Luxe Nepal rondreis

Kathmandu citytour – Bezoek Bhaktapur – Maak een paraglide excursie – Maak een jeepssafari – Wandel door de jungle in het Chitwan Nationa Park – Maak een dorpswandeling.

Deze Luxe Nepal rondreis laat u in stijl kennismaken met dit mystieke land dat gedomineerd wordt door de Himalaya gebergte. Na een dag vol bezienswaardigheden is het goed ontspannen in mooie hotels en lodges.


Boudhanath Stoepa in Kathmandu,Luxe Nepal rondreis
Boudhanath Stoepa in Kathmandu, Nepal

Luxe Nepal rondreis – met privé chauffeur/gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

 

Dag 1, Heenreis

Dag 2, Welkom in Kathmandu!
Vandaag arriveert u in de koningsstad Kathmandu. Na aankomst wordt u welkom geheten en naar je hotel gebracht dat in de stad op een rustige locatie gelegen is. Als je niet te moe bent van je reis is het echt leuk om te voet of per taxi naar de wijk Thamel te gaan. Dit is een plek waar u mooie souvenirs kunt kopen, neer kunt ploffen op een terras of in een restaurant en gewoon te genieten van alle kleurtjes en drukte om je heen. Wilt u rust…Garden of Dreams is een heerlijke plek om te ontspannen.

Drie overnachtingen in 5* Hotel, inclusief ontbijt

Dag 3, Kathmandu Citytour
Vanmorgen kunt u een onvergetelijke tocht (optioneel*) maken langs de Himalaya! Een van de beste manieren om dichtbij de Himalaya te komen, is de bergvlucht die u langs de ontzagwekkende toppen voert voor een uur van opwindende sightseeing. De bergvluchten vanuit Kathmandu bieden een spectaculair close-up uitzicht op het oostelijke Himalaya gebergte. De bergvlucht is een onvergetelijke ervaring om een extreem close-up te zien van deze prachtige toppen van meer dan 8.000 meter hoog, inclusief Everest (8.848 meter), de hoogste bergtop ter wereld. Het vliegtuig zal op ongeveer 30km van de bergen blijven, dit lijkt ver maar vanuit het vliegtuig is dit echt dichtbij. Na afloop krijgt een ieder een ere certificaat als eeuwig aandenken.

In de middag is het tijd om deze indrukwekkende stad nader te gaan ontdekken. Hierbij bezoek je onder andere de Boudhanath Stoepa, de Pashupatinath tempel en Swayambhunath tempel ofwel de Monkey temple genaamd vanwege de vele apen die op dit heilige complex leven. Een wandeling door Asan naar het beroemde Durbar plein ontbreekt uiteraard ook niet. Beschrijving van de bezienswaardigheden vindt je hier.
* De vlucht is afhankelijk van weersomstandigheden en zicht. Om deze reden is het niet verstandig deze al vooraf te reserveren.

 

Bhaktapur, Luxe Nepal rondreis
Bhaktapur, Nepal

 

Dag 4, Kathmandu – Patan & Bhaktapur bezienswaardigheden
Patan is een van de werelderfgoederen van de Kathmandu-vallei en is zeker een bezoek waard, het heeft een lange boeddhistische geschiedenis. Het claimt zijn plaats als hoofdstad van de mythische Kiranti-dynastie. Vele eeuwen lang overschaduwde Patans belangrijkheid die van Kathmandu en in de 7e eeuw was het een van de belangrijkste boeddhistische centra van Azië, waar pelgrims, geleerden en monniken uit India, Tibet en China werden aangetrokken. De meeste prachtige architectuur van Patan dateert uit het late Malla-tijdperk (16e – 18e eeuw).

Bhaktapur, een belangrijk en fascinerend werelderfgoed, bestaande uit drie grote pleinen vol heiligdommen, tempels en activiteiten; Bhaktapur is de essentiële Newari-stad met enkele van de beste architectuur in Nepal. In zijn bloeitijd (14e-16e eeuw) was Bhaktapur de machtigste van de koninkrijken van de Kathmanduvallei en de hoofdstad voor 300 jaar. Ondanks aardbevingen en frequente wederopbouw, behoudt Bhaktapur vandaag een middeleeuws gevoel; de buurten ervan zijn nog steeds kaste-georiënteerd en gecentreerd rond de oude vijvers of tanks (gebouwd om water te bewaren voor drinken, wassen en religieuze ceremonies) en die blijven als een sociaal brandpunt. Lokale mensen hier zijn overwegend boeren of bezig met de traditionele ambachten van aardewerk, metaalwerk, kunst en houtwerk die de stad sinds de oprichting in de 12e eeuw hebben gesteund om de handelsroute tussen Tibet en India te onderhouden en actieve industrieën te blijven. Een fascinerende plek om te ontdekken!

Een overnachting in 5* Heritage Hotel, inclusief ontbijt

paragliden pokhara luxe nepal rondreis
Paragliden boven het meer van Pokhara, een geweldige ervaring!

 

Dag 5, Bhaktapur – vlucht naar Pokhara
Rit naar luchthaven en vlucht naar Pokhara. Het duurt ongeveer 25 minuten om naar Pokhara te vliegen.

Twee overnachtingen in 5* Lodge, inclusief alle maaltijden

Dag 6, Pokhara
Vrije dag in Pokhara. De sereniteit van de meren en de pracht van de Himalaya die achter hen rijst, creëren de ambiance die Pokhara zo’n populaire plek heeft gemaakt om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de natuur. Toerisme richt zich op de districten Damside en Lakeside (respectievelijk Pardi en Baidam, in Nepali). Deze twee gebieden, vol met hotels en restaurants, liggen een paar kilometer ten zuidwesten van de grote Pokhara-bazaar.

