Blyde River Canyon, Big 5 en Greater Kruger Park

Studiereis Zuid Afrika
Zonsopgang bij Maholoholo
Zonsopgang bij Maholoholo

 

04, 05 en 06 AUGUSTUS 2017
Deze studiereis is zo vol dat het goed is om deze blog te schrijven, anders zou ik aan het einde van een dag vergeten zijn wat ik allemaal gedaan heb! Om 11 uur vanmorgen begon ik al aan mijn 3de excursie.

Boottocht Blyde River Canyon
Boottocht Blyde River Canyon

 

Een bushwalk door Maholoholo  op zoek naar een giraf, die heb ik helaas niet gevonden. Wel een nijlpaarden familie die ons onverstoord aankeken vanuit het water. Daarna een bezoek aan het Rehab Center waar gewonde dieren worden opgevangen. Maar ook dieren die ooit als baby door een mens zijn gekocht om als huisdier te houden, wat niet uitwerkte. Twee leeuwen die gered zijn van de plezier jacht door rijke toeristen die het stoer vinden tamme en half verdoofde “wilde” dieren van nabij dood te schieten. Er wordt ook een tamme Chetaa op een tafel getoond, persoonlijk houd k hier absoluut niet van. Wat ik kan zien is dat het dier het uit vrije wil doet en de rest van de tijd heerlijk zijn ding doet in het verblijf.

Huilende gezicht van Zuid Afrika
Huilende gezicht van Zuid Afrika

 

Het was echt genieten op een Swadini meer, een rustig varend bootje voer over het stuwmeer langs de immens hoge rotsbergen van de Blyde River Canyon. Ooit, voor de dam was het hier nog dieper, het is bijna niet voor te stellen. Blyde River Canyon is de derde diepste canyon ter wereld, en de groenste. Nijlpaarden liggen lekker te dobberen, een witte boom is het thuis van vele vogels die hier hun nest in hebben gebouwd en op dit moment jongen hebben, een enorm spookachtig gezicht is uit de rotsen gesleten van de Toela (watervalsoort) en lijkt op het masker uit een horrorfilm. Dichterbij gekomen zie ik de sprookjesachtige vegetatie in de gaten van de mond en ogen. Uit één van de ogen loopt een waterval, of het huilt. Spooky! Chris verteld dat het ook wel het Huilende Gezicht van Zuid Afrika genoemd wordt.

We verlaten Blyde River Canyon gebied en rijden verder naar ……, direct na aankomst is het tijd om een Game Drive te doen.

Nijlpaarden in Maholoholo
Nijlpaarden in Maholoholo

 

Ondertussen zijn is het al 06AUG. De afgelopen dagen was het internet niet sterk genoeg om de blog bij te werken, dus nu maar in één keer een inhaalslag. De afgelopen dagen heb ik door mogen brengen in en om het Greater Krugerpark. Overnachten in een tent, randawel en nu in een nagebootste rots net buiten het Krugerpark. Wat een avontuur!

Eén dag de hele Big 5 zien is echt een unicum, zo ontzettend mooi. Ik ga er niet te veel woorden aan besteden, genieten jullie maar van de foto’s die ik gemaakt heb.

Game Drives in Kruger Park , treasury travel, rondreizen, maatreizen, vakantie, zuid afrika,
Game Drives in Kruger Park