Compleet Nicaragua

Deze voorbeeld rondreis “Compleet Nicaragua” laat u bijna alle aspecten van het land zien. Eeuwenoude cultuur passeert de revue in de vorm van pre-Colombiaanse beelden, petroglyfen en kolonialen steden. Natuur in al zijn uitbundigheid van koffieplantages tot dichte jungle en paradijselijke stranden. Nicaragua is een land dat u zeker in uw hart zult sluiten!

DAG TOT DAG PROGRAMMA
Dag 1, Vertrek – Aankomst Nicaragua
Dag 2, Managua – Rio San Juan – El Castillo
Dag 3, El Castillo
Dag 4, El Castillo – Managua
Dag 5, Managua – Leon
Dag 6, Leon
Dag 7 en 8, Leon – Chinandega
Dag 9 en 10, Chinandega – Matagalpa
Dag 11, Matagalpa – Jinotega
Dag 12, Jinotega
Dag 13 en 14, Jinotega – Apoyo
Dag 15, Apoyo – Granada
Dag 16 en 17, Granada
Dag 18, Granada – Ometepe
Dag 19, Ometepe
Dag 20, Ometepe – San Juan del Sur
Dag 21 en 22, San Juan del Sur
Dag 23, San Juan del Sur – Vertrek
Dag 24, Thuiskomst*
*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Uitgebreide omschrijving voorbeeldreis

Dag 1, Heenreis – Aankomst Nicaragua
Vandaag vertrekt u naar Managua, de hoofdstad van Nicaragua. Eenmaal in Managua aangekomen wordt u verwelkomd door onze vertegenwoordiger die u naar het hotel voor de komende nacht zal brengen.

Dag 2, Managua – Rio San Juan – El Castillo
Deze ochtend wordt u meegenomen op een leuke Citytour waarbij u de mooiste plekjes van Managua leert kennen. Hierna is het tijd voor uw eerste avontuur! U wordt naar het vliegveld gebracht vanwaar u met een binnenlandse vlucht naar Solentiname vliegt. Hier begint uw boottrip over de Rio San Juan naar uw hotel in El Castillo. Tijdens de boottocht ziet u de prachtige natuur met al haar kleuren en geluiden aan u voorbij trekken. Misschien ziet u wel een krokodil! Er leven hier ook veel tropische vogels en apen. Deze avond maakt u een spannende nachttour waarbij u op zoek gaat naar kaaimannen en ander nachtleven.

Dag 3, El Castillo
Na het ontbijt maakt u deze ochtend een prachtige trekking naar het Indio Maiz Reserve. Uw gids geeft u graag uitleg over de jungle en de verschillende bomen en planten. Ook gaat u op zoek naar wildlife. Ook bezoekt u deze dag het dorpje El Castillo met het dominerende fort. Na deze dag is het heerlijk ontspannen bij uw hotel.

Dag 4, El Castillo – Managua
U keert vandaag weer op dezelfde manier terug naar Managua als dat u gekomen bent.

Dag 5, Managua – Leon
Deze ochtend staat de huurauto voor u waarmee u naar Leon rijdt. U verlaat de drukke stad richting het noordwesten, het bergachtige landschap in. Uw einddoel vandaag is Léon, een mooi koloniaal stadje met een rijke historie. Onderweg passeert u de afslag naar Léon Vieja waar de eeuwenoude opgravingen van de originele stad Léon te vinden zijn. U verblijft twee nachten in een voormalig klooster

Dag 6, Leon
Deze ochtend maakt u een tour richting het bijzondere natuurgebied Isla Juan Venado. Tussen het eiland en de kust groeit een mangrovebos, waar duizenden vogels huizen. Meer dieren die u hier aankunt treffen zijn krokodillen, alsmede veel krabben en andere schaaldieren. Het is geweldig om per boot een tocht te maken door het mangrovebos. De middag heeft u vrij te besteden en kunt u als u wilt nog extra tijd doorbrengen op Las Peñitas Beach, of u keert terug naar Leon en gaat daar de stad op eigen gelegenheid bezichtigen.

Dag 7 en 8, Leon – Chinandega
U verlaat vandaag de stad Leon en zet koers naar Chinandega. Dag 8 kunt u een optionele tour maken naar de Cosiguina Vulkaan. Deze indrukwekkende vulkaan slaapt al sinds 1859 maar is desalniettemin een indrukwekkend schouwspel. Het kratermeer dat zich gevormd heeft is een plaatje en van de top van de vulkaan kunt u bij helder weer El Salvador en Honduras zien liggen. De hike naar boven is pittig maar de moeite waard, de omgeving waarin u loopt varieert van groen tot een bizar maanlandschap.

Dag 9 en 10, Chinandega – Matagalpa
U verlaat Chinandega en rijdt naar het noorden met als eindbestemming Matagalpa. Zodra u de weg richting Sébaco inslaat zult u overdonderd worden door het uitzicht, waar u kijkt staan enorme vulkanen in het landschap waarvan enkele nog zeer actief zijn. U kunt een stop maken bij San Jacinto waar u een kijkje kunt nemen in het rustige dorpje en het leven kunt volgen van de bewoners die als het ware een vulkaan in hun achtertuin hebben staan! Hierna vervolgt u de weg via Sébaco naar een heuse koffieplantage in de groene hooglanden van Nicaragua. Twee overnachtingen in een cabin op een heuse koffieplantage.

