Puur Myanmar

Bezoek de verlichte Shwedagon pagode – Maak een dagcruise op de rivier de Ayeyarwaddy – Laat een inwoner u wegwijs maken in Pyin Lwin – Bezoek de tempels in Bagan – Voed en was de olifanten – Bezoek de drijvende tuinen – Ontdek Nyaung Shwe per fiets – Ga per jeep Mrauk Oo verkennen – Maak een boottocht over de rivier Lemro – Ontmoet in een Chin dorp een lokale familie.

De privé rondreis met vervoer en gids – Puur Myanmar bevat bijna alle highlights van het onbekende Myanmar. U maakt op een prettige manier kennis met het land en de bevolking waarbij de reis u langst prachtige tempels, door smalle straatjes waar nog niet veel toeristen u zijn voorgegaan, u struint over lokale markten en vaart over het prachtige Inle Lake waar u ziet hoe behendig de beenroeiers hun bootje over het meer laten varen. U fietst over rustige landweggetjes en maakt onderweg praatjes met de lokale bevolking. De rijke geschiedenis van het land laten we ook niet ongemerkt aan u voorbij gaan. Op een fijn tempo bezoekt u zo de meeste highlights waarbij u veel van het land zult zien en ook het ultieme vakantiegevoel zult beleven.


Chaukhtatgyi Boeddah in Yangon Myanmar
Chaukhtatgyi Boeddah in Yangon

Puur rondreis Myanmar – met privé chauffeur/gids

Uitgebreide beschrijving voorbeeldreis

 

Dag 1, Heenreis
Vandaag begint uw prachtige privé rondreis met vervoer en gids – Puur Myanmar. U komt de volgende dag aan in Yangon.

Dag 2, Yangon
Vandaag arriveert u in het prachtige Myanmar. Onze vertegenwoordiger zal welkom heten na aankomst op de luchthaven en naar uw hotel brengen waar u kunt bijkomen van de lange reis en kunt wennen aan het warme klimaat.

Aan het eind van de dag ervaart u op een bijzondere manier Yangon en bezoekt u de verlichte Shwedagon pagode – een magisch en mystiek moment op een tijd dat het niet erg druk is. Na het bezoek aan de pagode zullen er lokale versnaperingen te proeven zijn zoals een lokaal biertje of een verse limoensap.

Twee overnachtingen in Yangon

Dag 3, Yangon
Vandaag staat er een stadstour door Yangon op het programma. Tijdens deze volledige dag tour zullen wij u de verschillende gezichten van Yangon tonen. Ook bezoekt u de verborgen markten die slechts weinig westerlingen hebben gezien.

Dag 4, Yangon – Mandalay
In de ochtend heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Mandalay. Na aankomst brengt u een bezoek aan de tempelruïnes van Paleik en de lokale markt. Transfer aan het eind van de dag naar uw hotel in Mandalay – check-in

Twee overnachtingen in Mandalay

Irrawady dolfijn
Irrawady dolfijn in de gelijknamige rivier

 

Dag 5, Mandalay
Vandaag staat er een dagcruise op de rivier de Ayeyarwaddy (Irrawaddy) op het programma, bekend om de nog geringe aantal dolfijnen die hier met wat geluk te zien zijn, evenals een bezoek aan  Mingun en Ava. Mandalay en de andere voormalige koninklijke hoofdsteden eromheen zijn allemaal hoofdsteden geweest voor een tijdje, voor één belangrijke reden: ze zijn allemaal gelegen aan de Ayeyarwaddy rivier. De ontspannen boottocht duurt ongeveer 3 uur en gaat stroomafwaarts naar Ava. Een eenvoudige lunch verpakt in rotan manden zal tijdens het varen naar Ava worden geserveerd. Aangekomen in Ava, staat er een paardenkar klaar om u rond te rijden over deze prachtige site met diverse oude tempelruïnes die vroeger majestueuze gebouwen waren tijdens de 400 jaar dat Ava de hoofdstad was. Hierna gaat u terug naar Mandalay met de auto.

