Steden Indonesië

BALI

Denpasar
Denpasar is de hoofdstad van Bali en heeft vierhonderd duizend inwoners. De meeste reizigers laten deze drukke stad links liggen, omdat er niet zoveel te beleven valt.

Kuta
Het beroemde Kuta ligt aan de zuidkant van Bali en is bekend om zijn boulevard, vele winkeltjes en gezellige restaurantjes. Overdag kunt u heerlijk luieren op het mooie Kuta Beach en in de avond kunt u genieten van de schitterende zonsondergang die Kuta zo bekend heeft gemaakt. Ten zuiden van Kuta vindt u de Uluwatu tempel. Deze tempel ligt op de hoge rotsen aan de westkust van het schiereiland Bukit Badung. Hier wordt de Kecak-dans uitgevoerd door mannen met ontbloot bovenlijf en een zwart-wit geruite doek om hun middel. Zittend in een kring is “Kecack” het geluid dat deze eeuwenoude trance-dans zo kenmerkend maakt. Behalve deze tempel biedt het schiereiland de mooiste goudgele stranden van Bali, vanwege de gunstige ligging ten opzichte van het vliegveld is Bukit een geweldige plek voor een kort verblijf tijdens een “stopover”.

LOMBOK

Mataram
Het is mogelijk rechtstreeks op Lombok te vliegen, u land dan bij Mataram, de hoofdstad van het eiland in de provincie Nusatenggara Barat. De stad is gelegen aan de oostkust, in principe bestaat Mataram uit vier steden die in de loop van tijd tot één geheel zijn versmolten. De stad heeft reizigers niet zo veel te bieden, banken, overheidsgebouwen en grote huizen bepalen hier het straatbeeld. De omgeving biedt meer, op een paar kilometer vindt u Pura Agung Gunung Sari, deze op een heuvel gelegen tempel markeert de plek waar Anak Agung Nengah en zijn volgelingen op 22 november 1884 de “puputan” (traditionele zelfmoordaanval) op de troepen van generaal Vetter uitvoerden. Op 7 kilometer ten zuiden van Mataram liggen op de grillige hellingen van de Gunung Pensong enkele witte tempels. De tempels zelf zijn niet bijzonder interessant maar het uitzicht dat je er vandaan hebt is het beklimmen van de lange trap meer dan waard. Overal waar u kijkt zult u aapjes zien. In de kleine dorpstempel in het nabijgelegen Pagutan werd ooit het kostbare 14e eeuwse manuscript, de Negarakertagama, bewaard dat nu de belangrijkste bron van kennis over het belangrijke Majapahit-rijk is. Deze in bladgoud uitgewerkte versie was hier in 1898 aangetroffen door een Nederlandse geleerde en wordt nu in het Nationaal te Jakarta bewaard. In Banyumulek, 5 kilometer ten zuiden van Mataram, worden prachtige aardewerk potten gemaakt.

Senggigi
Het plaatsje Senggigi met het meest toeristische strand van Lombok. Je vindt hier allerlei souvenirwinkeltjes, bars, discotheken en restaurants. Vanaf het heerlijke strand heeft u een prachtig uitzicht op buureiland Bali en de Gunung Agung vulkaan. Het kilometers lange witte strand is een aaneenschakeling van schilderachtige baaien omzoomd door wuivende palmbomen. Het heldere water met zijn aangename temperatuur verbergt de kleurrijkste koralen en vissen, een waar Bounty paradijs! Senggigi is naast een heerlijke badplaats een geweldige uitvalbasis om de mooiste uitstapjes te maken. Wat dacht u van mooie tochten naar de binnenlanden van Lombok of een snorkelexcursie naar Gili Air, één van de befaamde Gili eilandjes die voor de kust van Senggigi liggen.

Tanjung Luar
Deze havenplaats ligt aan de oostkust van het eiland. Het is één van de belangrijkste vishavens van Lombok. Het is een fotogeniek plaatsje met veel traditionele houten Buginese huizen. ‘s Morgens vroeg komen de vele schoeners de haven binnen met de vangst die zij in de nacht ervoor hebben binnengehaald. Zo op je nuchtere maag is het even wennen aan de sterke geur van de vele vissoorten die zij op de kade lossen.

footer-image neem contact met ons op