De Bhool-bhulaiya, de ultieme escape room

Noord India

het-Bhool-Bhulaiya-complex-in-Lucknow-Noord-India-Azië

De Bhool-bhulaiya, de ultieme escape room

De Bhool-Bhulaiya, de ultieme escape room is een mysterieus labyrint in Bara imambara, Lucknow, India. Het eindeloze labyrint is gebouwd in 1784 en is vol smalle gangen, een ronde stepwell, heeft ingewikkeld verweven gangen waar het onmogelijk is de weg te vinden tenzij u een gids bent. Niets geen technische foefjes of digitale grappen. Dit ingenieuze bouwwerk zal u van de ene verbazing in de andere laten vallen tijdens een Noord India rondreis.
Een paradijs voor volwassenen die zich nog kind willen voelen!

De Bhool-bhulaiya heeft meer dan 1.000 passages en ongeveer 489 identieke deuropeningen. Als u een gids neemt laat hij u vast en zeker raden welke van de vier deuropeningen de juiste deur is. De ervaring wordt alleen maar beter als u de juiste raadt. De gids zal u dan vragen een grappig liedje te zingen. Maar o wee als u de verkeerde deur kiest…hij laat u de trappen beklimmen terwijl hij beneden wacht. De absolute illusie vind plaats als u zich realiseert dat de trappen niet omhoog maar naar beneden gaan!

welke-gang-moet-je-nemen-in-Bhool-Bhulaiya

 

Fluisteren heeft geen zin…niets blijft geheim

Lopend door de lange gangen met deuropeningen komt u de centrale hal tegen. U kunt de hal ook van buitenaf binnengaan, maar via de lange doorgangen komt u uit op de balkons van de centrale hal wat een mooie ervaring is. Deze hal is gebouwd met verbluffende technieken. Het geluid draagt enorm ver in deze hal. Ik ga niet alles verklappen wat de gids in petto heeft want dan is de verrassing er af, maar je kunt een speld horen vallen aan het einde van de hal. Dit komt door de structuur van het plafond dat ook nog eens zo ontworpen is dat deze voor uitstekende ventilatie én lichtinval zorgt.

Ook de wanden van de gangen zijn bijzonder. Houdt uw oor tegen de wand en vraag iemand aan het einde van de muur iets tegen de muur te fluisteren, het zal zijn of er in uw oor gefluisterd wordt. Het verhaal gaat dat dit de manier was waarop mensen de gesprekken in die tijd afluisterden. Fluisteren heeft dus geen zin, niets blijft geheim in Bhool-Bhulaiya,. Wie weet komt hier het spreekwoord de muren hebben oren wel vandaan…wie zal het zeggen?

de-eindeloze-gangen-van-Bhool-Bhulaiya-in-Lucknow_india

 

Uitzicht over Lucknow

Wanneer u uiteindelijk het hoogste niveau van de Imambara bereikt hebt is de beloning groot, het uitzicht is adembenemend. Vanaf hier kunt u heel Lucknow overzien met onder andere de monumenten Rumi Darwaja, Asifi Masjid en de Husainabad Clock Tower.

Lucknow

Lucknow is in het noorden van India gelegen in de staat Uttar Pradesh. De altijd al multiculturele stad was het epicentrum van de onafhankelijkheidsoorlog van 1857. Voor die tijd was het de zetel van een aantal generatie nawabs – vorsten/onderkoningen – die de stad zijn unieke identiteit gaven. De stad draagt met trots de bijnamen Stad van de Nawabs en de Gouden Stad van het Oosten.

In Lucknow zijn naast dit labyrint vele prachtige monumenten te bewonderen zoals de Imambara, Rumi Darwaza, Kaiserbagh Heritage Zone, Residency en Dilkusha. Het oogverblindende Chikan en Zardozi borduurwerk hebben Lucknow beroemdheid verworven.

Wij zijn er overuit,..Lucknow is een must tijdens een Noord India rondreis.
Lucknow is opgenomen in Treasury Travel’s prachtige voorbeeldreis “Langs de oevers van de Ganges

step-well-of-waterput-in-Bhool-Bhulaiya-lucknow-India-

 


Is uw interesse in een individuele rondreis door India of een begeleide groepsrondreis India gewekt?

Laat het ons weten en we helpen u graag een mooie India rondreis te maken.
Voor informatie, offertes en boekingen kunt u ons bereiken via:
Email                 info@treasurtravel.nl
Telefoon          +31(0)111-650904.
Whats App      +31 (0)655-976399

Voor ons contactformulier klik hier