Dag 6, Mandalay – Pyin Oo Lwin
Deze dag gaat u de Mandalay monumenten bezoeken, de Mandalay heuvel en het klooster.
Het zijn niet alleen de voormalige hoofdsteden rond Mandalay die interessant zijn om te bezoeken. Tijdens deze tour nemen wij u mee naar de meest bekende monumenten van Mandalay. In de middag gaat u met de auto naar Pyin Lwin (ongeveer 1:30 min. rijden) en bezoekt u de botanische tuinen in Pyin Lwin (Maymyo) die werd opgericht in 1915. In dit voormalige Britse heuvelstation heeft u de tijd om rond te lopen door de goed onderhouden tuin met meer dan 480 soorten bloemen en bomen.

botanische tuin Pwin Oo Lwin
De kleurrijke botanische tuin van Pwin Oo Lwin

 

Dag 7, Pwin Oo Lwin
Deze ochtend ontmoet u  een inwoner van Pyin Lwin welke u wegwijs maakt in zijn geboortestad per paard en wagen, hij vertelt u alles over de geschiedenis van de koloniale gebouwen in Pyin Lwin. U bezoekt met hem onder andere het Geheime Genootschap gebouw, het koloniale Candacraig hotel, het voormalige Japanse politiebureau, het voormalige zwembad voor de Britten, de oude koffiefabriek , de kerk van Engeland, het Gouverneurs Huis, de privé-woning van de heer Burnet’s zoon (de heer Burnet was een beroemde chef-kok in het Candacraig Hotel) en een lokaal koloniaal huis waar de bewoners blij zijn om de geschiedenis van hun familie te vertellen. Tijdens deze 2,5 uur durende rondleiding maakt u kennis met de intieme kant van de koloniale geschiedenis van dit voormalig Britse heuvelstation.

U eindigt de tour met een lunch in het beroemde Candacraig Hotel. De middag is vrij te besteden om te wandelen in de stad of een wandeling te maken naar de waterval of grot tempel (optioneel)

Dag 8, Pyin Oo Lwin – Bagan
In de middag gaat u met de auto naar de Mandalay luchthaven vanwaar u een korte vlucht naar Bagan zal maken. Bij aankomst in Bagan bezoekt u onmiddellijk de Buledi tempel met zijn indrukwekkende uitzicht over de tempels van Bagan. De gids zal u vervolgens naar de Ananda tempel brengen om meer over dit oude koninkrijk uit te leggen. U eindigt deze oriëntatie tour met de beklimming van Shwesandaw Pagode vanwaar de gids de belangrijkste tempels van Bagan zal aanwijzen. Hierna volgt een transfer naar uw hotel.

Dag 9, Bagan
Vandaag maakt u een volledige dag tour per auto. Uw ervaren gids zal u door Bagan leiden en  de meest bekende tempels van het gebied tonen die hier al honderden jaren staan. Plaatsen als de Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu zullen zeker indruk op u maken! Later vandaag vervolgt u de tour per paard en wagen naar Pyathagyi pagode voor de zonsondergang en krijgt u een verfrissend drankje geserveerd!

Bagan tempel ruïnes Myanmar
Tempels bij Bagan

 

Dag 10, Bagan
Een ideale excursie op uw derde dag in Bagan als u voelt dat u de meeste dingen hebt gezien. Als u denkt genoeg tempels te hebben gezien en u wilt ook nog  wat andere dingen ontdekken, dan is dit een mooie optie. U steekt de rivier per privé boot naar Pakkoku en brengt een bezoek aan een lokale slipper fabriek, de markt en ziet u waar de beroemde Pakkoku dekens worden gemaakt.
Hierna gaat u verder met de boot naar Kyauk Gu Ohnmin tempel die zelden word bezocht door buitenlandse bezoekers. Na een picknick lunch in de buurt van deze fantastische tempel toont uw gids u hoe palmsap wordt verzameld en u zult later op de dag een bezoek aan een privé lakwerk workshop brengen in het Myinkaba dorp waar u onder genot van een glas Pinot Noir uitleg krijgt over het proces van het maken lakwerk.

Dag 11, Bagan – Kalaw
In de ochtend krijgt u een transfer naar de luchthaven stapt u op uw vlucht naar Heho. Bij aankomst op de luchthaven van Heho treft u uw gids aan en krijgt u een transfer per auto naar Kalaw. Het voormalige Britse heuvel station Kalaw heeft een koloniale sfeer met de oude villa’s, kerken en scholen. De stad wordt bewoond door Birmese, Nepalese en Indiase inwoners evenals verscheidene bergvolkeren zoals de Padaung en de Pa O. Kalaw is het startpunt voor vele trekkings.