Dag 11, Matagalpa – Jinotega
U verlaat vandaag Matagalpa en zet koers naar het Jaguar Reserve Jinotega.
U verblijft twee nachten in het reservaat in een cabin op basis van volpension.

Dag 12, Jinotega
Vandaag heeft u de dag aan uzelf. Nebliselva El Jaguar is een natuurpark dat er op richt zo veel mogelijk ecologisch te werk te gaan. Hier kunt u genieten van de ongerepte natuur in dit reservaat en deelnemen aan de verschillende excursies die u aangeboden worden zoals; vogelspotten onder begeleiding van een ornitholoog, hiken over de 6 uitgezette wandelpaden op zoek naar brulapen of een koffieworkshop waar u uiteraard zelf mag genieten van het eindresultaat!

Dag 13 en 14, Jinotega – Apoyo
U rijdt vandaag weer verder richting het meer Apoyo waar u verblijft in een Pousada. Uw knusse cabine ligt in een prachtige groene omgeving en kijkt uit over het meer. Laguna de Apoyo is een prachtig blauw en thermisch meer in de krater van de Apoyo Vulkaan. Laguna de Apoyo is een van de mooiste natuurgebieden in Nicargua en mag u absoluut niet missen!

Dag 15, Apoyo – Granada
Vandaag neemt u afscheid van Apoyo en rijdt u richting Granada, de oudste stad van Nicaragua. Onderweg passeert u nog enkele bijzondere bezienswaardigheden waaronder Hacienda San Jacinto waar in 1856 onder leiding van William Walker een heuse veldslag is geleverd. Verder richting Granada kunt u kiezen een bezoek te brengen aan het drukke stadje Masaya. Het stadje is bekend om twee dingen, zijn beroemde markt met vele souvenirs met als bekendste souvenir handgeknoopte hangmatten en de even buiten de stad gelegen vulkaan Masaya. Vervolgens gaat u verder naar Granada. U verblijft drie nachten in authentiek koloniaal patio hotel.

Dag 16 en 17, Granada
Deze dagen kunt u op eigen gelegenheid de stad Granada en omgeving verkennen. In het oude klooster vindt u pre- Colombiaanse beelden die de bevolking destijds uit de handen van de Spanjaarden hebben weten te redden. In de directe omgeving van Granada vindt u de vulkaan Mombacho. Een activiteit die u niet snel zult vergeten is de canopytour die afgesloten wordt door het abseilen van een 40 meter hoge boom! Hier kunt u ook de mooiste wandelingen maken in de dichte jungle die zich op de vulkaanhelling bevindt.

Dag 18, Granada – Ometepe
U verlaat deze gezellige stad om weer een heel nieuw avontuur tegemoet te gaan, de veerboot naar het eiland Ometepe. Als u zich eenmaal door de poort van de haven heen bent is het wachten op de veerboot, met veel passen en meten wordt uw wagen de boot op geloodst. Een uur lang kunt u genieten van het schitterende uitzicht op het eiland dat uit twee vulkanen bestaat, Concepción en Maderas.

Dag 19, Ometepe
Deze vrije dag kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden, lekker niets doen aan het strand van het meer van Nicaragua, paardrijden door de ruige natuur van het eiland, met de auto een rondrit over het eiland maken of een pittige wandeling naar de waterval van San Ramón. Wat u ook kiest, het is één groot avontuur!

Dag 20, Ometepe – San Juan del Sur
U rijdt weer verder, nu richting San Juan del Sur. Hier gaat u de komende dagen genieten aan het blauwe water van de Pacifische oceaan!

Dag 21 en 22, San Juan del Sur
De Pacifische oceaan heeft roze en witte zandstranden. U heeft een grote kans dat u een zeeschildpad tegen het lijf zwemt wanneer u een duik neemt in de oceaan! Voor surfers is dit ook een heerlijke spot. Brul apen, white face en spider monkeys, leguanen en een eindeloos lange lijst van exotische vogelsoorten kunt u hier allemaal tegenkomen. Ook kunt u hier heerlijk paardrijden.

Dag 23, San Juan del Sur – Vertrek
Helaas vandaag komt er alweer een einde aan uw heerlijke rondreis door Nicaragua. U rijdt weer terug naar Managua waar u op het vliegveld de auto weer inlevert. Hierna stapt u op uw vlucht terug naar huis. U arriveert de volgende dag weer thuis.

Dag 24, Thuiskomst
*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement vanaf EUR 2.895,= per persoon

Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer.
Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
• Meet & assist op de luchthaven in Managua
• Transfers van/ naar de luchthaven in Managua
• Overnachtingen, inclusief vermelde maaltijden
• 3D/2N Rio San Juan pakket inclusief binnenlandse retourvlucht, overnachtingen, transfers, alle maaltijden en alle excursies
• Halve dag tour Juan Venado Island met lokale gids
• 19 Dagen autohuur, Daihatsu Terios, inclusief All Risk autoverzekering en onbeperkte aantal kilometers

Exclusief
• Intercontinentale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
• Tickets ferry Ometepe
• Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden, fooien en persoonlijke uitgaven
• Borg (creditcard verplicht!) en brandstof
• Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten)
• Eventuele inentingen
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel

footer-image neem contact met ons op