Klimaat Japan

Er is een grote verscheidenheid aan klimaatsoorten in Japan, mede door de noordwestelijke luchtstromen vanaf het vasteland van Azië, met name in de winter, en door de zuidoostelijke luchtstromen vanaf de Stille Oceaan, vooral ’s zomers. Er zou gezegd kunnen worden dat het klimaat in Japan varieert van een koel en vochtig continentaal klimaat in het noorden tot een vochtig subtropisch klimaat in het zuiden.

De temperaturen zijn erg afhankelijk van het gebied. Over het algemeen zijn de winters mild maar Hokkaido kent lange en strenge winters met sneeuw en vorst maar kent geen regenperiode. Tokyo kent een milde winter, vaak erg droog maar de zomer is erg vochtig en warm, met veel regen, het is er dan niet echt aantrekkelijk.

In het algemeen kan men stellen dat de meeste regen valt in de maanden juni, juli, augustus, september en soms nog in oktober. De temperatuur ligt in de maanden april/mei in het gebied rond Tokyo bijv. rond de 15-20°C en is meestal heel aangenaam. In de maanden juli, maar vooral in augustus kan de temperatuur stijgen tot boven de 30°C en tegelijkertijd stijgt veelal ook de vochtigheid naar grote hoogte dat kan het allemaal wat minder aangenaam maken.

footer-image neem contact met ons op