Optioneel kunt u er voor kiezen om een spannende paraglide excursie over Pokhara of een helikoptervlucht naar Annapurna Base Camp in de bergen te maken.

Dag 7, Pokhara – Chitwan National Park
Vandaag staat een lange rit van ongeveer 5 uur op het programma. Onderweg is veel te zien en de tijd zal snel voorbij gaan. Deels terug over de drukke Prithvi Highway, door de Seti-vallei tot aan de kruising bij Mugling. Hier gaat het verder naar het zuiden, via de vruchtbare laaglanden van de Western Terai en naar de fijne lodge in Chitwan.

Bij aankomst in uw lodge wordt een welkomstdrankje geserveerd en zal er een korte briefing gehouden worden over het programma en  faciliteiten. Hierna volgt de lunch en een diavoorstelling waarbij een van onze jungle-experts achtergrondgegevens en geschiedenis van het Chitwan National Park zal introduceren, evenals enkele andere onderwerpen met betrekking tot dieren in het wild. Uw vragen zijn van harte welkom.

Na afloop maakt u een spannende jeepsafari waarbij u de kans heeft wilde olifanten, de Bengaalse tijger (zeer zeldzaam), neushoorns en brilberen in het wild te spotten. Diner in het Banyan Café of buiten rond het zwembad.

Twee overnachtingen in 5* Lodge, inclusief alle maaltijden

Tijger in Chitwan National Park luxe nepal rondreis
Tijger in Chitwan National Park

 

Dag 8, Chitwan National Park – korte jungle wandeling \ vogelspotten
Een wandeling door het Nationaal park of het bos, begeleid door een ervaren natuuronderzoeker en natuurgids waarna een lunch in het Banyan Café of buiten rond het zwembad wordt aangeboden. De middag is vrij te besteden.

Aan het einde van de middag maakt u een ontspannen boottocht. Stroomafwaarts drijvend over de Rapti-rivier, in de richting van de westelijke grens van het park gevormd door Himalayan Narayani, zal een bootsafari worden georganiseerd waarbij een sundowner op het samenvloeiingspunt zal worden aangeboden terwijl u kunt genieten van de ondergaande zon.

In de avond kunt u genieten van een Tharu Cultural Dance: Boeren uit de nabijgelegen dorpen zullen enkele van hun traditionele vaardigheden en dansen laten zien. Diner in het Banyan Café of buiten rond het zwembad.

Dag 9, Chitwan National Park – korte dorpswandeling – vlucht naar Kathmandu
Samen met een lokale gids brengt u al wandelend een bezoek rond het dorp om het dagelijkse leven van de dorpelingen te ervaren. Hierna geniet u van het ontbijt in het Banyan Café of buiten rond het zwembad om vervolgens uit te checken voor uw vlucht naar Kathmandu.

Twee overnachtingen in 5* hotel, inclusief ontbijt

Dag 10, Kathmandu
Vandaag krijgt u een leuke excursie aangeboden. Een food – shop tour door Kathmandu waarbij u volop de gelegenheid heeft om souvenirs te kopen en van de vele overheerlijke lekkernijen van de Nepalese keuken te proeven.

Dag 11, Kathmandu – terugreis
Helaas komt er vandaag een einde aan deze bijzondere reis. U heeft tot aan vertrek vrij te besteden en wordt tijdig naar de luchthaven gebracht.

Shoppen in Kathmandu luxe nepal rondreis
Eindeloos winkelen in Kathmandu

 


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement Luxe Nepal rondreis
Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer, vanaf op aanvraag per persoon*

*Het tarief is exclusief (inter)nationale tickets.


Inclusief
– Alle transfers van en naar de luchthaven
– 04 Nachten Hotel Hyatt Regency met BB plan (Twin sharing)
– Kathmandu vallei bezienswaardigheden zoals vermeld in bovenstaande route
– Engelssprekende gids voor bezienswaardigheden in Kathmandu
– Monumentale toegangsprijzen voor sightseeing
– 01 Night Heritage Hotel Bhaktapur BB plan (Twin sharing)
– 02 Nachten 03 Dagen Tiger Mountain Pokhara lodge Volpension
– Privé transfer (Pokhara naar Chitwan drop)
– 02 Nachten 03 Dagen Barahi Jungle Lodge met volpension
– Barahi jungle lodge naar Bharatpur airport

Exclusief
– Internationale vluchten, uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen
– Binnenlandse vlucht Kathmandu to Pokhara vanaf EUR 110,= per persoon (wijzigingen voorbehouden)
– Binnenlandse vlucht Bharatpur to Kathmandu vanaf EUR 95,= per persoon (wijzigingen voorbehouden)
– Everest Mountain Flight: USD 192.00 per persoon (wijzigingen voorbehouden)
– Visum Nepal, ons advies is deze vooraf bij het Consulaat in Amsterdam aan te vragen en op te halen.
Dit voorkomt onnodig lang wachten op de luchthaven bij aankomst.
– Persoonlijke uitgaven
– Tips voor gids, chauffeur, porters.
We raden 5 USD per dag voor de gids, 3 USD per dag voor de bestuurder en 2 USD per hotel bij de check out. U bent hier uiteraard geheel vrij in.
– Niet genoemde maaltijden, excursies, entreegelden en fooien.
– Reis- en/of annuleringsverzekering (eventueel via Treasury Travel af te sluiten).
– Eventuele inentingen.
– Reserveringskosten          € 50, = per boeking
– Calamiteitenfonds             € 2,50
– Verplichte bijdrage SGR   € 5,= per persoon

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op