Authentiek Myanmar

Bezoek de Shwedagon Pagode – Maak een traditionele zegeningsceremonie mee – Wandel door rijstvelden – Bezoek de bamboeweverij – Maak een boottocht over de Dokthawaddy River – Ontdek Kyaukme per bus – Pak de trein naar Pyin Oo Lwin – Bezoek de Bagan tempel per fiets- Wandel door de jungle.

Privé rondreis met vervoer en gids – Authentiek Myanmar – actieve vakantie is kennismaken met voormalig Birma op een unieke wijze. Deze reis is een mix van wandelen, fietsen en boottochtjes waarbij u veel interactie heeft met de gastvrije en vriendelijke bevolking van Myanmar. De wandelingen en fietstochten gaan door kleine, stoffige straatjes door soortgelijke dorpjes, langs smaragdgroene rijstvelden, over heuvels en langs vele tempels en kloosters.


Kandawgyi meer in Yangon
Kandawgyi meer in Yangon

Authentiek rondreis Myanmar – met privé chauffeur/gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

 

Dag 1, Aankomst Yangon
Na aankomst in Yangon ontmoet u uw gids en chauffeur. Deze brengen u naar uw hotel waar u kunt genieten van uw rust voordat deze prachtige Privé rondreis met vervoer en gids – Authentiek Myanmar – actieve vakantie echt begint.

Twee overnachtingen in Yangon, inclusief ontbijt

Dag 2, Yangon – Shwedagon Pagode – in de voetsporen van Bogyoke Aung San
Vandaag bezoekt u onder andere de Shwedagon Pagode.

Tijdens deze interactieve halve dag tour nemen we u mee en tonen u de volledige geschiedenis van de pagode, het dagelijks leven van alle mensen die in de directe omgeving van de pagode en een dieper inzicht in de boeddhistische religie hebben. U ziet hoe de spirituele overtuiging is vermengd met het geloof in “nats” – de Myanmar spirits. Tijdens deze tour waarbij u vele van de werkplaatsen, markten en kloosters bezoekt die nuttig of zelfs noodzakelijk zijn om meer van het land te begrijpen. De tour bestaat uit een traditioneel Birmese ontbijt, offers aan monniken en de pagode, een bezoek aan een waarzegster en een Birmaanse lunch (inclusief). De gids zal u alles vertellen over de pagode, maar we beginnen met een traditionele zegeningsceremonie.

Na deze prachtige pagode loopt u in de voetsporen van Bogyoke Aung San. Bogyoke (wat generaal betekend) Aung San, is de vader van Myanmar ’s onafhankelijkheid en is nog steeds geliefd door heel het land. Deze middag  bezoekt u plaatsen gerelateerd aan het leven van de Generaal Aung San.

Dag 3, Yangon – Lashio – Hsipaw – wandeling door rijstvelden en Shan dorpjes
Na uw ontbijt word u opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Lashio. Bij aankomst op het vliegveld van Lhasio wordt u ontvangen door uw gids en naar Hsipaw gebracht. In de namiddag maakt u samen met uw gids een mooie wandeling door rijstvelden en ziet u andere soorten granen en groenten. U passeert smalle beekjes, Shan dorpjes, lokale scholen en een prachtig houten klooster. Uw gids  legt in detail uit hoe het leven rond Hsipaw in zijn werk gaat en laat u een lokale sigarenfabriek en een bamboeweverij zien.

Twee overnachtingen in Hsipaw, inclusief ontbijt en lunch

rijstveld buffel Hsipaw Myanmar
Boer bewerkt het rijstveld met een buffel, Hsipaw

 

Dag 4,  Hsipaw – boottocht Dokthawaddy Rivier – Shan Palace
De rivier die door Hsipaw loopt is de Dokthawaddy Rivier en deze morgen neemt uw gids u mee voor een prachtige boottocht dwars door het geweldig mooie gebied vol bergen, plantages en ziet u het dagelijkse leven langs deze rivier. Na de boottocht bezoekt u de tuinen en bijgebouwen van Shan Palace waar u veel kunt horen over de geschiedenis van het paleis en haar bewoners. Mrs Fern, de nicht van de laatste prins van Hsipaw verteld u, indien zij aanwezig is, u er graag over.

