Natuur Japan

Daisetzusan Nationaal Park
De toegang tot dit park is in de stad Asahikawa. Het park is het grootste nationale park en de natuur in Japan is prachtig! Het park is groen en rustgevend en er kunnen prachtige wandelingen worden gemaakt. U zult onder andere valleien, watervallen, kliffen en veel hete bronnen tegen komen. Hoogtepunt in het park is de 24 kilometer lange Sounkyo kloof waar u prachtig doorheen kunt lopen.

Fuji-Yama
Fuji is de hoogste en bekendste berg van Japan met zijn 3776 meter. Eigenlijk is het een vulkaan, maar sinds 1707 is hij niet meer uitgebarsten.

Mount Koya
Deze berg is tot religieuze plek ingewijd in het jaar 816. Op de berg zijn nu nog zo’n 120 oude tempels en kloosters te zien en een immens kerkhof. Iedere Japanner wil namelijk dat na zijn dood de as hier begraven wordt. Het is een luguber gezicht omdat hier ontelbare graven liggen. De omgeving met omringende bergen is echter prachtig en wat een bezoek helemaal compleet maakt is een overnachting in het gastenverblijf van 1 van de tempels. U kunt een ochtendceremonie meemaken van de priesters en samen onder het genot van een glaasje (gewijde) tempelsaké met hun ontbijten.

De Japanse Alpen
Op het eiland Honshu ligt Matsumoto, waar u een oude burcht uit 1504 kunt bezichtigen. Van hieruit kunt u mooie wandelingen maken door de Japanse Alpen. Ook klimmen kunt u hier goed, of u nu ervaring heeft of niet.

Beppu
In de omgeving van Beppu, in het zuiden van Japan zijn nog vele traditionele baden, oftewel ‘Onsen’ te vinden. Leuk is een bezoek aan het Takegawara-badhuis waar u een sunayu, een zandbad tot aan uw nek kunt nemen. Beppu heeft ook bubbel- en modderbaden voor de liefhebbers. Een leuke openlucht onsen is gelegen op een van de bergen rond Beppu waarbij u uitzicht heeft over de stad en de zee. Wilt u alleen maar natuur, dan kunt u ook naar een onsen in de bergen wandelen.

Hokkaido
Het eiland Hokkaido is synoniem voor natuur. U zult er niet veel cultuur tegenkomen, zelfs niet in de grote stad Sapporo. In plaats daarvan wordt u waar u ook komt omringd door de wonderschone Japanse natuur.

Een van de populairste bezigheden in Japan is het wandelen in tuinen. Japan beschikt daarom over prachtig aangelegde tuinen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken:

Korakuen, bij Okayama, is één van de mooiste landschapstuinen in het land. In de Tuin van Fijne Kunsten in Kyoto is een landschap gecreëerd door te spelen met een fraai lijnenspel van beton en water.

Verder zijn er nog prachtige tuinen te zien zoals:
Kinkaku-ji, het gouden paviljoen in Kyoto
Gingaku-ji, het zilveren paviljoen in Kyoto (nabij de wandelroute van het filosofen pad)
Ryoan-ji, de beroemde rotstuin in Kyoto
Kenroku-en, de prachtige landschapstuin in Kanazawa.
Beroemde tuinen zijn er ook in Takamatsu, Mito, Kumamoto en Hiroshima.

footer-image neem contact met ons op