Dag 12, Kalaw
Uw gids is gespecialiseerd in het beschermen van olifanten en neemt u mee voor een onvergetelijke dag in het bos rondom Kalaw.
Zeer recent zijn er enkele jonge toerisme professionals gekomen en hebben besloten om in Kalaw een project te starten dat is gericht op het beschermen van de natuur, olifanten en tradities van de lokale bevolking in een gebied dicht bij Kalaw. In een groot deel van dit privé beschermd bos kan de natuur ongestoord groeien en creëert het een natuurlijke habitat voor dieren die anders gemakkelijk kunnen worden opgejaagd en gedood. Het project omvat het creëren van een natuurlijke omgeving voor sommige olifanten uit Myanmar en het helpen om de lokale bevolking te laten groeien zodat zij uit de vicieuze cirkel van armoede kunnen komen via onderwijs en microfinanciering.

Na de lunch is het tijd om de mahout te helpen met het voeden en wassen van de olifant. Rijden op een olifant raden wij ten zeerste af en is ook niet de opzet van dit project dat u zult bezoeken. Iedere reiziger die via ons deze reis boekt krijgt van Treasury Travel een cadeautje in de vorm van het planten van een jonge boom, dit is onderdeel van het project waar de olifanten leven.

Wandelingen van 30 minuten tot 4-5 uur zijn mogelijk door de Aziatische jungle  – laat uw gids weten wat u verkiest. Een heerlijke lunch met lokale specialiteiten (vaak van Nepalese herkomst) wordt geserveerd in een traditioneel dorp, in de jungle of in het kamp. U word per auto terug gebracht naar Kalaw stad.

Green Hill Valley olifanten opvang kamp
Green Hill Valley olifanten opvang kamp

 

Dag 13, Inle Lake
Vandaag krijgt u een transfer naar Khaung Dine en neemt u de boot vanaf de steiger naar Indein.
In het zuiden van het meer zijn de ruïnes van Indein zeker een bezoek waard. Het gedeeltelijk door vegetatie bedekte gebied ziet eruit als een “pagode bos”. U wandelt ongeveer 1 uur om te gaan genieten van een fantastisch uitzicht over het meer. Hierna brengt u een bezoek aan de lagere school in het Sae Ma dorp. Een zelfgemaakte lunch wordt geserveerd in een lokaal huis en daarna vervolgt u de reis per motorboot naar de Phaung Daw Oo pagode. Vanaf de Phaung Daw Oo pagode gaat u weer verder per motorboot naar uw hotel dat is gebouwd op palen in het water.

Dag 14, Inle Lake
Het Inle Lake in het zuiden van de staat Shan is een uitgestrekt natuurgebied omringd door traditionele Shan dorpen. De Intha mensen wonen al vele eeuwen in het dorp  dat volledig gebouwd is op palen in het meer. Vandaag nemen we u mee per particuliere motorboot rond het meer om de natuurlijke schoonheid van de omgeving te ontdekken, brengt u een bezoek de drijvende tuinen, ziet u een aantal van de beroemde been roeiers en drinkt u een kopje thee bij één van de lokale families thuis.
Op en rond het meer worden traditionele markten gehouden in verschillende dorpen op basis van een 5-daags roterend schema en vandaag zullen we u mee naar een van deze markten. Een kleurrijk bezoek, de markt wordt bezocht door Shan en PaO omwonenden. U zult zeker ook een bezoek brengen aan een lokale cheroot fabriek (waar de Birmese sigaren worden gemaakt), de zwevende tomaat tuinen, het Intha Erfgoed huis waar de Birmaanse katten worden gefokt en als u wilt een bezoek aan een weverij.

Inle Lake in Myanmar
Inle Lake, Myanmar

 

Dag 15, Nyaung Shwe
Zoals beschreven in vele boeken is de Shan cultuur zeer interessant en rijk. Vooral in Nyaung Shwe krijgt u toch een beetje het gevoel van het voormalige Shan koninkrijk Nyaung Shwe. U begint met een bezoek aan het museum van de Boeddha dat is ondergebracht in het voormalige “Haw” (= paleis) van de laatste Shan prins van Nyaung Shwe.
U geniet van een lunch in het Viewpoint restaurant en daarna gaat de tour verder naar de lokale markt op zoek naar traditioneel Shan katoen en Shan traditionele jurken. Een bezoek aan het oude teak houten Shwe Yan Pyay klooster met de ovale ramen geeft u zeker de mogelijkheid om prachtige foto’s te maken. U gaat vervolgens per kleine houten boot en wordt rondgevaren door enkele kleine grachten en langs drijvende tuinen om vanaf het water meer van het lokale Shan leven te zien. De tour eindigt met een bezoek aan een wijnproeverij waar u kunt genieten van de uitstekende wijnen in de Red Mountain wijnmakerij van Nyaung Shwe.