Dag 5, Hsipaw – Kyaukme per lokale bus – trekking door de bergen
Om 07:30 vertrekt de lokale bus op 3 minuten lopen van uw hotel,  vanaf het postkantoor een indrukwekkend houten koloniaal gebouw. Als we lokaal zeggen… dan bedoelen we ook echt lokaal. De bus stopt bij elk dorp om mensen of goederen in en uit te laden. Wees voorbereid om omgeven (en bovenop) groenten, rijst en alles wat u maar kunt verzinnen te zitten.

Een uur later stapt u uit bij de laatste halte op dit traject waar uw lokale gids op u staat te wachten en u meeneemt naar een guesthouse. Deze dag maakt u een prachtige trekking door de bergen en de gids zal u onderweg uitleg geven over het lokale leven van de mensen die hier in de bergen wonen. U heeft een heerlijke lunch. Met deze trekking dwars door de natuur is de kans groot dat u mensen ontmoet die nog nooit een westerling gezien hebben en nog helemaal volgens eeuwen oude tradities leven. Lunch is inclusief.

Twee overnachtingen in Kyuakme, inclusief ontbijt

Dag 6, Kyuakme – vrije dag
Vandaag keert u terug naar Kyaukme en heeft u vrije tijd om de stad te verkennen.

Dag 7, Kyaukme – trein naar Pyin Oo Lwin
s’ Morgens heeft u de tijd om de om dit koloniale dorp op eigen gelegenheid te verkennen. Op de plaatselijke markt kunt u nog wat eten en drinken kopen voordat u aan boord stapt van de trein. Vanaf uw hotel is het 10 minuten lopen naar het treinstation, natuurlijk kunt u ook gewoon een taxi nemen. De treinreis neemt u mee door spectaculaire uitzichten en over het Gokteik viaduct. Deze brug werd in 1901 door de Pennsylvania Steel company gebouwd en was op dat moment de op één na hoogste brug in de wereld. U reist verder door prachtige berglandschappen tot dat u door kleine dorpen en steden rijdt waar verkopers proberen om lokale snacks en drinken te verkopen aan de treinreizigers. U komt rond 4 uur aan in Pwin Oo Lwin.

Bij aankomst op het oude koloniale treinstation staat uw gids al op u te wachten en brengt u naar uw hotel.

Een overnachting in Pwin Oo Lwin, inclusief ontbijt

Trein naar Pyin Oo Lwin
Trein naar Pyin Oo Lwin

 

Dag 8, Pwin Oo Lwin – Mandalay
U heeft de ochtend vandaag vrij te besteden. Om 16:00 uur word u opgehaald door een taxi en rijdt u naar uw hotel in Mandalay waar u word afgezet bij uw hotel.

Twee overnachtingen in Mandalay, inclusief ontbijt

Dag 9, Mandalay citytour
Deze tour is de perfectie introductie voor Mandalay! U start om 2 uur met een bezoek aan de Mahamuni Pagode en u brengt een bezoek aan het eeuwenoude Boeddhabeeld uit Mrauk Oo. U loopt verder langs het Mahangandayon klooster complex met honderden monniken. Vervolgens vaar u per boot terug naar uw hotel.

Dag 10, Mandalay – vrije dag
Deze dag heeft u vrij te besteden.

Dag 11, Mandalay – per lokale bus naar Bagan
In de ochtend wordt u naar het busstation gebracht en neemt u de publieke bus van 08:00 uur. U komt om half 13:30 aan in Bagan waarna u naar uw hotel gebracht wordt. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

Dag 12, Bagan tempels per fiets
Wie kent het niet, de prachtige foto’s van Bagan. Tempels die tussen de palmbomen en bossen staan terwijl de zon aan de horizon langzaam verder trekt. Velen vinden het nog mooier dan de tempels van Angor Wat in Cambodja. Vandaag gaat u een halve dag fietsen door deze prachtige omgeving met zijn mooie tempels. Het beste van deze dag is dat u kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt om de mooiste foto’s te maken.

Tempels Minnanthu Bagan rondreis vakantie myanmar birma
Tempels bij Minnanthu, Bagan

 

Dag 13, Bagan
Deze dag heeft  u vrij te besteden.

Dag 14, Bagan – Heho – Kalaw
Na uw ontbijt in uw hotel wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Heho.
Uw gids in Heho is gespecialiseerd in het beschermen van olifanten en neemt u mee voor een onvergetelijke dag in het bos rondom Kalaw.

