooit heeft iemand extra geld neergelegd om de vervuiling van het vliegen een beetje te compenseren.

spreuk-van-gandhi-Dus gaan we het vanaf nu anders doen.
Zoals het gezegde is: Verbeter de wereld, begin bij jezelf

We zijn gaan brainstormen; wat kunnen we doen om de aarde, de mensen die het minder hebben dan wij en de dieren die bescherming nodig hebben, te helpen? We willen in ieder geval groener en uitreiken naar de medemens en dier. Zo staan we er privé in en ook zakelijk omdat we met het laatste meer bereik heb naar buiten toe.

En we zijn op de goede weg. De projecten die we tot nu toe gesteund hebben en nog steunen maken ons nog gelukkiger dan we al waren met alleen onze reizigers over de wereld te laten reizen. Een win-win situatie dus! Maar we willen meer! Zoals bijvoorbeeld onze adoptie van Sam & Cupcake afgelopen week.
Meer projecten die gesteund worden door Treasury Travel vindt u onderaan deze blog.

Helpt u ons mee actief te zoeken naar eerlijke projecten?

Zoals gezegd we willen meer en daarbij hebben we uw hulp bij nodig. We zijn actief op zoek naar projecten in iedere bestemming die Treasury Travel aanbiedt.
Bij iedere boeking die gedaan wordt zal voor het betreffende land een donatie gedaan worden. Dit kan in verschillende vormen.
Soms zal het zijn in de natuur een handje helpen, dan weer een tehuis voor kinderen of ouderen, een dierenopvang, het maakt niet uit.
Als we er maar 100% zeker van zijn dat het geld aankomt en op de juiste manier besteed wordt.

We willen u om hulp vragen bij het actief zoeken naar eerlijke projecten.
Kunt u ons een project aanreiken waarvan u zeker weet dat het geld of de spullen terecht komt waar het hoort te komen dan horen we dat graag en zullen we het gaan onderzoeken.

Voor iedere boeking via Treasury Travel planten wij minimaal één boom

Tot we overal betrouwbare en passende projecten hebben gevonden zal vanaf vandaag bij iedere boeking minimaal één boom worden geplant op Sumatra. De jungle is daar in rap tempo leeggehaald door de mens voor de verwoestende palmolie industrie – waar met name de orang-oetan het grootste slachtoffer van is. Wie een boeking doet zal hiervan als bewijs een op naam gesteld certificaat ontvangen van de organisatie die hier zorg voor draagt.
Zodra er voor een bestemming een ander project gevonden en goedgekeurd is, zal de donatie naar dat doel gaan. Op die manier hopen we voor al onze bestemmingen projecten te vinden. Lukt dat (nog) niet, dan in ieder geval de boom op Sumatra*.

de-aarde-weer-groenVeel bomen

We hopen de komende jaren nog heel veel bomen te planten en op die manier onze reizigers groener over de wereld te laten reizen.
Indien u zelf ideeën heeft of bij wil dragen om projecten te steunen, laat het ons weten.

Met zijn allen kunnen we de wereld weer mooier en groener maken.


Update 01 maart 2019
*In de tussentijd hebben we een ander project gevonden dat wij van harte steunen. In het Al Rabee Society for Nature and Animal Protection in het zuiden van Jordanië, hebben we drie prachtige Canaan honden geadopteerd, laten steriliseren en verzorgen. Zie onze blog hierover als u hier meer over wilt lezen.


kinderen-zijn-blij-met-hun-toiletgebouw-in-nicaragua

Projecten die al gesteund worden door Treasury Travel

Al vanaf de start van Treasury Travel in 2007 leeft het gevoel “wat kunnen wij betekenen voor de mooie -vaak derde wereld – landen waar onze reizigers met plezier hun vakantie doorbrengen?” Hier een aantal projecten waar we met plezier en gepaste trots op terug kijken:

In Nicaragua steunen we het Eco- Escuela project in Granada welke gecoördineerd wordt door onze trouwe agent ter plaatse. Een project waar onze reizigers fysiek hun bijdrage aan kunnen leveren en met veel plezier een rugzakje vol schoolspullen meenemen zodat een kind toegelaten wordt op school. Geen spullen, geen school. Dus daar gingen onze klanten, op naar Nicaragua mét ieder een rugzakje vol spullen in de koffer.

Een klant met 40 kilo extra bagage aan schoolspullen

Eenmaal zullen we nooit vergeten – een geweldig lieve klant nam 40 kilo extra bagage mee vanwege alle schoolspullen die ze opgehaald had in haar omgeving! Nogmaals dank Helen (voor het inzamelen) en dank Ron (voor het sjouwen van de extra koffer), chapeau!!
Door het Eco-Escuela project zijn er ondertussen meer dan 1.000 kinderen naar school gegaan en een deel dus door onze eigen reizigers.

Bij de school van dit project in Nicaragua heeft Treasury Travel een toiletgebouwtje laten bouwen met stromend water zodat de leerlingen en leerkrachten hun behoeften niet meer in de bosjes hoeven te doen.

We hebben de studie betaald van Renaldi, een Peruaanse jongen die we in Cusco tegen het lijf liepen en zijn droom met Cynthia deelde dat hij zo graag professionele gids wilde worden. Door de thuissituatie zat dat er niet in. Renaldi heeft met vlag en wimpel zijn opleiding afgerond en gaat nu in de Peruaanse reiswereld met de bijnaam Legend of Peru door het leven. Wat zijn wij trots op hem!

Verder hebben we voor de Maya bevolking in Belize kippen gekocht, op zonnecellen oplaadbare lampen en dekens voor het Syrische vluchtelingenkamp in Jordanië, geiten gekocht en waterputten laten slaan in Afrika, spullen ingezameld en meegenomen tijdens studiereizen voor weeshuizen en dierenopvang. En uiteraard gelddonaties. Daar waar we konden hebben we getracht iets terug te doen voor de landen waar we zo graag onze reizigers van laten genieten.

Dank!

groene-planeetDit hebben we allemaal kunnen doen door het vertrouwen dat onze reizigers in ons hadden door bij ons te boeken.
Onze dank hiervoor! We hopen samen met u nog heel veel dromen uit te laten komen en mooie projecten te steunen.