Twee overnachtingen in Nyaung Shwe

Dag 16, Nyaung Shwe
Er staat een actieve dag op het programma! U gaat de westelijke oever van het meer ontdekken. In Nyaung Shwe neemt u de fiets en fietst u ongeveer een uur. Ondertussen passeert u het Khaung Dine dorp en tal van Shan dorpen. Vanaf hier gaat u verder naar het zuiden van het meer. Een eenvoudige lunch wordt bereid onderweg. Hierna volgt een 2 uur durende wandeling in de buurt van het Indein dorp waar u een bezoek brengt aan de oude tempelruïnes. Hierna ligt er een boot  klaar om u terug naar uw hotel in Nyaung Shwe te brengen.

Dag 17, Nyang Shwe  – Sittwe
Vanochtend heeft u een transfer naar de luchthaven van Heho voor uw vlucht naar Sittwe via Yangon.
Bij aankomst ontmoet uw gids en volgt een transfer naar uw hotel. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

Dag 18, Sittwe – Mrauk Oo
U vaart per lokale ferry naar Mrauk Oo waarbij u dé kans bij uitstek heeft om in contact te komen met de lokale bevolking. Bij aankomst zult u de omgeving per jeep verder gaan verkennen.

Ruïne tempels van Mrauk Oo
Ruïne tempels van Mrauk Oo

 

Dag 19, Mrauk Oo
Samen met uw gids zult u een interactieve fietstocht maken waarbij u de kans heeft nog meer Mrauk Oo tempels te bezoeken. De omgeving is gemakkelijk te fietsen.

Dag 20, Mrauk Oo
Vandaag krijgt u een 1,5 uur durende tocht met de boot over de rivier Lemro. Deze brengt u naar een Chin dorp waar u een lokale familie zult ontmoeten en een eenvoudige lunch met hen deelt. Uw gids zal u de tradities tonen en de cultuur van de Chin mensen uitleggen. U zult  een aantal van de oudere vrouwen ontmoeten die hun gezicht getatoeëerd hebben en de altijd nieuwsgierige familieleden de kans geven om meer vragen te stellen over uw eigen land, uw familie en uw eigen tradities. Dit is een zeer interessante dag met een focus op etnische dorpen en de natuur. Hierna volgt een transfer naar Mrauk per boot en auto. In de namiddag bezoekt van de belangrijkste tempels van Mrauk U.

Dag 21, Mrauk Oo cruise – Sittwe – Yangon
Vroeg in de ochtend begint u met een 4-uur durende cruise over de Kaladan rivier die een prachtig uitzicht geeft op de omliggende velden en bergen in de verte. Dit is zeker een hoogtepunt van de reis naar Mrauk U. Omdat de rivierbedden aan beide zijden zeer laag zijn biedt de cruise een uitstekende gelegenheid om het dagelijks leven te bekijken door vanuit een comfortabele stoel bij een lekker fris drankje.
Bij aankomst in de Sittwe haven, staat er een auto voor u klaar voor uw transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Yangon.

Dag 22, Yangon – terugreis
Deze dag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden. Hier stapt u op uw vlucht huiswaarts.

Dag 23, Thuiskomst*

*Reisduur en reisschema kunnen naar wens worden aangepast

 

zonsondergang Irrawady Rivier
Zonsondergang Irrawady Rivier

 


Het tarief is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis               Deze kan aangepast worden naar uw wens en budget

Landarrangement Puur Myanmar                                            Gebaseerd op een verblijf met minimaal twee personen in een tweepersoonskamer, vanaf EUR 3.698,= per persoon*

*Het tarief is exclusief internationale tickets.


Inclusief
– Alle transfers zoals beschreven in het programma
– Alle overnachtingen ( gebaseerd op een tweepersoonskamer )
– Alle excursies zoals genoemd in programma
– Boottochten bij Inle Lake
– Binnenlandse vluchten (voordeligste klasse)
– Iedere reiziger die via ons deze reis boekt krijgt van Treasury Travel een cadeautje in de vorm van het planten van een jonge boom in Green Hill Valley

Exclusief
– Verzekeringen
– Persoonlijke uitgaven
– Alle dranken
– Fooien
– Overige gemaakte kosten die niet in het programma staan
– Kosten Visum

Overige informatie
– Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen
– U bent vrij uw internationale tickets zelf te verzorgen en alleen gebruik te maken van het landarrangement
– Al onze reizen kunnen geheel naar wens worden aangepast
– Vertrekdag: dagelijks
– Type reis: individueel


 

footer-image neem contact met ons op