Wandelingen van 30 minuten tot 4-5 uur zijn mogelijk door de Aziatische jungle  – laat uw gids weten wat u verkiest. Een heerlijke lunch met lokale specialiteiten (vaak van Nepalese herkomst) wordt geserveerd in een traditioneel dorp, in de jungle of in het kamp. Na de lunch is het tijd om de mahout te helpen met het voeden en wassen van de olifant. U word per auto terug gebracht naar Kalaw stad.

Dag 15, Kalaw
Deze dag heeft u vrij te besteden.

Dag 16, Kalaw – Inle Lake
Na aangekomen te zijn bij uw hotel gaat u naar het zuiden van Inle Lake, hier bezoekt u ruïnes die écht de moeite waard zijn om te bezoeken. Veel van de ruïnes zijn begroeid door vegetatie waardoor die hele gebied eruit ziet als een bos. U maakt een wandeling van ongeveer een uur waarna u een fantastisch uitzicht over dit gebied heeft.

Hierna brengt u een bezoek aan een lagere school in een plaatselijk dorp waarna u een heerlijke verse lunch in een lokaal huis zult nuttigen. Na deze lunch gaat u verder naar een ander dorp voor een interessante trip met een kleine kano door de mooie natuur.

Dag 17, Inle Lake
Vandaag bezoekt u Nyaung Swe, dit zeer levendige kleine stadje is het dorp waar de Shan prins van Nyaung Swe (Die later de eerste minister president van Myanmar werd) is opgegroeid.

Op dit moment heeft deze stad de functie van een drukke handelsplaats voor omliggende dorpen. Tijdens de excursie van deze stad maakt u een fiettocht beginnende in het centrum van Nyaung Swe en bezoekt u de lokale markt. Verder fietst u door prachtige landschappen naar het teak houten Shwe Yan Pyay klooster met zijn ovalen ramen. U bezoekt tevens het paleis van de laatste Shan prins. Hierna heeft u een lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag gaat u met een kleine boot door de smalle kanalen en drijvende tuinen naar de pittoreske pagode vlakbij het dorp Nanthe. De tour komt op zijn einde met een klein bezoek aan een wijnhuis waar u ook een paar lokale wijnen kunt proeven.

Visser Inle lake myanmar
Vissers op Inle Lake

 

Dag 18, Nyaung Swe
Deze dag heeft u vrij te besteden.

Dag 19, Nyaung Swe – Heho – Yangon
Na uw ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel voor uw vlucht naar Yangon. Bij aankomst op het vliegveld van Yangon wordt u welkom geheten door uw gids die u naar uw hotel brengt. Het programma van vandaag helpt de lokale bevolking écht! We nemen u mee naar een lokaal opvangtehuis in Yangon met meer dan 100 wezen die met elkaar leven, spelen en studeren op de simpele binnenplaats van het weeshuis. Dit weeshuis word in zijn geheeld gerund door bij de lokale bevolking. Ze hebben hier net genoeg geld om iedereen een simpele maaltijd bestaande uit rijst, vis en soms een klein beetje groenten te kunnen geven.

Een gezonde maaltijd met voldoende voedingsstoffen is helaas niet elke dag haalbaar maar daar gaat u vandaag verandering in brengen. Samen met een tolk  gaat u naar een kleurrijke voedselmarkt  om fruit en groenten te kopen. Hierna word u ontvangen door het hoofd van het weeshuis waar hij u meer verteld over de gang van zaken. Vervolgens helpt u in de keuken met het schoonmaken en snijden van de groenten en fruit voor de kinderen.

Als u met een voldaan gevoel terug rijdt heeft u niet alleen een gezonde maaltijd gemaakt voor de kinderen maar ook een lach op hun gezicht getoverd.

Dag 20, Yangon
U word vandaag opgehaald bij uw hotel en naar het internationale vliegveld van Yangon gebracht. Vanuit hier heeft u uw vlucht terug naar huis.

myanmar zonsondergang
Myanmar zonsondergang

Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis
Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement Authentiek Myanmar                              Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer, vanaf  EUR 2.295,= per persoon*

* Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Alle transfers zoals beschreven in het programma
– Alle overnachtingen ( gebaseerd op een tweepersoonskamer )
– Alle excursies zoals genoemd in programma
– Boottochten bij Inle Lake
– Binnenlandse vluchten (voordeligste klasse)

Exclusief
– Verzekeringen
– Persoonlijke uitgaven
– Alle dranken
– Fooien
– Overige gemaakte kosten die niet in het programma staan
– Kosten Visum
– Reserveringskosten EUR 15,= per persoon
– Calamiteitenfonds EUR 2,50

Overige Informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op